Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Keresztény nők! A Biblia alapján elképzelhető, hogy nem véletlen, hogy számos nő van elnyomó kapcsolatban?
Rengeteg cikk van arról, hogy bizonyos nők miért szeretik a rosszfiúkat.
De nézzük a kérdést vallási szemszögből. A bűneset után Isten a következőt mondta Évának:
"...Vágyakozni fogsz férjed után, ő azonban uralkodni fog rajtad.” (Ter 3,16)
Ez a kép mintha a mai állapotokat írná le. Számos férfi uralkodik a nőkön, azonban számos nő ennek ellenére ragaszkodik a pasihoz.
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy ez az isteni átok következménye?
"Vágyakozni fogsz férjed után, ő azonban uralkodni fog rajtad"
Szerintem nem érdemes szavakon rugózni. A magyar nyelv eléggé metaforikus. Pl. önuralom, uralkodni indulatokon, érzelmeken stb - kifejezések sem elnyomást jelentenek, ezeket mind pozitív értelemben használjuk.
Hogy adott idézet mire akar utalni, nem akarom megfejteni, csak hozzátettem, mint gondolatot.
Nemrég hallgattam egy előadást a YouTube-on a témában.
Érdekesnek találtam, hogy a nő teremtése úgy valósult meg, hogy - a szimbolikus leírás szerint - Isten a férfi oldalbordáját teremtette nővé.
Igen megindító képnek találtam ezt, mert ezt mintha azt akarná szimbolizálni, hogy a nő a férfi mellé való társ, és nincs alá, fölé rendelt viszony.
Ezek után igen szomorúnak tűnik a bűneset utáni kijelentés.
Amúgy köszönöm a normális válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!