Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikortól ünnepeltétek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól ünnepeltétek a karácsonyt a párotokkal a család helyett?

Figyelt kérdés

Gyerek születésétől? Házzasságtól? Együtt éléstől?

Mi a 24-ét szűk családi körben tartjuk mindig (szülők, tesók és én). Erre egyébként már hívták a mi párjainkat (vagyis hogy szívesen látjuk őket, de nyilván érti mindenki, hogy ők a saját családjaikkal vannak).

Na most a párom (24) jelezte hogy szeretné velem kettesben tölteni a karácsonyt, akár úgy hogy a karácsony előtti utazásunkat nem rövidítjük le (és nem megyünk haza 23-án). Neki a karácsony stresszes a családjával, és nem szereti, szívesebben lenne velem.

Az én családom viszont olyan idilli, nagyon jók, meghittek és boldogok a szentestéink. Nincs stressz, nincs veszekedés, mindenki nyugodt és boldog.

Ráadásul nekem fiatalabb testvéreim vannak (én 24, tesóim 16-22 közt), akik még a szüleimmel élnek. Furcsa lenne így a karácsony és őszintén szólva szeretném velük tölteni (akár a párom csatlakozásával).

Az nyilvánvaló hogy utána lehet menni ide-oda családlátogatni, de "kié" a szenteste?

Párommal 2.5 éve vagyunk együtt és együtt is élünk, mindkettőnk családjától kb 3 órányira. Esküvő meg gyerek nem mostanában lesz, hanem még jópár év múlva.

Nálatok ez hogy volt? Mikortól van a szenteste kettesben?

UI.: Mielőtt valaki elkezdené, hogy beszéljek a párommal, ne itt várjak tanácsot: ez megtörtént, megbeszéltük, megértette. Ez nem probléma köztünk. A kérdés nem tanácskérés, hanem érdeklődés, hogy másoknál ez hogy alakult.

nov. 10. 12:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
A férjemmel és a gyerekkel töltöm.Mindenki más csak utánuk jön.
nov. 10. 12:50
 2/14 anonim ***** válasza:
54%
Rögtön, ahogy jött az első karácsony. 25-e és 26-a pedig vendégség a rokonoknál.
nov. 10. 12:55
 3/14 anonim ***** válasza:
56%
Az elejétől rögtön. De én nem vagyok híve amúgy sem a kötelező családlátogatásoknak. Akkor megyek, ha kedvem van, nem amikor naptár szerint kötelező. Szoktam velük rendszeresen találkozni év közben is.
nov. 10. 12:57
 4/14 A kérdező kommentje:

Lehet rosszul fogalmaztam. Mikor volt az első karácsony, amit a pároddal töltötték és nem a szüleiddel, testvéreiddel.

#1 nyilván ha férjed és gyereked van, akkor velük töltöd. De mikor töltötted a férjeddel először? Mikor 15 évesen kapcsolatba kerületetek? Gondolom nem.

#2 Simán egyik évben még nincs párod és a családoddal vagy, aztán következő évben már van (kevesebb mint egy éve) és azonnal vele töltöd? Hány éves voltál ekkor? Pároddal éltél már?

Egyébként milyenek voltak nektek a gyerekkori karácsonyok?

nov. 10. 13:53
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Utoljára azt hiszem 23 évesen Karácsonyoztam a családdal. Illetve hát apámmal meg az egyik öcsémmel. A szüleim elváltak, mára már nem nagyon van viszonyom velük. Főztem én valamit, meg valami minimális ünneplés volt, borozás, meg valami filmet néztünk.

A feleségemmel 27 évesen ismerkedtünk meg, szóval volt pár Karácsonyom egyedül, amikor nem nagyon volt olyan akivel együtt töltöttem volna.

Sokat dolgoztam, meg átaludtam a napot amikor nem volt mit csinálni.

Most meg nyilván együtt, már hamarosan a 8. éve

nov. 10. 14:23
 6/14 anonim ***** válasza:
60%

Első karácsonyt is, akkor fél éve voltunk kb együtt. Lányommal és párommal.

Amúgy rühellem a karácsonyt.

nov. 10. 14:39
 7/14 anonim ***** válasza:
53%
Az első közös karácsonyunk szentestéjét a párommal, 25 volt az ő családja, 26 az én családom. De ezekre is közösen mentünk.
nov. 10. 14:45
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk mindig hagyomány volt, hogy 24-én a szüleim, tesóm, én égy nagyim (apai) voltunk együtt. Másnap át nagyihoz, a következőn pedig az anyai nagyszüleimhez. Tavaly volt ez először másképp (nagyim és nagypapám is meghalt), szóval a szentestét itthon töltöttük a párommal, másnap pedig anyuékkal.
nov. 10. 14:58
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
Mindig is a szüleimmel és az apai nagyszüleimmel töltöttem a szent estét. Ehhez a körhöz csatlakozott a férjem, miután összeházasodtunk. A gyerekek születése után is maradt ez a hagyomány, a férjem családját 26-án látogattuk meg, de maradtunk néhány napot.
nov. 10. 17:11
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Mi december elején jöttünk össze. Az első karácsony úgy volt, hogy 24-én mindketten a saját szüleinknél voltunk. Én meg voltam hívva a szüleihez dec.25-én ebédre, és utána, 26-án az én szüleimhez mentünk ebédre.

Következő év decemberében már együtt éltünk, és onnantól a szentestét kettesben töltöttük a közös otthonunkban, 25-én az ő szüleihez, 26-án az én szüleimhez mentünk.

Azóta eltelt 11 év, már régóta a férjem, a 24-ét mindig kettesben töltjük.

tegnapelőtt 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!