Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tönkretehet egy kapcsolatot a pénz?
A pénz nagyon fontos egy kapcsolatban, kb a fele erre szokott rámenni. Akárki akármit is mond.
Eleinte lehet, hogy nem fontos, de később nagyban befolyásolja a hatalmi viszonyokat egy családban, ha a nő pl. többet keres. Ritka amikor ez nem okoz problémát.
Tönkre tud, sajnos. Én is hasonló okok miatt szakítottam a barátommal, igaz nem csak a pénz, hanem sokkal inkább az elkötelezettség, a felelősség hiánya miatt.
Én "rendes" családból jöttem és belémsulykolták, hogy tanuljak és törekedjek előre, hozzam ki magamból a maximumot, belőle pedig ez, mivel más környezetből jött, jelentős részben hiányzott. Nálam az volt a végpont, mikor beláttam, hogy nem tudom meggyőzni, hogy legyen törekvőbb, és ő könnyebben "húzna le" engem, mint amennyire én tudnám őt "felemelni". És hangsúlyozom, nem az zavart, hogy nem vitt flancos helyekre, vagy nem kaptam hatalmas virágcsokrokat, hanem hogy a későbbiekben nem szeretnék a gyerekeim tanulásán vagy egészségügyi ellátásán spórolni, csak azért mert ő nem hajlandó pl továbbtanulni, még akkor se ha megtalálnánk rá a módot, csak mert "neki jó így". Szóval nem is annyira a pénz mennyisége, hanem a hozzáállás a lényeg, hogy hasonlóan gondolkodjatok ilyen dolgokban, különben később sok balhé születhet.
Első válaszolóval egyet értek.Sajnos a mai világban MINDEN téren a pénz az úr.
Ha van pénzed,van kocsid.
Ha van pénzed,van csajod.
Ha van pénzed,van hobbid.
Ha van pénzed,boldog vagy,mert megvan mindened.
Igaz,hogy a pénz nem boldogít,de ami boldoggá tesz,az bizony pénzbe kerül.
Sajnos ez van.Az én kapcsolatom is a pénz,vagyis annak hiánya miatt ment tönkre.
... Rengeteg hasonló kérdés volt már, de sebaj.
A fő kérdés itt az, hogy amikor összejöttek akkor is ugyan ez volt- e az anyagi helyzet mindkét félnél?! Ugyanis, ha úgy is megszerették egymást és elindult valamerre a kapcsolat akkor nem kéne, hogy problémát okozzon a későbbiek folyamán az, hogy az egyik fél igenis szegényebb.
Ha mégis akkor az a kapcsolat kihűlésének kezdeti fázisa már. Jó kis indikátor!
Abban az esetben igaz teljesen más a dolog, ha a kapcsolat folyamán alakul ki ez a különbség a két fél között. Azt picit nehezebb feldolgozni/elfogadni...
De épp ezért mondja el a pap azt esküvőn, amit elmond.
Ez szerintem emberfüggő.
Nem muszáj flancos helyre vinni a párodat, kevés pénzből, akár otthonn is lehet feledhetetlen élményeket adni. (pl.otthon főzől,gyertya,rózsaszirom)
Sajnos tényleg az első dolog ami alapján az emberek itélkeznek, az a pénz.Mindenki nyugodtabb ha tudja, hogy biztos a tető a feje fölött és el tudja látni a családot.
De ez az én véleményem. 14f
Kapcsolatot szerintem nem tehet tönkre. A gond leginkább azzal van, hogy tévesen gondolunk dolgokat a másikról.
Vannak emberek, akik a látszat alapján ítélnek. És vannak olyanok is, akik nem. Sokszor azok, akik a látszatra mennek, ezt szégyellve letagadják, és megpróbálják elhitetni, hogy nem számít.
Szerintem az a legfontosabb, hogy az ember szeresse a munkáját. Akkor is, ha nem keres vele sokat. Jobb egy olyan emberrel együtt élni, aki kiegyensúlyozott, de mondjuk le kell mondania a luxusról, mint egy olyannal, aki bár nagy lakásban él, nagy autóval jár, de elégedetlen és ideges, feszült a munkája miatt.
Egy egészséges, érzelmi kapcsolatban mindegy, ki keres többet. Egy gazdasági kapcsolatban nem. Dönteni kell, melyik a fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!