Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatnál konkrétan mit jelent ha azt mondják egy párra hogy nem (voltak) kompatibilisek?
Van néhány dolog, amiben nem árt ha egyezik a két fél.
Akarnak-e házasságot, gyereket; hol akarnak élni hosszútávon; egyik rumlis másik csak rendben bír létezni; egyik tervezős másik spontán; mennyire spórolósak; életritmusuk összeegyeztethető-e stb.
Olyan dolgokban, amik lényegesek a kapcsolat szempontjából, nagy mértékben eltértek.
Mondjuk nekem volt egy randipartnerem, én egy diplomás, egyáltalán nem bulizós értelmiségi vagyok, akit érdekelnek a tudományok, szereti a klasszikus zenét, nem akar külföldre költözni, és tömegközlekedéspárti. A partnerem szakközepet (ma technikumnak neveznék) végzett, naplopóknak, lusta kártecőknek tart mindenkit, aki nem fizikai munkát végez, lételeme a hétvégi buli ls lerészegedés, kb. 20 éves kora óta (mióta autója lett) rávenni nem lehetne, hogy buszra szálljon, és amikor csak teheti, és az anyagi helyzete megengedi, megy valami külföldi úticélra. A tudományokat hülyeségnek tartja, zenében pedig rockot hallgat, és szerinte mindenki, aki mást hallgat, hülye.
És ez nem kitaláció, tényleg volt ilyen randipartnerem. Amúgy egy alapvetően illemtudó, másokkal kedves (jó, a hátuk mögött már nem), feltűnően dekoratív hölgy volt, de tipikus esete, akivel abszolút nem lettünk volna kompatibilisek. Teljesen más a mindennapi életünk, mások a céljaink, gyakorlatilag nincs közös bennünk.
Önmagában persze például a zenei ízlés nem kell, hogy probléma legyen, de aki ebből kulcskérdést csinál, annál ez is döntő tényező lehet.
Igazából az adott egyénektől is függ, hogy esetükben mi fontos, és mi nem. Mostani barátnőmmel például ég és föld a zenei ízlésünk, de tiszteletben tartjuk egymás ízlését, és eddig még ez semmi problémát nem okozott. Vallásilag sem egyezünk, de nálunk ez nem probléma. Előző kapcsolatomban viszont álandó feszültségforrás volt. A leggyakoribb probléma az eltárő célok, eltérő értékrend, és eltérő jövőkép szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!