Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikusként választanál magadnak nem hívő/
református társat?
A legtöbb vallásos ismerősöm ilyen, amilyet leírtál. És szerintem jogosan. Jobb, ha olyan az ember, akinek vagy a neveltetéséből, vagy a saját meggyőzédéséből jön a vallásosság, nem azért, mert "hát tetszik nekem a Juci / Robi, szóval megteszem a kedvéért, ha meg tudom szerezni". Ill. azért sajnos nem ritka eset az sem, hogy az emberek beígérgetik, behazudják az elején, hogy megtérnek, aztán "meggondolják magukat". Sztem neked kellene eldöntened azt, hogy akarsz-e párkapcsolat nélkül vallásos lenni vagy nem.
dec. 21. 11:30
Én ezt úgy írnám le, hogy a mélyen vallásos emberek nem túl toleránsak. Eleve nem értem az átkeresztelkedést. Átkeresztelkedés nélkül is beengednek bármelyik templomba, tehát el tudok menni anélkül is a párommal misére.
dec. 21. 11:49
dec. 21. 12:14
Én nem hívőt vettem el. Mi 23 éve együtt vagyunk. Nincsen semmi gondunk.
dec. 21. 13:46
A reformátussal nincsen baj. A nagyszüleim római katolikus-református pár voltak, több, mint 50 év házassággal és szó szerint a halál választotta el őket. A nem hívőn viszont elgondolkoznék.
dec. 21. 14:06
Nálam ateistaként kizárt a valláskárosult.
32 N
dec. 21. 16:53
Párom katolikus, de nem elvakult formában. Én egyház-ellenes hívő vagyok keresztelkedés nélkül, nem tolerálom az egyházi dolgokat, így "kellett" elfogadnia engem, semmi ilyen szokás nem lehet nálam, ő költözött ide, ráadásul ő találta meg a kapcsolatot a saját független hitemmel.
dec. 21. 23:00
Mondjuk erősen hívő katolikus református nem tudom mit kezd a másikkal, nekem nagyanyám megszállott református és tuti hogy nem tette volna be a lábat katolikus templomba
dec. 22. 04:09
8-as én vagyok akinek vegyes házasságban voltak a nagyszülei. Egész egyszerűen megegyeztek, hogy a nagymamám vallását követik a gyerekek (végül abban az időszakban csak az én apám lett megkeresztelve) és mindenki a maga felekezetébe járt. Sosem volt ebből problémájuk.
dec. 22. 18:01
Ha valaki nem gyakorló hívő, de a lelke mélyén azért hisz, vagy hajlik a hit felé, vagy nyitott rá, azzal el tudom képzelni a kapcsolatot. Meggyőződéses ateistával nem.
A protestánsakkal nekem rossz tapasztalataim vannak. Középiskolában megjegyzéseket tettek a katolikusokra, amikor vallásos kérdésekről beszélgettünk, megvetően szóltak, gúnyolódtak. Igazából az volt a benyomásom, hogy ezt beléjük nevelték. Nekem ez furcsa volt, mert minket a katolikus hittanokon sosem hangoltak ellenük. Kis túlzással azt sem igazán tudtam, hogy mik a hitbeli eltéréseink. Leginkább a saját hitünkkel foglalkoztunk, nem másokéval. Aztán később erre a témára érzékenyebb lettem, és másoktól is sikerült elcsípnem pár hasonló, szurkáló megjegyzést. Voltak pozitív tapasztalataim is, de ezek a kezdetiek elég rossz élményt jelentettek, így én nem tudnám elképzelni egy mélyen hívő protestánssal. Tudom, hogy van, akinél működik, de én a magam részéről inkább nem merném megkockáztatni.
F
dec. 22. 20:09
Kapcsolódó kérdések: