Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetne a feleségem tudtára adni, hogy ideje lenne dolgoznia valamit?
A feleségem több mint 1 éve nem jár el dolgozni. Hivatalosan van munkája, a lánya éttermében van bejelentve, és fizetést is kap onnan, de nem jár be egyáltalán. Az elején 1-2 hónapig járt, aztán már nem. Így egész nap semmi értelmeset nem csinál, számítógépezezik, telefonozik, vásárolgat, moziba,teniszezni meg össze-vissza jár, nem tud mit kezdeni már a sok szabadidejével. A házimunkával sem nagyon halad, mondogatja, hogy nincs kedve hozzá mostanában.
Én meg azt sem tudom hol áll a fejem, naphosszat dolgozok, haza esek holtfáradtan, és semmi szabadidőm nincs.
Már mondtam neki, hogy bejárhatna a munkahelyére, az a válasz, hogy nincs rá szükség, megcsinálja más az ő munkáját. De ennyi erővel akkor másik munkahelyen is dolgozhatna, ami plusz pénz lenne, vagy dolgozhatna itthonról valamit, de neki jelenleg minden jó így, ahogy most van.
Hogy lehetne ezt sértődés nélkül kommunikálni felé?
Ha van bevétele, vagyis fizetése és bejelentett munkahelye, akkor mit fáj neked, hogy mivel tölti az idejét? Miben lenne más, ha dolgozna? Nem lenne otthon, nem járna el edzeni és hozzád hasonlóan fáradtan vágódna haza.
Az irigység nagyon csúnya tud lenni, főleg egy házasságban.
És ha bejár, akkor neked több szabadidőd lesz?
"számítógépezezik, telefonozik"
Talán munkaügyben?
Kicsit nehezen hihető, hogy fizetik a bérét, járaulékait a nagy semmiért.
Házimunkát valóban csinálhatná ha már ennyi ideje van, de azon túl dolgozni minek járjon be a leírt helyzetben? Attól neked rövidebb lenne a munkaidőd?
Szerencsés ember, mármint a feleséged. Jól teszi hogy él a lehetőséggel.
Ha akkor is megkapnám a fizum, ha nem járnék be dolgozni, hát hülye lennék önként menni.
De az is érthető, hogy téged frusztrál ez a helyzet. Ti egy pár vagytok, elméletileg szeretitek egymást, szóval tudnotok kell kommunikálni.
Vállalkozni nem akar esetleg? Nem tudom mi a szakmája. Kicsiben, lassan el tudná kezdeni építeni. Vagy akár megcsinálhatna egy új szakmát, vagy egy diplomát.
Nézd, a nejed lusta, mint az anyaföld és mázlija is van.
A második miatt örülhetnél vele együtt, az elsőt meg vagy elfogadod, vagy nem.
Neked az a bajod, hogy ő nem dolgozik, te meg igen :D azt hittem az a gond, hogy nincs pénzetek és emiatt el kellene járnia, de erről egy szót sem írtál.
Szóval csak irigy vagy. Mondjuk az, hogy meg kellene csinálnia a házimunkát, abban egyetértek, ha már otthon van, akkor a háztartást vigye.
Próbálj meg te is olyan munkahelyet találni, ahol nem szakadsz meg a munkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!