Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarna bennetek, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna bennetek, ha az exetek az új barátnőjével ennyire másképp csinál mindent, mint veletek? (Lent kifejtem)

Figyelt kérdés

15 évig voltunk együtt az exemmel, abból 10(!!) évig voltam eljegyezve.

Az elején nem nagyon beszéltünk a házasságról, az első 5 évet szinte végigtanultuk az egyetemen, 4. éven költöztünk össze. 1 év együttélés után aztán megkérte a kezem. Nagyon meglepett, nem számítottam rá, de örültem neki, igent mondtam.

Aztán onnantól ha felhoztam neki az esküvő témát, akkor mindig lepattintott, hogy majd meglátjuk.

Minden éven 1x rákérdeztem, hogy akkor esetleg idén esküvő..? És évről évre egyre rosszabbul reagált a kérdésre, pl. hogy hagyjál már békén ezzel a kérdéssel, el vagy jegyezve, ennyi nem elég? Vagy: minek neked egy vacak papír, anélkül nem szeretsz talán? Vagy: ha ennyire akarod hogy a férjed legyek, akkor tedd át a másik kezedre, és mondd, hogy a férjed vagyok.

Szóval 10 évig menyasszony voltam, az utolsó éveken pedig már nem éreztem úgy, hogy halad valamerre az életünk. Részemről kihűltek az érzelmek is, szakítottam. A szakítást nagyon rosszul viselte. Próbálta helyrehozni a dolgot, de ez két emberen múlik, én pedig már döntöttem.

Amikor különmentünk, utána felvetette, hogyha újra megpróbálnánk, és elölről kezdenénk, akkor biztos hogy 1 éven belül el akar venni.

Mondtam neki, hogy most már kár a gőzért, volt rá 10 éve. Ne most akarjon feleségül venni.

A jó viszony megmaradt köztünk, pár hónappal később neki is lett új párja, nekem is, nagyon sokat beszélgetünk.

A jelenlegi barátnője kb 3 hónapja van meg neki, és mesélte, hogy jövőre megkéri a kezét, és 2025 év végén legkésőbb már össze akar vele házasodni.

Ez nekem nagyon rosszul esik.

Amikor szakítottunk, akkor nagyon maga alatt volt, mert ő azt szerette volna, ha élete végéig mellette maradok, azt gondolta, én vagyok az igazi, gyakran mondogatta, hogy mellettem akar megöregedni stb. Voltak életcéljaink, szerettük egymást, a problémákat általában mindig kezelni tudtuk, de az esküvőről soha hallani sem akart, hiába jegyzett el.

Az új nőjével pedig 3 hónap után már esküvőt tervez.

Nektek ez hogy esne?

szept. 12. 08:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%
Az egyik az, hogy még ez nem történt meg, így lehet nem is lesz belöle semmi az új nővel se. A másik meg akkor mikor veled volt fiatal volt a számokból itélve, jelenleg már nem az. De amúgy szinte biztosra veszem, hogy 15 év kapcsolatban lét után, nem fog ő fejest ugrani a házasságba. Lehet csak azért mondja, hogy bosszantson amiért te nem fogadtad annó vissza. 😅
szept. 12. 09:06
 2/20 anonim ***** válasza:
75%

Lehet hogy okult abból, ami veled történt. De persze szar ügy.

De ha jól értem, a szakítóok nem az volt, hogy nem vett el, szóval nem kellene hogy érdekeljen. Ha összeházasodtatok volna, mostanra elvált lennél.

szept. 12. 09:08
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Hát előszőr is felhívnám a figyelmedet arra amit írtál.

"Részemről kihűltek az érzelmek is, szakítottam. A szakítást nagyon rosszul viselte. Próbálta helyrehozni a dolgot, de ez két emberen múlik, én pedig már döntöttem"

Ha ez valóban így van miért érdekel téged, hogy mikor veszi el az új párját?

A kérdésedre pedig egyszerű a válasz.

Ti fiatalon jöttetek össze amikor nem az esküvő az első, bőven ráértetek.

Évekkel később ugyan megkérte a kezed, hiszed nyilván szeretett de az az őrült szerelem ami a kapcsolat elején van már nem volt meg, így maga az esküvő dolog annyira nem is volt neki fontos, inkább költötte gondolom másra azt a pénzt.

Emellett biztos volt a kapcsolatotokban ami még inkább megerősíthette abban, hogy majd lesz esküvő valamikor, ráértek.

Te pattantál.

Ő gondolom összetört, rájött, hogy mekkorát hibázott veled. Mármint azzal, hogy vett feleségül, pedig te nagyon szeretted volna.

Az ember tanul a hibáiból.

A párod sem huszonéves már gondolom, így nincs meg benne a ráérek érzés mint ami a ti kapcsolatotok elején volt.

Plusz gondolom szerelmes, ilyenkor az ember könnyebben házasodik.

Ha úgy alakult volna az élet, hogy a mostani párja lett volna vele 15 évet és te jöttél volna mint új pár, téged ugyanúgy feleségül venne.

Szerintem ennyi a sztori.

szept. 12. 09:10
 4/20 anonim ***** válasza:
58%
Nem rólad szól, róla. Pasik nem azt veszik el, akibe szerelmesek, hanem azt, aki épp mellettük áll, mikor eldöntik, hogy házasodnak.
szept. 12. 09:19
 5/20 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos sok eleme tipikus a sztorinak. A férfi halogat, de ezek szerint téged akart volna élete végéig..., amivel nem éltél mert kidobtad. Ő szenved emiatt, de végül lesz egy szép családja mással.

Láttam pár ilyen esetet. Sajnos ezekben az esetekben végül a nők két szék közül a földön végezték.

szept. 12. 09:34
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat
szept. 12. 09:35
 7/20 anonim ***** válasza:
66%

A 4-es nagyon igzat írt!

Én voltam ilyen helyzetben. Egy faluba költöztem, mert örököltem egy házat. Ott megismertem egy férfit. Udvarlás, szerelem 2 hónap után gyűrű, 11 hónap után házasság.

Előttem 9 évig élt egy nővel, nem vette el.

Ő eldöntötte, hogy családot akar és akkor jötten én a képbe. 7 éve vagyunk együtt.

szept. 12. 09:37
 8/20 anonim ***** válasza:
22%

2 történetet tudok erről a témáról neked mesélni, az egyik a barátnőm, a másik a férjem esete.

A barátnőm a férje előtt 7-8 évig volt kapcsolatban egy pasival, végül azért szakított vele mert sem eljegyzés, sem jövőkép nem volt, pedig már jócskán a 30 fele közelítettek. Érdekes módon a csávó a szakítás után fel évvel feleségül vett egy csajt, csinált neki 5(!!!) gyereket is.

A férjem előttem 10 évig élt együtt az exével, állítása szerint sosem gondolt arra hogy vele élje le az egész életét. Arra a kérdésre hogy akkor minek volt vele annyi ideig, az volt a válasz, hogy annyira nem volt rossz hogy szakítson vele, de annyira jó sem hogy ne legyen egyszer valamikor vége. Engem a kapcsolatunk első évében feleségül vett és közös gyerek is van.

Mindkét eset a tipikus “nem kellesz eléggé” eset, amikor kényelmesnek kényelmes a kapcsolat, biztos hiányozna a másik egy darabig, biztos nehéz az elválás de ha valaki téged akar, akkor nem az ördögtől való gondolat az életetek hivatalos összekötése. Akiben erre nincs vágy és igény, annak nem te vagy az igazi, csupán egy állomás az életében.

szept. 12. 09:43
 9/20 anonim ***** válasza:
85%

8-as válaszáról jut eszembe, egyszer olvastam cikket, hogy miért a nők kezdeményezik a válások többségét. Nem felejtem el soha, azt írták, hogy a nők a boldogtalan kapcsolatban boldogtalanok, de a férfiak boldogtalan házasságban is elégedettek. Pont, amit a válaszoló is ír, hogy házasságban kényelmesebb nekik.

Én tényleg nem tudom, hogy kell társat keresni, hogy ne biztonsági punci legyek. És a nők bonyolultak...

szept. 12. 09:56
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

8

De itt nem a "nem kellesz eléggé" eset van. Olvasd el. A pasi akarta volna a csajt, de szakított vele. Vége persze ugyanaz lesz. A pasi hiába siránkozik végül mással lesz családja.

szept. 12. 10:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!