Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a jobb? Felvállalni azonnal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a jobb? Felvállalni azonnal az alkoholizmust ismerkedéskor, vagy eltitkolni (legalábbis egy ideig)?

Figyelt kérdés

1. Felépülő vagyok, tehát ABSZTINENS, egyáltalán nem iszom lassan 1,5 éve. Ez még nem sok, de nem is pár hét, az elhatározás komoly.

2. Az őszinteség és igazság szerintem hosszútávon mindig nyerőbb mint a sunnyogás és elhallgatás.

3. Ha az elején nem mondom el, előbb utóbb úgyis kiderül hogy te sose iszol, miért nem, kíváncsi lesz a partner, mert kb. néha mindenki iszik alkoholt.

4. Az egész betegséggel való szembenézés arról szól hogy elfogadod ami vagy, felvállalod ami vagy, ezért húzok arra hogy azonnal közölném ezt a nőkkel.

5. Kontra érv mellette hogy nagyon ijesztő egy ilyet hallani valaki szájából, csakhogy ezen nincs mit szépíteni.

Egyszerűen ezt nem tudom virágnyelven elmondani, nincs is értelme. Vagy hazudsz, vagy elmondod. Én nem iszogattam, meg berúgtam néha. Én alkoholista vagyok.

A kérdés már csak az hogy a nő akivel ismerkedem ezt mikor tudja meg. Én úgy tartom korrektnek hogy ELSŐ! randin közlöm vele.

Tudom hogy óriási kockázat de ilyen téren a szívemre hallgatok mindig, nem arra hogy észszerűbb lenne nem beszélni róla x ideig.

Mit gondoltok?

Egyébként egy 15 éves ámokfutás végére teszek pontot éppen remélem örökre...

F/33

aug. 25. 16:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok az elhatározáshoz meg a józansághoz, szép munka!

Én lehet hogy picit várnék még a helyedben az ismerkedéssel, mégpedig azért, mert a társkeresés rizikós és sokszor töri össze az embert. Félnék, hogy egy-egy visszautasítás a padlóra tesz annyira, hogy visszaessek. (Sőt, ha jól tudom, akkor eleve több év józanság után szokták javasolni az ekkora elköteleződést.)

Egyébként elhallgatni semmiképpen sem hallgatnám el, már csak azért sem, hogy támogatni tudjon ebben (pl. ne borkóstolóra menjetek randizni). Viszont nem is ezzel kezdeném a bemutatkozást, hanem várnék addig, ameddig 1-3. randin természetesen feljön a dolog. Akár arról, hogy nem iszol-e vele egy pohár pezsgőt, akár olyan mély témáknál, hogy pl mi volt nagy kihívás az életedben, mi az amit nem tudnak rólad sokan, stb. Emellett az is fontos, hogy akinek ez kizáró ok (például saját traumái), az tudjon róla az ismerkedés korai szakaszában és dönthessen úgy, hogy ő ezzel nem szeretne együtt élni.

aug. 25. 16:42
 2/17 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem vállald fel már az elején. Nem tartom korrektnek hogy akkor tudjon meg egy ilyet a másik amikor már beleéli magát a dologba, vagy netán elkezd érezni valamit, mert onnantól már nem dönt tiszta fejjel. Ha pedig ennek ellenére ismerkedik veled akkor nincs az, hogy zsákbamacskát árultál, meg hogy a rózsaszín köd után esik le a másiknak, hogy hát ez nem akkora buli mégsem.
aug. 25. 16:56
 3/17 A kérdező kommentje:

1. 1 év után már szokták mondogatni hogy el lehet kezdeni ismerkedni, óvatosan. Eddig én se csináltam. Nyilván lehetne várni vele, de a visszaesésre 10 év után is lesz esély.

2. Az elhallgatásról szó sem lehet, a kérdésben is ott van hogy legalábbis egy ideig nem beszélnék róla. Az ki van zárva hogy én ezt letagadom mintha meg se történt volna.

Én nem fogok senkivel egy életet úgy élni hogy nap mint nap hazugságban élek és nem tudja az illető hogy mi vagyok.

Amúgy köszönöm, folytatom a felépülést.

#2 : Igen, én is így látom most, de nagyon megijeszti ez az embereket, nem egy szokásos mondat valaki szájából az ismerkedéskor hogy alkoholista vagyok.

aug. 25. 17:02
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes felvállalni az elején, de nem kell szófosás formájában a lehető legrosszabb módon beállítani. Nem kell belemenni, hogy "10 évig minden este behogyozásig ittam magam, nem volt egy józan pillanatom sem" stb, elég azt mondani, hogy évekig alkoholista voltál, most x és x ideje tiszta, meg esetleg azt, ez a párkapcsolatra milyen hatással lehet (pl. "nem iszom azóta alkoholt, mert félek, hogy visszaesem").
aug. 25. 17:04
 5/17 anonim ***** válasza:

Első randin csak akkor mondanám el ha adja magàt, pl a partner inna egy pohár bort, te meg kólát kérsz és elkezded mesélni, mi van a háttérben.

Ha kialakul egy kis bizalom és van 2.,3. randi, akkor ott már mindenképp elmondanám, még azelőtt, hogy ki lenne mondva, hogy ti most egy pár vagytok, hogy ne érezze magát utólag megvezetve.

aug. 25. 17:05
 6/17 A kérdező kommentje:

4: Nem azért nem iszom mert félek hogy visszaesek (bár valószínűleg vissza is esnék ha elkezdenék iszogatni néha) hanem mert NEM akarok inni.

S ugye nem voltam, hanem vagyok, mert ez gyógyíthatatlan. Ha kigyógyultam volna, akkor ugye tudnék úgy inni mint a normális emberek, úgy mint ti...

aug. 25. 17:09
 7/17 anonim ***** válasza:

Én a helyedben biztosan nem az első randin hoznám fel a témát... De ezt persze ne is úgy, hogy hazudni róla. Talán olyan harmadik randin már lehetnek olyan mélyebb témák, amikor érdemes ezzel a sötétebb oldallal előhozakodni és talán nem menekül el tőled, mert már látott esetleg jó tulajdonságokat is tőled.

Összességében persze nincs könnyű dolgod. Az én volt párom is hasonlóval küzdött egyébként. Ő sem rögtön ezzel indított nálam, mire felmerült a téma már megkedveltem annyira, hogy esélyt adtam a dolognak. Nem kellett volna:) De ez már egy hosszabb, szövevényesebb téma. Csak valahogy nagyon szerettem volna hinni benne, de mindig eljátszotta a bizalmamat, nem csak az alkohollal, hanem más dolgokkal is sajnos (depresszió, ex-barátnős téma, munkamánia stb). :(

Szóval itt az is fontos lesz majd, hogy a randi-partnernek mik a korábbi tapasztalatai. Illetve az is, hogy te mennyire hiszel magadban, hogy tartani tudod az absztinenciát.

aug. 25. 18:04
 8/17 anonim ***** válasza:
Ne beszèlj rola,mondd hogy nem iszol es kèsz, rengeteg abstinens van,te is az vagy. Màs az eletfelfogasod, nem fèr bele az ètrendedbe. Ahogy cukrot sem eszel,feher lisztet stb. Ezek is karosak, mondd hogy az alkohol cukorbetegseget okoz,te nem akarsz az lenni. Semmi koze hozza hogy miert nem ,eleg az hogy nem. Es erre legyel buszke,oriasi elhatarozas, es akaratero. Rengeteg embert ismerek akinek az etkezesi szokasok kobe vannak vesve. Hatarold el magadat az alkoholtol. Ez olyan mintha egy nő kerdezne hogy eszünk e vmi szemèt kajàt. Mondanam hogy nem. Nem kezdenem magyarazni hogy en ilyen szemetet nem eszek
aug. 25. 18:21
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugy tunik, nagyon raakaszkodtal erre a "label"-re, hogy "alkoholista", mintha ez a szemelyiseged esszenciaja lenne. Ertem, hogy gyogyithatatlan, de szerintem egy ilyen szo kicsit tul dramaian hangzik a te esetedben, es ijesztoen hat.

Ha azt elmondod a harmadik-negyedik randin, hogy "korabban alkoholproblemaim voltak", szerintem jobban jarsz es megis oszinte maradsz.

aug. 25. 18:33
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne stigmatizàld magadat,Te azon túllèptèl,uj utra tèrtél. Ha ennek tilulàlod magad,mások is ennek fognak titulálni, az első vitánál ezt fogják a fejedhez vágni. Szerinted aki pl egy balfácán,az elmondja az első randin hogy te figyelj én egy akkora lúzer vagyok hogy olyant még nem láttál. Alap tanács: ne beszélj a hibáidról. Ismerek ilyent aki kijött belőle,rengeteget sportol,jól õltözött ápolt,dolgos. Nem az jut eszedbe hogy valaha csöves volt. Légy büszke magadra!!
aug. 25. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!