Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlreagálom a dolgot talán ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlreagálom a dolgot talán ?

Figyelt kérdés

Sziasztok a lényeg az hogy van egy barátom, együtt vagyunk már 3 hónapja, és picit aggódom az egészségéért. A lényeg az hogy szerintem rengeteg húst fogyaszt.

Számokkal kifejezve ez naponta 1 kg sonkát jelent meg kolbászt, töménytelen mennyiségben. Ami a legfurcsább hogy ezeket magába képes megenni. Mikor kérdezem mit főzzek esetleg, akkor azt mondja mindegy csak sok hús legyen benne.

Nyilván ő hentes és magának csinálja ezeket, és tènyleg finomak, de szerintem tulzás ez a sok hús...

Mikor beszéltem neki arról hogy ez lehet sok, akkor azt mondta mindig sok húst evett gyerekkorában is, és hogy semmi baja. Jó, 2 méteres meg 120 kg, de amit megeszik... embertelen szerintem. Volt olyan hogy leült enni és szerintem egy 2 kg kolbászt simán megevett, 1 evésre. Szerintem ez sok. Persze van hogy csinálok bolognait vagy bármi hús ételet, de rántott húsnak azt mondta neki se álljak ha nincs legalább egy 3 kg... 🤨

Hogy próbálhatnám meg jobb belátásra bírni hogy nèha ehetne zöldségeket meg ilyesmiket ?

nov. 11. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

Hát 🤔

Soknak tűnik, nekem pláne a 47 kilómhoz.

Amúgy ha nem eszik mellé sok szénhidrátot, akkor még egészségesnek is mondható. De zöldségekkel lenne igazán jó. Meg ha pl úgy eszi meg ezt a mennyiséget, hogy napi 5-6 étkezésre és egyebet nem eszik, pl cukros ételeket, úgy még elmegy. Csak legyen hozzá mindig zöldség is.

Szerintem amúgy ezen te nem fogsz tudni változtatni. Ez kb olyan, hogy valakinek kék a szeme - hát az olyan is marad. Az urad szeret húst enni, ez is így marad.

nov. 11. 22:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Elég sok, de nem is önmagában azzal van a baj, hogy hús, hanem hogy látom mennek a feldolgozott hústermékek is rendesen lásd sonka kolbász... ezek sajnos rákkeltő anyagokat tartalmaznak, már a WHO is hivatalosan elismerte, de igazából eddig is tudtunk az egészségkárosító hatásukról...

A tiszta hússal annyira nem lenne baj, de persze ez a mennyiség már tényleg kicsit sok.

nov. 11. 22:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen en is ezt gondolom hogy sok... mert okè tènyleg nem 70 kilós meg minden, de ennyit megenni. Ritkan eszik szènhidrátot, sokszor csak leül ès tömi magába a sonkát, kolbászt egyebekez... de ez baromi sok.

Csodálom hogy mèg èp a vesèje egyáltalán...

De lehet tènyleg így kellene elfogadnom, és el is fogadom nem erről van szó, csak aggódom ne legyen semmi baja töle...

nov. 11. 23:58
 4/8 anonim ***** válasza:
29%
Párom többet eszik, kevesebb kiló. Én nem aggódnék ezen. Főleg ha fizikai munkát végez.
tegnapelőtt 04:12
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Fiatalon ez nem probléma, de majd elmúlik 40 és jön a köszvény és társai. Majd akkor visszavesz.
tegnapelőtt 05:27
 6/8 anonim ***** válasza:
66%

Kollegam 208cm magas 120kg

Kb 3x annyit eszik mint en. O is nagyon sok hust eszik igaz o imadja a zoldseget is melle.

Nem sok amit leirtal. Egy ekkora testnek kell energia plane ha fizikai munkat vegez!

tegnapelőtt 06:28
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Nem lehet ekkora tomegu kajat megenni egy nap. Ha 3 kilot megenne, barmibol, meg is halna.

A baj a feherjetartalommal van. Ha ugyanis tul sokat visz be, az komolyan karositja a veset, le is allhat tole egy ido utan.

tegnapelőtt 06:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is nagy húskedvelő vagyok, de amit itt írtak páran, hogy a hústól nem lesz baja marhaság. Ha az étrendedben túl sok a hús, akkor az több problémát is okozhat, például a vér húgysav szintjét növeli amiből köszvény, veseproblémák vagy akár magas vérnyomás is lehet. És nyilván ezt nem 10-20-30 évesen jön elő, hanem majd ahogy idősödik. Ahogy írtad pl kolbászt is tolja be előszeretettel ami elég zsíros opció, a túlzott zsíros étrend bél és emésztőrendszeri problémákat okozhat és növeli a szív és cukorbetegség kockázatát.

A magas emberek általában rövidebb életűek alapból, ő ezt megspékeli az elhízással, és az egyoldalú étrenddel. Ha neki ez jó, az ő élete, de jó eséllyel nem kell a nyugdíj miatt aggódnia. Ha neked nem hisz, akkor legalább egy szakembert megkérdezhetne egyszer, hogy ez így mégis miért nem jó...

tegnapelőtt 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!