Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jordániába költözni, vagy itthon maradni?
Jordániába biztosan nem mennék, bármikor belesodródhat a háborúba. Ott nem csak duma, hogy a "szomszédunkban háború dúl".
És egyáltalán nem egy stabil ország. Biztos nem mennék. Bár én nőként eleve nem kezdenék arabbal, de jöjjön ő, ha olyan fontos vagyok neki.
Én konkrétan ismerek olyan családot akit Jordániából menekítettek ki.
A csaj hozzáment egy pasihoz, kiköltözött oda, vitte az anyját is. Született három gyereke.
Aztán a nagykövetség és a Magyar Máltai szeretetszolgálat menekítette ki őket. Évekig bujkáltak míg a gyerekek nagykorúak nem lettek ( hogy az apa ne vihesse őket Jordániába).
Jordánia a térség legbiztonságosabb országa, Nyugat-barát felfogásuknak köszönhetően. Sokkal "európaibb", mint sok másik. Az más kérdés, hogy az arabok (és nem csak a muszlimok) gondolkodása vallási okoktól függetlenül is eltér a miénktől, mást értenek bizonyos dolgokon, például a barátságon. Nekünk az a barátság, ha találkozunk egy-két hetente, és beszélgetünk két órát, ők meg jönnek-mennek, betérnek tíz percre egy teára a másikhoz, aztán továbbmennek, aztán lehet, hogy másnap is betérnek, de lehet, hogy hat hónapig nem, de utána megint naponta.
De ha nem elég körültekintő a mi "fejlett" világunkban élő fél, érhetik kellemetlenségek, ha olyan egyént fog ki onnan partnernek, aki nem kellően felvilágosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!