Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A költözés miért ilyen érzékeny téma manapság?
Férfiként én ezt a ki mit fizet/felezzünk dolgot sem értem.
Egyetem alatt, meg utána 1-2 évig a barátnőmnél laktam, ingyen. Övé volt a lakás, jó melója volt, meg a válása is megtömte a malacperselyét.
De azóta, mindig én fizetem a dolgokat. Cserébe viszont ne legyen "fejfájás"!
Azért mert a lakhatás alapvető szükséglet. Azért nehéz az összeköltözés mert ha jön egy szakítás, akkor nehéz leszutána a szétköltözés, főként a lakhatási válság meg az anyagiak miatt.
Nekem nagyon sok ismerősöm volt, aki a szakítás után úgy kerülgette egymást a lakásban ameddig nem tudtak szétköltözni, hogy az traumatizálta őket teljesen. Egy szakítás alatt nagyjából úgy néz ki, hogy minden nap többször sírsz, mentálisan rottyon vagy, állandóan hiányzik a másik, egyedül érzed magad mert elvesztettél valakit. És akkor ezt végigcsinálni úgy, hogy a másik, akit el akarnál felejteni ott ül a kanapén melletted. Csodásan hangzik.
Rossz tapasztalatok miatt. Az exem régen csőbe húzott, kivettünk egy albérletet az ő nevére, de mikor a bankban be kellett állítani a havi levonást, ő "váratlanul" "otthonfelejtette" a bankkártyáját.
Előtte egy tündér volt, beköltözés után minden hétvégén üvöltette a technot, a szemetét nem vitte el a kukáig, hanem különböző sarkokban hagyta a szobában, beb.... az ágy alá az üres ásványvizes flakonokat. Egész héten dolgozott a szemétdombon, hétvégéken meg haverozott, anyósozott.
2 nap non-stop takarítottam, vasárnap este hazajött, kedd délután már minden úgy nézett ki, mintha nem is tettem volna rendet.
A főztömet nem ette, vett mindenféle gyorskaját, azok csomagolását is szétdobálta. Sáros lábbal mindent összemàszkált, a kondenzcsíkos alsóig még a konyhában is szertehagyta.
Szakításkor (én hagytam el), közölte, hogy akkor pár napom van elhúzni, mert az ő nevén fut az albérlet, hiába tőlem vonják. Elmentem a főbérlőhöz kijelentkezni, mákom volt, kiderült hogy van egy másik kiadó pecója, átmehetek. Ha nem lett volna, gondban lettem volna hirtelen.
A mostani barátomat 2 évig várattam, próbaheteket csináltunk, mire ezek után magamhoz mertem költöztetni. Szerencsére vele nem ez van, de meghatároztuk előre, hogy megy az étkezés, édesség, üdítő stb. saját kontóra megy. Ő megeszi a főztömet, nem szemetel, segít takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!