Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők elfogadják ha egy férfi nem akar autót venni vagy ez automatikusan "azért nincs neki mert csóró" kategória?
Mondjuk nem vesz mert pénzügyileg tudatos és többet vinne az autó mint hozna.
Vagy autónál nem számít a pénzügyi tudatosság.
Hogy megy oda ahova nem jár tömegközlekedés?
Nálam kieső. Autó teljesen alap.
# 1
pénzügyi intelligencia nem alap?
Ha évente egyszer menne olyan helyre ahová nem jár tömegközlekedés akkor miért költene havonta 100-150 ezret autó fenntartására?
Ennyibe kerül kb. átlagosan egy autó fenntartása minden költséget beleszámolva.
pénzügyi intelligencia
havonta 100-150 ezret autó fenntartására?
Nálad se megy.
# 3
pedig ennyiért autózol havonta: ebben a 100-150 ezerben benne van hogy megvetted az autót, értékcsökkenés, szervíz, benzin, adók, parkolás, műszaki, stb.
Ennyibe kerül valójában hogy autózol.
Ne csak benzinnel számolj.
Engem nem érdekelne, hogy nincs autó. Nekem sincs, akkor milyen jogon várnám el a másiktól?
Az utazást meg mindig megoldottam.
4 vagyok...ja persze a vételárát is összuk el xd. Ok.
Ha egy kocsi nem is, de egy jogsi ful alap a mai világban (de így se nézem le azt akinek nincs...csak az nem az én emberem).
Nekem van kocsim és nem évi egyszer megyek olyan helyre ahova kell a kocsi. Ettől függetlenül busszal is szoktam menni meg városba pl gyalog vagy elektromos rollerrel.
És igen, ismerek ilyet aki azért nem vesz mert nem akar.
# 7
🙂 vételárat is osszuk el!
Ebben mi a vicces?
Igazad van abban az esetben ha ajándékba kaptad a kocsit és nem a saját pénzedből vetted.
De ha te vetted akkor kocsi vételára mínusz értékcsökkenés.
Férfiként írom, hogy akárhogy is csűri-csavarja mindenki, meg mindent meg lehet racionálisan magyarázni, 2025-ben a jogosítvány-autó kombó olyan alap dolognak számít, hogy reggel zoknit húzol a lábadra.
Lehet élni nélküle? Lehet. Sok pénzt megspórolsz ha nincs autód? Sokat. Kevesebb vagy attól, mert nincs autód? Egyértelműen nem.
De ezek a racionális érvek vajmi keveset számítanak párkeresés terén.
Ez olyan mintha megkérdeznéd (szokták itt is sokan), hogy a külsőd határozza-e meg, hogy milyen ember vagy. Egyértelmű, hogy nem. Lehet azt is csűrni-csavarni, mindenki tudja, hogy számít a külső, kell a kémia, és vonzódás nélkül nem fog menni, márpedig ahhoz jó külső kell, de mindenesetre olyan, ami a másiknak tetszik.
A világ trógere is lehetsz, és lehet hogy életében össze nem állna veled egy nő, pont azért mert tróger vagy, de mindig fel fog csillanni a szeme ha meglát, mert kémiailag vonzódik hozzád.
Ha meg nem nézel ki jól, a világ jótét lelke is lehetsz, nem fogsz neki kelleni, ha elhalmozod az univerzum összes jóságával, akkor sem.
Ezt is meglehet magyarázni racionálisan, a külső nem minden, nem a külsőd határoz meg, csak a belső számít, stb., de a párkeresés világában ez nem így működik.
Én tisztában vagyok vele, hogy az autó fenntartása drága meg biztosan sok pénzt meg lehetne spórolni éves szinten a nélkülözésével (bár hála isten jól keresek és nem okoz anyagi problémát fenntartani egy autót), de egyszer élünk, rakosgatod a pénzt, de hova, meg minek? Nem fogsz 200 évig élni, akármilyen tudatos meg egészséges vagy, nem viszed magaddal, azért élsz hogy megvonsz magadtól mindent és majd elmondhasd 70 évesen amikor fáj mindened, hogy de legalább megveheted a Barilla száraztésztát?
Na mindegy, én sose értettem ezt a forintot forintra rakó gondolkodást. Állíts fel egy prioritást az életedben, nyilván ha élelmiszerproblémákkal küzdesz akkor ne akarj autót meg ne járj masszőrhöz, de ha meg alapjában véve a szükségigényed ki van elégítve, akkor meg élj, ez ennyire egyszerű.
Ha te azt gondolod, hogy csak 1 fokkal is boldogabb leszel annak köszönhetően, hogy egész életedben buszoztál ezért x millióval több van a bankszámládon, akkor marha nagyot tévedsz. Most is a nőkről kérdezel, pedig nem 70 éves vagy gondolom, tehát nem a pénzre vágysz, hanem ugyanúgy társra mint mindenki.
A világban vannak alap dolgok, 2025-ben az autó is az, akárhogyan is magyarázza mindenki, hogy meg lehet lenni nélküle. Tényleg meg lehet.
Igénytelenül is le lehet élni egy életet, de én azért mégis azt gondolom, hogy jobb az ha tiszta vagyok és jó illatom van és olyan ruhákat hordok, amik illenek hozzám. Biztosan igénytelenül is lenne nő aki elfogadna, csak mondjuk ha a párkeresés világában a 100 a mérőszám, akkor valahol a 0.5% felé konvergálna az esélyem hogy megtalálom azt az 1-et, akinek megfelelek igénytelenül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!