Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Megözvegyült férfinál, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megözvegyült férfinál, a veszteségét követően mennyi időn belül illik kezdeményezni vagy elfogadni a közeledését, ha az után ismertem meg, hogy elvesztette a feleségét?

Figyelt kérdés

Novemberben kezdtem a jelenlegi munkahelyemen. Van egy kollégám, aki az első perctől kezdve szimpatikus és tetszik nekem, és úgy vélem, hogy ez viszonzott is. A szimpátia mindenképp. Mikor idekerültem, ő volt velem a legközvetlenebb, hamar megtaláltuk a közös hangot és azóta is jó viszonyt ápolunk. Viszont pár hét alatt megtudtam róla, hogy tavaly májusban hunyt el a felesége. 30 éves volt az asszony, minden előjel nélkül három hét alatt elvitte egy betegség.

Bennem van egy olyan tartás, hogy tiszteletben tartom a veszteségét és a volt nejét. Így még egy lépést sem tettem irányába. Kimondott lépéseket ő sem tett irányomba, nem hívott el sehová, és nem is mondta, hogy akarna bármit. Ennek az egyik oka lehet az, és amit a legvalószínűbbnek és teljesen érthetőnek tartok, hogy még nem tette túl magát a felesége elvesztésén. Persze az is lehet ennek oka, hogy vágyik a társra, csak az elhunyt iránti tiszteletből nem kezdeményez. Ahogyan az is ott a pakliban, hogy nem vagyok az esete, csak egy jó társaság vagyok számára. Viszont ezt tartom a legkevésbé valószínűnek. Igazából mindig keresi a társaságomat, együtt ebédelünk, még hazainduláskor is mindig megkér, hogy menjek ki vele hátra a parkolóhoz, mert ő kocsival jár, hogy addig is beszéljünk. Munkaidőn kívül is szoktunk beszélni messengeren. A megnyilvánulásain, gesztusain is azt látom, hogy szimpatikus vagyok neki, és talán tetszem is. Nekem ő nagyon.

Nem akarok tolakodó lenni, és nem is igazán kezdeményeztem soha férfinál. De azt gondolom, hogy ha talán valamiképp kezdeményeznék nála, akkor eldőlne hányadán állunk.

Vagy ezt a jelenlegi esetben felejtsem el, s inkább csak tartsam fenn a jó viszonyt, amiből ha kell, alakulnak a továbbiak?

Ami a többi részletet illeti:

Ő 33 éves, én 25.

Nekem nincs gyerekem, neki vannak. Két kislány, 3 és 7 évesek. Hivatalosan egyedül neveli őket, de rengeteget segítenek neki a szülei a gyereknevelésben, ahogyan az elhunyt feleség szülei is.

Buktatója az egésznek a munkatársi viszony. Sokan tartózkodnak a kollégákkal való szerelmi ügyektől. Viszont azt kiemelem, hogy olyan munkát végzünk, amivel nem vagyunk a céghez kötve, bármilyen ballépés esetén tudnánk váltani.

Esetleg felejtsem el az egészet? Tudom, hogy sokszor jelentették már ezt ki emberek, de ebben a férfiban megtaláltam magamat. Olyan, mint én, csak pasi kiadásban. Jó vele.

tegnap 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"Esetleg felejtsem el az egészet?" Nyilvánvalóan nincs a pakliban, hogy elfelejtsd az egészet... nem is értem, miért veted fel... te egyértelműen akarsz valamit a csávótól.

"mennyi időn belül illik" ezt meg húzd ki a kérdéseid közül, sz-rd le, hogy mit illik, baromság, ha két ember együtt akar lenni, akkor lesznek együtt.

Majd ő kezdeményez idővel.

tegnap 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez elképesztően vékony jég. Erre nincs jó válasz, mert mindenki másképp gyászol, mindenkinek más, hogy mennyi időre van szüksége. Nekem is elhunyt anyám gyerekkoromban, apám nevelt fel. Minden tisztelettel mondom, elképzelni nem tudod, hogy milyen lehet most ennek a férfinak. A trauma, a gyerekek mellett helyt állni… Egy éve sem hunyt el a felesége, szerintem ez borzasztó korai. A jó viszony fenntarthatod persze, de ne legyél tolakodó. Felesleges okokat keresni, meg a motivációját tippelgetni. Hidd el, ezer felé vannak a gondolatai, nagyon vastagon benne van, hogy semmit nem akar, csak jól esik neki beszelgetni. Ne legyél abban biztos, hogy megtaláltad magad benne. Te egy nagyon pici szeletet látsz belőle, amit túlidealizálsz. Egy ilyen családba beilleszkedni két gyerek mellé hatalmas felelősség, és nem kertelek, teher. A gyerekek is a csomag része, és ez nehéz feladat, amire kevesen alkalmasak.
tegnap 22:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2-es jót ír.

Nekem párom 2 éve halt meg, ugyan nem lányom apja, de 7 égig velünk volt lányom 1 éves korától.

Nagyon nem egyszerű dolgok ezek.

Egy éve imserem mostani párom, pár hónapja vagyunk együtt. Több mint 2 év kellett mire készen álltam.

ma 04:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kezdeményezni. Hívd el te kávézni, beszélgetni. Majd ha akar többet kezdeményez. Sajnos ez tényleg nem egyszerű.
ma 04:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#2-es mindent leírt. Én is azt mondom, ne kezdeményezz, ha akar valamit, lépni fog. Addig is gondold meg jól, kell-e neked 25 évesen egy ekkora felelősség?

N

ma 07:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is meghalt a férjem, egy 5 éves kislánnyal maradtam egyedül. 2 év után éreztem úgy, most már talán nyitott tudnék lenni,, ha közeledne hozzám valaki. Szerintem rengeteg kérdést nem gondoltál át kellőképp. Pl. a két gyereket el tudnád fogadni hosszútávon? Mert őszintén, gyerekek mellett a spontanaitás már nem lesz az életed része. 25 éves vagy, lehet, te még saját gyereket akarsz, ő már lehet, nem is akar többet. És még millió más dolog is van. Én azt javaslom, hagyd alakulni a dolgokat, de te ne lépj, ha ő akar, majd kezdeményez. Ha igazán szerette a feleségét, gondolom igen, hidd el, 1 év sem telt még el, nincs még túl rajta, nem biztos, hogy készen áll új kapcsolatra, csak jól esik neki beszélgetni és lehet te látsz többet a dologba.
ma 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!