Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy lelki sérült, önbizalomhiányos nőnek van értelme ismerkednie?
Persze hogy van, szerintem, aki magányos, már csak amiatt lehet depressziós.
Volt hasonló barátnőm, és mellettem eléggé "megerősödtek".
Igazság szerint én is valahol lelki sérült vagyok, meg önbizalom hiányos. :(
Mondjuk azért az nagyon nem m1, hogy mégis milyen jellegű és mértékű "lelki sérülésről" beszélünk.
Az önbizalomhiány pl. biztosan nem kizáró ok. XD + Igazából ez az egész "van értelme ismerkedni" is egy hatalmas baromság. Akarsz ismerkedni? Akkor ismerkedj. Azért ezt ne más döntse már el helyetted.
A pszichológus csak úgy alapból is egy hasznos dolog, függetlenül bármi mástól.
Annyira talán nem vagyok reménytelen eset, jártam pszichológushoz is már.
De viszont kissebbségi komplexusom van a családomnak köszönhetően
17
Negativitás, kritikák, érzelmi bántalmazás stb stb
"Egy lelki sérült, önbizalomhiányos nőnek van értelme ismerkednie?"
Ha ilyenek az adottságaid, akkor ezekből próbáld kihozni a legtöbbet.
Ismerkedni mindenképp van értelme, mert különben nem lesz kapcsolatod, az meg nem jó.
Mellette viszont mindenképp érdemes dolgoznod a problémáidon, hogy minél kevésbé akadályozzák az életed.
A "lelki sérült, önbizalomhiányos" nem abszolút kategóriák. Súlyosságuktól függő mértékben képesek befolyásolni, hogy mennyire tudsz boldogulni ezek ellenére is.
"Lelki sérült" lehet valaki olyan, akinek szerinted nincs is semmi baja, mert alig befolyásolja az életét a lelki sérülése, csak bizonyos helyzetekben jelentkezik és lehet valaki lelki sérült úgy, hogy akár értelmes beszédre sem nagyon képes miatta.
Bármilyen súlyosságú, mindenképp lehet valamennyit javítani rajta, ha dolgozol érte, hogy javuljon. Nem biztos, hogy hiánytalanul megoldható, de ha csak 70%-kal lesz utána kevesebb gondod és könnyebb az életed, azt nem tartod hatalmas eredménynek?
"mi a garancia arra, h egyszer nem leszek lelkisérült?"
Mindenki sérült valamennyire és tökéletesen senki nem tud kigyógyulni. A sérülések, hibák, tökéletlenségek részei az emberi létnek. Olyanok, mint a tengeren a hullámzás, vagy a széljárás. Nem lehet őket teljesen kiküszöbölni, de meg lehet tanulni a lehetőségekhez mérten a legeredményesebben lavírozni közöttük, hogy minél kevésbé hátráltassák a céljaid elérését.
"Nem biztos , h rajtam tud segíteni egy pszichológus."
Nem a pszichológus segít rajtad, hanem neked magadnak kell feldolgozni a problémákat. A pszichológus csak segítséget tud nyújtani hozzá, hogy mivel hogyan érdemes dolgoznod, felügyeli a folyamatot, hogy külső szemlélőként helyesebben tudja megítélni az eredményeket, megfelelő irányba tereljen, ha valamit nem megfelelően értelmezel, kezelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!