Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el anyumnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rami95 kérdése:

Hogyan mondjam el anyumnak hogy nem vagyok hete ró?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne hogy hogyan kéne megmondanom anyumnak hogy nem vagyok hete ró :/ Nem attól félek hogy meg pofoz vagy hasonlók csak hogy utána hogy fog a szemembe nézni vagy hogy egyáltalán szeretni fog e még :'(
2010. nov. 28. 20:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
hu, most miért kaptad fel a vizet?
2010. nov. 28. 20:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Mond meg neki, hogy halevő vagy, nem húsevő! Oszt jó napot!
2010. nov. 28. 21:04
 13/20 A kérdező kommentje:
De ezt hogyan mondjam meg neki? :S Áljak oda hogy anyu ez meg ez van?! ez így nem jó... :'((((
2010. nov. 28. 21:09
 14/20 anonim ***** válasza:
miért kell máris elmondani neki? ebből nem biztos, hogy jó sülne ki
2010. nov. 28. 21:13
 15/20 anonim ***** válasza:
A sok barom pasi egy kicsit "elvadított". Van ez így. Talán elmúlik az állapot. Ha nem, akkor így maradsz.
2010. nov. 28. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:
szerintem is várj még vele egy kicsit
2010. nov. 28. 21:38
 17/20 anonim ***** válasza:
A "hete ró", egybe és rövid O-val írandó. Így: hetero.
2010. nov. 29. 00:10
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
előző: Valójában a heteró, bár nem hiszem, hogy benne van a helyesírási szótárban, de a magyar nyelv logikája szerint hosszú ó-val irandó. Ugyanis a mi nyelvünkben nincsenek rövid o-ra végződő szavak, egyszerűen a nyelv ritmusa nem kedvez ezeknek. Ezért ha egy idegen szót magyarítunk (jelen esetben inkább előtagról beszélünk, mint szóról), akkor a szóvégi o ó-ra változik. Lásd még: videomagnetofon -> videó, euro -> euró.
2010. nov. 29. 11:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Előző: Elhiszem. De.

Honnan veszed, hogy én a magyar helyesírás szerint mondtam?

Nem szeretem mikor idegen szavakat magyarítanak. Pl mikor a prof leírja a "foetus"-t (magzat), fötusznak, attól is áll a hátamon a szőr, nem tehetek róla.

Jobb szeretem ha az idegen szavak meghagyjuk úgy, ahogy eredetileg vannak.

2010. nov. 30. 16:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Én meg önjelölt helyesíráscsőszként a magyar nyelv szabályait fogom számonkérni rajtad, akár tetszik, akár nem :)

Mondjuk a fötusz tényleg hülyén néz ki, talán ezért is vezettük be a magzat szót. Tehát a prof szintén hülyeséget írt, ha megadod az emailjét, beszólok neki is :) A heteróra viszont nincs (még) megfelelő magyar szó, ezért használjuk ezt. Szerintem teljesen jól illeszkedik a nyelvbe, míg ha rövid o-ra végződik, akkor egyszerűen kilóg, főleg, ha toldalékolod is.

2010. nov. 30. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!