Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy házas hölgynek elhunyt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy házas hölgynek elhunyt a férje hány évig illik gyászolnia mielott tovabblephetne? Tisztelettel valaszoljatok kerlek es leginkabb olyanok akik ebben a cipoben jartak/jarnak. Okoskodók, bölcs ferfiak legyszi ne ide :)

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 14:10
A kérdező szavazást indított:
Pár hónap
Minimum fél év
1 év
2 és 5 kozott ( év)
Mehet azonnal csak ne tudja meg senki
Soha tobbet nem illik
Nem tudom en pasi vagyok
Nem is erdekel a kerdes de jófej a kérdező
27 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Amennyit szeretne.

Pár hónaptól egy évig normális szerintem.

De utána se kell azonnal lekötnie magát, csak onnan kezdve léphet tovább.

tegnapelőtt 14:14
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Tisztelettel, kinek is van hatalmába, hogy megszabja meddig illik és meddig nem. Ezt a gyászoló hölgy dönti el, hogy mikor tudja elengedni azt akit elvesztett. Nincs illik meg nem illik, ezt mindenki tiszteletben kell tarts aki pedig ebbe bele akar szólni na azt nem illik.
tegnapelőtt 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nincs olyan a gyaszban, hogy illik vagy nem illik.

Edesanyamek mar nem voltak egyutt egy ideje, amikor edesapam meghalt es anyumnak konnyebb volt ugy tovabb lepnie, hogy volt mellette valaki (akivel egyebkent a mai napig egyutt vannak, mar 4 eve). Mindenki tegyen ug, ahogy jonak erzi, ne kulso tenyezoktol es plane ne masok velemenyetol tegye ezt fuggove.

tegnapelőtt 14:35
 4/13 anonim ***** válasza:
58%
#2-vel értek egyet. Ez nem "illik-nem illik" kérdése. Ha a nő úgy érzi, hogy készenáll, akkor ez ennyi. És ezt nem is lehet hetekben/hónapokban vagy években meghatározni. Rengeteg dologtól függ az egész.
tegnapelőtt 14:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy ez illem kérdése lenne, és nem gondolom, hogy szerencsés megkérdőjelezni bárki túlélési, gyászfeldolgozási stratégiáját. Mikor minden összeomlik, észszerű keretek közt azt az utat kell választani, ami az egyénnek jó, főleg, ha nem engedheti meg magának a tartós önsajnálatot, mert gyerek(ek)ről is kell gondoskodnia, akkor is, ha ez eltér a társadalmilag tradicionálisan elfogadottól. A gyász foka és a fájdalom mértéke nem azon múlik, hogy valaki fél év vagy három év után talál társat. Ráadásul egy halálesetet követően igencsak átértékeli az ember az életét, és nem ritka, hogy karakteridegen(nek tűnő) viselkedéssel reagál.

2013-ban halt meg a férjem, azóta egyedül vagyok, nem is próbáltam társat keresni. Az egyik barátnőmnek 2015-ben, ő a következő évben összejött valakivel, azóta is együtt vannak. Egy másik barátnőmnek tavaly ősszel, ő most októberben talált új társat.

Visszatekintve úgy látom, hogy annak, aki nem akar élete hátralévő részére egyedül maradni, annak amint készen áll, szerencsésebb minél hamarabb lépnie. Az én stratégiám az volt, hogy mindent megteszek a lányunkért, és a férjem emlékéhez méltón élek. De az ember megszokja a magányt, kialakulnak a rigolyái, és ami a legfontosabb: a hosszú gyász alatt olyan piedesztálra emeli elhunyt férjét, és házasságának emlékét, hogy azt az űrt már nem akarja betölteni, és valójában nem is tudná, hiszen egy idealizált halottal lehetetlen versenyezni.

De soha nem kérdőjelezném meg azok döntését, akik nem ezt az utat választották, és ami a legfontosabb: úgy látom, hogy mindhárman olyan döntést hoztunk, amelyet nem bántunk meg.

tegnapelőtt 14:46
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kultúrált válaszaitokat!:)

Megkerdezhetem, hogy ti esetleg hasonlo cipoben voltatok /vagytok? Hogyan volt nalatok?

tegnapelőtt 14:47
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem illem kérdése. Egyénfüggő kinél, meddig tart az érzelmi hullámvasutazás, és sok körülményen is múlik, hogy ki, meddig gyászol. Én kisgyerekkel maradtam egyedül, úgyhogy neki is segítenem kellett a feldolgozásban.
tegnapelőtt 14:54
 8/13 anonim ***** válasza:
39%
Sztem jobban veszi ki magát, ha 1 évet rászán erre a folyamatra, mások szeme előtt is, ha neki fontos, mit gondolnak mások, meg saját maga miatt is... ált. ez a rögtön belevetem magam a társkeresésbe / ebbe-abba viselkedés egy tünet, vagyis inkább a gyász egy kevésbé egészséges feldolgozása / társfüggőség. Plusz azért nem mindegy, van-e gyerek. Ha van gyereked, nem kellene olyan helyzetbe hozni, hogy megy a suskus, hogy mennyire szabados az anyuci, hogy 2 hónappal apuci halála után már más pasin lóg. Sztem 1 évet ki lehet bírni (és ha közben betoppan a naaaaagy szerelem - ha annyira az igazi, akkor megérti és kivár).
tegnapelőtt 15:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ember függő. Pár hónap de van aki tovább. De gyászolni nem csak a fekete ruhával lehet. Van aki a szívével gyászol. Az, hogy te mikor vagy képes tovább lépni te érzed.
tegnapelőtt 18:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez régen volt az illem része, de akkor minden létező rokoni kapcsolatra elő volt írva a gyász ideje és a ruha jellege is.

Egy héttől 3 évig, a rokoni foktól függően.

tegnapelőtt 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!