Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikusként választanál magadnak nem hívő/ református társat?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk a másik fél nem zárkózik el a katolikus vallástól, illetve hogy akár együtt vegyetek részt misén, vagy egyéb vallásos eseményeken, vagy esetleg átkeresztelkedjen. Tehát ha alapból nem katolikus, de az előzöekben partner lenne. Csak mert tapasztaltam mélyen hívő embereknél, hogy aki nem katolikusnak született, szóba sem állnak szinte. Nem biztos, hogy mindenki ilyen, én ezt tapasztaltam :)ma 10:44
1/5 anonim válasza:
A legtöbb vallásos ismerősöm ilyen, amilyet leírtál. És szerintem jogosan. Jobb, ha olyan az ember, akinek vagy a neveltetéséből, vagy a saját meggyőzédéséből jön a vallásosság, nem azért, mert "hát tetszik nekem a Juci / Robi, szóval megteszem a kedvéért, ha meg tudom szerezni". Ill. azért sajnos nem ritka eset az sem, hogy az emberek beígérgetik, behazudják az elején, hogy megtérnek, aztán "meggondolják magukat". Sztem neked kellene eldöntened azt, hogy akarsz-e párkapcsolat nélkül vallásos lenni vagy nem.
2/5 anonim válasza:
Én ezt úgy írnám le, hogy a mélyen vallásos emberek nem túl toleránsak. Eleve nem értem az átkeresztelkedést. Átkeresztelkedés nélkül is beengednek bármelyik templomba, tehát el tudok menni anélkül is a párommal misére.
4/5 anonim válasza:
Én nem hívőt vettem el. Mi 23 éve együtt vagyunk. Nincsen semmi gondunk.
5/5 anonim válasza:
A reformátussal nincsen baj. A nagyszüleim római katolikus-református pár voltak, több, mint 50 év házassággal és szó szerint a halál választotta el őket. A nem hívőn viszont elgondolkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!