Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy pozitívabb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék, hogy pozitívabb kép alakuljon ki bennem a párkapcsolatokról?

Figyelt kérdés

Én valahogy másképp szocializálódtam, főként a nagyszüleim neveltek és nagypapám mindig nagyon cinikusan beszélt a szerelemről. Ő nyíltan elmondta, hogy az hülyeség, a házasságban az anyagi javakon van a lényeg, azokért kell fáradozni és ha a nő ezt nem értékeli, akkor ki kell adni az útját. Kicsit gátlásos voltam mindig ezen a téren és tiniként sem értettem mitől olyan nagy dolog ez, hogy most van párod vagy nincs, úgyis csak elvonja a figyelmed a tanulásról, játékról, viszont azt láttam, hogy azok, akiknek volt csajuk cikizték azokat, akik nem volt. Szóval egyfajta hierarchia volt ez alapján.

Már felnőttem, de még most is olyan szkeptikus vagyok ezzel a szerelem érzéssel kapcsolatban, az üzleti világ eléggé rájátszik erre a témára, de igazából hosszútávon úgyis a jó bánásmód számít, nem csak az anyagiak, ahogy nagypapám mondta. Meg igazából tök sok rossz kapcsolat van alibi alapon is és nem tudok arányokat mondani, de szerintem kevés lehet, aki tényleg jól érzi magát a párjával és nem dobná egy-kettőre, ha tudná. Mondjuk abban igazat adok nagypapámnak, hogy egyedül is meg kell állni a lábadon és egy stabil egzisztenciát kiépíténi, aztán párkapcsolat se rossz, de szexelni igazából lehet azonkívül is.

szept. 9. 12:24
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Pszichológus?
szept. 9. 12:43
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Most akkor te szeretnél kapcsolatot, vagy nem? Ez az alapkérdés.
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Pszichológussal. A helyzet az az hogy a nagyszüleid egy nagyon más, nagyon kegyetlen világban szocializálódtak, az ő érzelmi nyomorukat, a házasságon belüli magányukat sínylették meg a gyerekeik. Ők a szüleink generációja, akik már ezt a mérgező állapotot elkerülendő tömegesen váltak, de természetesen a családi mintákat nem törték meg, csak átalakították. Az lecsorgott a gyerekeikhez, akik már házasodni sem akarnak az értelmetlenség okán. A helyzet hogy ezt hívják generációs trumának, amit csodás módon addig fogsz különféle változatokban lecsorgatni az utódoknak, ameddig el nem kezdesz vele foglalkozni és megoldod. Röviden ez a megoldás. De emellett sokat lehet szerintem olvasni a mentális egészségről, pszichológiáról, egészséges párkapcsolatokról, az is segíthet.

Nekem eleinte nagyon rossz véleményem volt szintén erről az egészről, nekem főleg az volt a probléma, hogy életemben nem láttam egészséges kapcsoaltot. A szüleim, a családom, a barátaim mind mind olyan kapcsolatokban éltek, amik számomra visszataszítóak voltak, gyakran kiegyenlítetlen, toxikus dolgok történtek (persze ők azt hitték ez tökéletes) emiatt nagyon féltem, hogy én is belekerülök egy ilyen rózsaszín köddel borított pokolba és onnan nincsen visszaút. De aztán rájöttem, hogy ha aktívan dolgozok magamon, akkor nem történik ez velem, le tudom vetni ezeket a rossz dolgokat és semmiben nem kell benne maradnom, ha az engem nem épít. Mostmár egy kicsit jobb a helyzet, van is valakim, de még nagyon hosszú út áll előttem ebben.

4/9 anonim ***** válasza:
80%
Szakember segíthet. Én is csak őt tudom javasolni. Egyedül nem fog menni.
szept. 9. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Arról kéne egy reális képet kialakítanod, hogy mi mindenből áll egy mai párkapcsolat. A válasz: mindenből. Egyszerre vagytok egymás legfőbb bizalmasai, legjobb haverjai, szexpajtijai, és fő munkatársai, mindegyiket olyan mélységben, mint senki mással. Aminek egyébként megvan a negatív oldala is, rengeteg elvárással terheli a mai kapcsolatokat, de látni kell, hogy rengeteg szempontból hozzáadnak az életedhez. Természetesen arra is juthatsz, hogy ezek neked nem hiányoznak, de jobb lenne először megtapasztalni, nem pedig előzetesen levonni a konklúziót.
szept. 9. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként szerintem nem feltétlen kell pszichológus, elegendő lehet az is, ha igyekszel minél több pozitív példát gyűjteni a környezetedből.
szept. 9. 12:46
 7/9 anonim ***** válasza:
16%

Mi a lényeg? Az ember magától a TANULÁS folyamata által elég hamar rájön a dolgok mikéntjére!

Ne hallgass az olyan elmeháborodottakra, akik pszichomókusokat ajánlanak!

Mindent a maga idejében kezdj el! Első csók, csajok megismerése, komoly kapcsolatod is legyen idejében, minél hamarabb, minél hosszabb!

szept. 9. 12:49
 8/9 anonim ***** válasza:
volt valaha is kapcsolatod?
szept. 9. 15:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Én nőként sajnos ugyanígy vagyok vele, pedig a szüleim révén kifejezetten jó példa van előttem.

Viszont amiket én megtapasztaltam meg tapasztalok, mióta elkezdtem ezt az egész témakört, azóta kizárólag csak a csalódás folyamatosan... Soha nem volt senkivel kölcsönös szerelem, tisztelet, stb. Másrészt, amúgy is azt mondják, kb 1-2 évig tartanak a nagy hormonok, akkor meg igazából minek erőltetni? 🤷🏼‍♀️ Utána már úgy sem olyan.

szept. 9. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!