Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A költözés miért ilyen érzéken...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A költözés miért ilyen érzékeny téma manapság?

Figyelt kérdés
Láttam nem rég egy olyan kérdést ahol egy srác arról írt, hogy neki nincs lakása, de a barátnőjének van, de nem akarja, hogy oda költözzön. Miért? Nem bízik meg benne? Ha annyira bizalmatlan akkor miért van vele együtt? Jöttek olyan válaszok, hogy akkor közös albérlet legyen, de az sokkal drágább, fenntartani egy lakást és fizetni az albérletet. Most épp ismerkedek egy nővel akinek van lakása és már ő is azzal jön, hogy hozzám ne költözzön be senki. Nem gáz ez a hozzáállás? Ha esetleg úgy alakulna, hogy hozzá költözzek nem ingyenélni mennék oda, hanem természetesen beszállnék a költségekbe. Főként nőknél látom azt, hogy ez egy érzékény téma, férfiak nem csinálnak ebből akkora ügyet.
szept. 9. 06:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%
Igy a nő lenne a ferfi hogy nála laknak élnek, nem erre van szüksége a nőknek.
szept. 9. 07:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hozzám se költözzön senki. Örülök, hogy egyedül élhetek.
szept. 9. 07:52
 13/18 anonim ***** válasza:
25%
Az én házam se albérlet. Ha a férfinek is van saját háza akkor van miről beszélni. De ha jön nekem a rezsi felével, elhajtom a francba. Ha szeretnék albérlőt már kerestem volna.
szept. 9. 09:23
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Férfiként én ezt a ki mit fizet/felezzünk dolgot sem értem.

Egyetem alatt, meg utána 1-2 évig a barátnőmnél laktam, ingyen. Övé volt a lakás, jó melója volt, meg a válása is megtömte a malacperselyét.

De azóta, mindig én fizetem a dolgokat. Cserébe viszont ne legyen "fejfájás"!

szept. 9. 11:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én simán beköltöztettem a párom a saját lakásomba anno nőként - DE: akkor, amikor már elég ideje együtt voltunk és kiismertük egymást (ez nálam min. 1 év), ill. alapelv volt, hogy nem íratom rá a lakás felét és voltak és lefixáltunk egyéb dolgokat is (házimunka felosztása, számlák felosztása, szakításkor mennyi idő alatt kell kiköltöznie; lakás értékét növelő beruházásokat én fizetek, kiv. ha vmi olyanról van szó, ami csak neki fontos). Ilyen 1-2 hónapos kapcsolatokban biztos nem költöztetnék magamhoz senkit, mert még nem ismerem eléggé az illetőt, és ha vki erről elkezdene nekem ilyen rövid idő után vinnyogni, akkor az lenne a benyomásom, hogy az anyagiak miatt van velem és kihasznál.
szept. 9. 12:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szomorú, hogy sokaknál az az alap, hogy együtt vannak egy vagy max két évig utána lecserélik egymást, mint egy elhasznált cipőt. Kezdek egyre jobban egyetérteni azokkal akik szerint manapság már nincs a családnak értéke. A függetlenség önmagában nem érték, mert mi természetileg nem vagyunk függetlenek, a függés természetes állapot. Az meg, hogy mindenben a rosszat látják tipikus magyar hozzáállás.
okt. 19. 08:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Azért mert a lakhatás alapvető szükséglet. Azért nehéz az összeköltözés mert ha jön egy szakítás, akkor nehéz leszutána a szétköltözés, főként a lakhatási válság meg az anyagiak miatt.

Nekem nagyon sok ismerősöm volt, aki a szakítás után úgy kerülgette egymást a lakásban ameddig nem tudtak szétköltözni, hogy az traumatizálta őket teljesen. Egy szakítás alatt nagyjából úgy néz ki, hogy minden nap többször sírsz, mentálisan rottyon vagy, állandóan hiányzik a másik, egyedül érzed magad mert elvesztettél valakit. És akkor ezt végigcsinálni úgy, hogy a másik, akit el akarnál felejteni ott ül a kanapén melletted. Csodásan hangzik.

okt. 19. 12:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Rossz tapasztalatok miatt. Az exem régen csőbe húzott, kivettünk egy albérletet az ő nevére, de mikor a bankban be kellett állítani a havi levonást, ő "váratlanul" "otthonfelejtette" a bankkártyáját.

Előtte egy tündér volt, beköltözés után minden hétvégén üvöltette a technot, a szemetét nem vitte el a kukáig, hanem különböző sarkokban hagyta a szobában, beb.... az ágy alá az üres ásványvizes flakonokat. Egész héten dolgozott a szemétdombon, hétvégéken meg haverozott, anyósozott.

2 nap non-stop takarítottam, vasárnap este hazajött, kedd délután már minden úgy nézett ki, mintha nem is tettem volna rendet.

A főztömet nem ette, vett mindenféle gyorskaját, azok csomagolását is szétdobálta. Sáros lábbal mindent összemàszkált, a kondenzcsíkos alsóig még a konyhában is szertehagyta.

Szakításkor (én hagytam el), közölte, hogy akkor pár napom van elhúzni, mert az ő nevén fut az albérlet, hiába tőlem vonják. Elmentem a főbérlőhöz kijelentkezni, mákom volt, kiderült hogy van egy másik kiadó pecója, átmehetek. Ha nem lett volna, gondban lettem volna hirtelen.

A mostani barátomat 2 évig várattam, próbaheteket csináltunk, mire ezek után magamhoz mertem költöztetni. Szerencsére vele nem ez van, de meghatároztuk előre, hogy megy az étkezés, édesség, üdítő stb. saját kontóra megy. Ő megeszi a főztömet, nem szemetel, segít takarítani.

okt. 20. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!