Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Jordániába költözni, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jordániába költözni, vagy itthon maradni?

Figyelt kérdés
A kérdésem azokhoz szól, akiknek jordán/ más országbeli a párjuk (viszonylag Magyarországhoz repülővel közeli) . Ti mentetek, vagy maradtatok? Esküvő hogy nézett ki? Vallási esküvő volt csak, vagy rendes is?
okt. 21. 09:54
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Jordánia jelenleg háborús övezet, nem okos dolog odamenni. Ha elvileg ő maga "tiszta előéletű" és nem valami terka vagy bűnöző, akkor inkább ő jöjjön ide, nyisson egy kebabost, aztán elvagytok. Budapesten már fel se tűnne egy bónusz Jordán a többi között (azért lehetőleg ne a Dohány utca környékén lakjatok, mert lehetnek problémák)
okt. 21. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Bár nem voltam ilyen élethelyzetben és nem is leszek, mert keresztény férfiként nem lehetne muszlim feleségem, de én nem tanácsolnám senkinek, hogy oda költözzön. Nagyon sok konfliktus van a térségben, egyre nagyobb probléma az ivóvíz és az ottani társadalmi berendezkedés általában nem komfortos egy európai nőnek.
okt. 21. 10:49
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Soha. Volt egy jordániaihoz "szerencsém" Magyarországon. Egy tanácsot tudok adni: menekülj, míg nem késő!
okt. 21. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Jordániába biztosan nem mennék, bármikor belesodródhat a háborúba. Ott nem csak duma, hogy a "szomszédunkban háború dúl".

És egyáltalán nem egy stabil ország. Biztos nem mennék. Bár én nőként eleve nem kezdenék arabbal, de jöjjön ő, ha olyan fontos vagyok neki.

okt. 21. 12:22
 5/8 anonim ***** válasza:
36%

Én konkrétan ismerek olyan családot akit Jordániából menekítettek ki.

A csaj hozzáment egy pasihoz, kiköltözött oda, vitte az anyját is. Született három gyereke.

Aztán a nagykövetség és a Magyar Máltai szeretetszolgálat menekítette ki őket. Évekig bujkáltak míg a gyerekek nagykorúak nem lettek ( hogy az apa ne vihesse őket Jordániába).

okt. 21. 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
A magyar máltai szeretetszolgálat? Mesélj még!
okt. 22. 04:04
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

Jordánia a térség legbiztonságosabb országa, Nyugat-barát felfogásuknak köszönhetően. Sokkal "európaibb", mint sok másik. Az más kérdés, hogy az arabok (és nem csak a muszlimok) gondolkodása vallási okoktól függetlenül is eltér a miénktől, mást értenek bizonyos dolgokon, például a barátságon. Nekünk az a barátság, ha találkozunk egy-két hetente, és beszélgetünk két órát, ők meg jönnek-mennek, betérnek tíz percre egy teára a másikhoz, aztán továbbmennek, aztán lehet, hogy másnap is betérnek, de lehet, hogy hat hónapig nem, de utána megint naponta.

De ha nem elég körültekintő a mi "fejlett" világunkban élő fél, érhetik kellemetlenségek, ha olyan egyént fog ki onnan partnernek, aki nem kellően felvilágosult.

okt. 22. 06:51
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Szóval akkor mégis érdemes költözni.
okt. 22. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!