Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan változtassak ezen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan változtassak ezen?

Figyelt kérdés
Egy érzelmileg bántalmazó párkapcsolaton vagyok túl. Nagyon nehezen jöttem ki belőle. Hiába álltam ki önmagamért, sosem volt figyelembe véve az én igényem, sőt, megtorlást, érzelmi ridegtartást kaptam amiatt, ha kifejeztem, elmondtam az alapvető érzelmi igényeim, amik ahhoz kellenek, hogy érzelmileg biztonságban érezze magát az ember a párkapcsolatában. Kénytelen voltam "tojáshéjakon" járni, és mindig a másik reakcióit figyelni a saját érzelmi önvédelmem érdekében. Szóval annak a kapcsolatnak vége, és azt vettem észre magamon, hogy amikor új kapcsolatba léptem, ösztönösen alább adtam a saját alapvető igényeimből, amivel a másik fél vissza is élt. Hogyan tudnál elengedni azt az érzést, amit a bántalmazó kapcsolatomban tapasztaltam, hogy nem számítanak az igényeim, (én tudom hogy számítanak, de a másik ugye megtorolta ezt, maximálisan azt érzékeltetve, hogy értéktelen vagyok) és hogyan szokjak le arról az "ösztönről", hogy tojáshéjakon járjak?
febr. 3. 00:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ajánlom pszichológus keresését. Egyedül ezen elég nehéz változtatni, de a megfelelően iránymutatás sokat segíthet. :)
febr. 3. 00:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
febr. 3. 00:31
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Érdekes. Belőlem épp az ellenkezőjét hozta ki egy bántalmazó kapcsolat.

Bár engem nagyon megkínoztak lelkileg, fizikailag is bántottak.

Most már csakis én vagyok az első és legfontosabb. Soha többé nem viselek el semmit, ami nekem rosszat okoz.

febr. 3. 00:48
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

Lehet csúnya lesz amit mondok. De legbelül még mindig értéktelennek érzed magad emiatt.

Azon kell javítani, hogy lásd azt ami értékelhető magadban (hibáid mellett). Meg szeretni magad amivel együtt határokat is szabsz. Csak figyelj arra, hogy ne ess túlzásba. A határ szabás, azért kell, hogy egy keretet adj annak mi az amit már nem szeretnél mi az ami neked sok mi az ahogy nem beszélhet veled a másik. Ha túlzásba essel könnyen kontrollmánia lesz belőle.

Amúgy én is voltam hasonló cipőben és ezeket én is most tanulom.

Mondjuk javareszt otthonról hozott mintákat ismétlek :'D :(.

febr. 3. 01:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Kezdd el értékelni önmagat, egy életed van, ha most nem leszel boldog, akkor mikor?

Határozd meg magadban mi az amit vársz egy kapcsolattól, egyáltalán miért akarsz párkapcsolatot? Szeretnéd, hogy jobbak legyenek a mindennapjait? Akarsz valakit, akivel őszintén megbízol és számíthatsz? Mit kell neki tenni azért, hogy mindezt megkapd és mi az ami már nem fér bele?

Egy párkapcsolat folyamatos fejlődés és kommunikáció. Folyamatosan visszajelzést kell adnod, ha valami jó vagy nem jó, és tőle is visszajelzést kell szerezned, hogy mikor érzi jól vagy rosszul magát. Hosszútávon kizárólag így működhet, ha pedig látod nagyon mások vagytok, nem vagy így boldog, akkor önts magadba erőt és szakíts.

febr. 3. 06:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindig adtam visszajezést! A kommunikáció sem rajtam múlt.
febr. 3. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!