Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Általában a nők szakítanak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Általában a nők szakítanak, vetnek véget egy kapcsolatnak, házasságnak?

Figyelt kérdés
Ez pedig azt jelzi, hogy a nők nem annyira hosszú távú kapcsolat orientáltak mint a férfiak, inkább kilépnek mint dolgozzanak egy kapcsolaton?
jan. 1. 11:19
 1/7 sadam87 ***** válasza:
100%

A kérdésben rögtön két (sőt három) állítást is megfogalmaztál (ami egy kérdésnél nem szerencsés...):

1. Általában a nők szakítanak.

2. Ebből következik, hogy a nők:

a) nem annyira kapcsolat orientáltak

b) nem dolgoznak annyira egy kapcsolaton, mint inkább kilépnek.

Nos, ha már a tudományok rovatban vagyunk, nézzünk tudományos forrást erre a kérdésre!

[link]

[link]

(A második forrás is ugyanarra a kutatóra hivatkozik, aki az első cikket írta, szóval nem függetlenek egymástól, de egy összefoglalónak nem rossz a második.)

Ezek alapján a válások többségé valóban a nők kezdeményezik, ugyanakkor ha nem házasok a partnerek, akkor nincs szignifikáns különbség (bár minimálisan ott is több, amikor a nő szakított). (Első forrás: Fig. 1.)

Szóval a nem házas kapcsolatok esetében az állításod hamis. Házas kapcsolatok esetében már inkább igaz, bár kérdés, mekkora gyakoriságtól mondjuk azt, hogy "általában".

Ami a második állításra vonatkozóan remek ábrák vannak az első forrásban. Például a Fig 5. mutatja, a nem házas emberek mekkora része szeretne megházasodni az életkor és a nem függvényében. Látszik, hogy fiatal korban elég hasonló az érték, idősebb korban viszont sokkal gyorsabban csökken a házasodási kedv a nők között, mint a férfiak esetében. És ha megnézed a többi ábrát, akkor arra is találsz remek grafikonokat, miért lehet ez. A Fig. 2 és Fig. 3 azt mutatják, mennyire jó minőségű, illetve boldog a házasság a férj és a feleség számára (két különböző adatbázis alapján). Elég egyértelmű pozitívban vannak mindkettőben a férfiak - életkortól függetlenül. Az talán elég jól megindokolja, miért inkább a nők kezdeményezik a válásokat. (A részletes okokra nem tér ki a cikk, de talán nem kell olyan sok fantázia kitalálni, hogy mi lehet a házassággal kapcsolatos elégedettségben az eltérés oka.)

És hogy a nők azért hajlamosabbak inkább a válásra, mert kevésbé hajlamosak dolgozni a kapcsolatokon? Erre sajnos tudományos adatokat nem tudok hozni, de azt logikailag sem nehéz belátni, hogy valójában ez nem egy vagy-vagy dolog. Sőt, szerintem ép az ellenkezője igaz. Amelyik fél aktívabb abban, hogy dolgozzon a kapcsolaton, az hajlamosabb arra is, hogy - ha ez nem sikerül, például a másik fél passzivitása miatt - kezdeményezze a kapcsolat felbontását. (Én legalábbis ilyenre ismerek példát, a másodikra nem.)

Összegezve:

1. Csak a házasságok esetében igaz, hogy inkább a nők kedvezményezik a válást, a nem-házas kapcsolatok esetében nem.

2. a) Nem igaz, hogy a nők nem annyira hosszútávú kapcsolat orientáltak - legalábbis amíg nincsenek rossz tapasztalataik.

2. b) Bár erre nem találtam tudományos adatot, véleményem (és személyes tapasztalataim) szerint nem igaz, hogy a nők kevésbé dolgoznának a kapcsolatokon, inkább az ellenkezője.

Szóval a három állításodból egy fél igaz.

jan. 1. 12:24
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Vagy inkább azt jelenti, hogy a férfiak nagy része alkalmatlan a hosszú távú kapcsolatokra, ezért kell velük szakítani.
jan. 1. 13:32
 3/7 A kérdező kommentje:

2

A férfigyalázás miért elfogadott a 21-ik század Európájában, Nyugatában?

Ez a kérdés az 1-nek is mehet akár mert ő is azt látszik sejtetni, hogy a válások mindig a férfi hibája.

jan. 1. 13:55
 4/7 A kérdező kommentje:

“ A Fig. 2 és Fig. 3 azt mutatják, mennyire jó minőségű, illetve boldog a házasság a férj és a feleség számára (két különböző adatbázis alapján). Elég egyértelmű pozitívban vannak mindkettőben a férfiak - életkortól függetlenül. Az talán elég jól megindokolja, miért inkább a nők kezdeményezik a válásokat.”

Ez csak annyit indokol, hogy a nők olyan férfiakkal kezdeményezik a válásokat akik boldogok mellettük, ergo szeretik őket. Ez nem tudom melyik nemre vet rosszabb fényt…

jan. 1. 13:57
 5/7 sadam87 ***** válasza:
100%

Vicces, hogy ezt te írod ki a nőgyalázó "kérdésed" után. (Az idézőjel annak szól, hogy ez egy totálisan állító kérdés, ahol ráadásul az állítások nagy részének semmi alapja, ahogy bemutattam.) Amúgy javaslom, próbáld meg elolvasni a válaszomat. De úgy alaposan. Hátha akkor fel fog tűnni, hogy egy szóval sem írtam, hogy a válás mindig a férfi hibája.

Neked aztán elborult az agyműködésed, ha ebből is csak ezt a következtetést tudod levonni. Így mondjuk ne csodálkozz, ha nincs nőd!

Látom, hogy a kérdésre adott válaszok teljesen hidegen hagynak. Mondjuk ilyen állító kérdés után nem csodálom. Én mindenesetre megválaszoltam, ha ez téged hidegen hagy, az már a te bajod.

jan. 1. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, általában a férfiak azok, akik a terhes feleségeik, meg kisgyerekeik mellől járnak el félredugni. De a férfiak felelőssek a párkapcsolati erőszak 95%ért (a maradék 5% a nőket és a melegeket is tartalmazza). Minden ötödik nőt ér magyarországon fizikai bántalmazás (lelkit számolni is nehéz lenne). Szóval ez nem gyalázás, nyugodtan mondhatom, hogy a kivétel a kevés.
jan. 1. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem véletlen. A pasiknak kenyelmes lenne összevissza csalni a párját/családot, meg gyökérkedni. Csak épp a nők ezt nem viselik el. Ma már válnak.
jan. 1. 14:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!