Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki fizesse a kárt, ha csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki fizesse a kárt, ha csak segíteni akart?

Figyelt kérdés

A páromnak nincs autója, megkért, hogy segítsek neki elvinni egy nehéz dolgot A-ból B-be. Belementem, lepakoltuk a cuccot, majd kifelé jövet észrevettem, hogy defektet kaptam. Nő vagyok, életemben nem cseréltem kereket, utóbb kiderült, a párom se, de azért mégiscsak ő a férfi, átengedtem neki a dolgot. Előpakoltam a pótkereket, az emelőt, mindent, majd mondtam neki, hogy az autó alján, a kerék előtt talál egy kis háromszög bemélyedést, ott van az autó emelőpontja. Tettem vettem tovább a csomagtartónál, a párom tekerte az emelőt, majd egy baromi jellegzetes hang (gyűrődő lemez) után odaugrottam és láttam, hogy a párom nem az alváznál fogva emeli a kocsit, hanem csak a kasztni oldalánál (amin konkrétan volt a jelzés, ő nem tudta, hogy lejjebb kell emelni, sose volt autója, fogalma nem volt róla), amin így keletkezett egy csúnya horpadás.

Tudom, hogy csak segíteni akart, de mégiscsak elég jelentős kárt okozott a tulajdonomban. A kérdés, hogy ki fizesse? Ő azt mondta, hogy kifizeti, de szerintem fogalma nincs arról, hogy milyen drága lesz ez, sacc per kb. alsó hangon a fizetése 20-30%-a, én meg baromi rosszul érzem magam emiatt az egész miatt. Ha a probléma esztétikai lenne csak, akkor még elnézném, de a festék is betöredezett, félek, hogy rohadásnak indul az egész, ha víz éri. Ha meg kihúzzák, akkor festeni is kell majd az egész oldalát az autónak, szóval nem egyszerű a dolog. Ti hogy oldanátok meg?

2024. júl. 1. 10:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Nekem férfiként lesülne a bőr a képemről a helyében, ha nem fizetném ki. Eleve te hurcolod a te autóddal az ő cuccait, amire egyébként ő kért meg, és nem te ajánlottad fel, aztán nem tud kicserélni egy kereket. Legalább mondta volna, hogy "figyelj, inkább hívok valakit gyorsan, mert nem vállalom a felelősséget ezért, mivel még nem csináltam ilyet". És akkor telefonál egyet, vagy leint valakit és elintézi neked. De nem, ő nekiállt úgy, hogy fingja nem volt mit csinál, amit nyilván tudott jól és kárt okozott. Szerintem normális férfi/ember ezért vállalja a felelősséget.
2024. júl. 1. 12:36
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
Alapból nem is hagytál volna neki hogy csinálja.
2024. júl. 1. 12:45
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
A párod fizesse az egészet. Minek kezdett bele, ha nem ért hozzá? Ez nem mentesíti.
2024. júl. 1. 12:51
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

milyen autó? hány éves?

én otthon belehegesztek az enyémbe de ez már egy 20 éves Ford, olcsóbban kijöttök ha vesztek egy hegesztő trafót oszt odab.sztok vele valami lemezt

2024. júl. 1. 14:55
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen vállaljon legalább részleges felelősséget, ami jelenleg ugye az anyagiakat jelenti. Nyilván nem direkt csinálta, nyilván megbánta, és nyilván kb a fejét fogja, hogy lehetett ilyen hülye, szóval haragudni tuti nem haragudnék rá, az írásodból az jön le, hogy te sem haragszol rá, ez tök jó. Az is pozitív, hogy egyből felajánlotta, hogy kifizeti. Ha te úgy érzed, hogy anyagilag megterhelné, vagy úgy, hogy a te hibád is, (hiszen tudtad, hogy nem csinált még ilyet, mégse voltál ott mellette,) akkor fizessétek felesben.
2024. júl. 1. 20:28
 16/20 anonim ***** válasza:
47%

Annyi esze nem volt, hogy az alváznál emelje?

Történelemszakos Eltés, vagy mi a jóisten?

2024. júl. 1. 23:07
 17/20 anonim ***** válasza:
63%

Mondjuk nálam ott vérzik el ez a történet hogy hogy az istenbe létezik olyan ember aki hagyja hogy az autójához hozzáérjen egy nem hozzáértő. Direkt írtam embert és nem nőt, mert tulképp lényegtelen, én is nő vagyok és soha nem engedném hogy valami vakegér bütyköljön bármit a kocsimon. Ez teljesen nemfüggetlen, aki nem ért hozzá ne nyúljon hozzá. Ezt a kérdést szerintem nem is nő írta mert az egy agyrém hogy "engedtem neki mert mégiscsak ő a férfi". Ki ennyire hülye, tegye fel a kezét 🤦

Amúgy nem tudom ki fizesse ki ilyen helyzetben. Az is hibás lenne aki ostobán prüntyög hogy csinálja a Fhérfi, hiába nem ért hozzá.

2024. júl. 1. 23:15
 18/20 A kérdező kommentje:

Azért komolyan meglep itt 1-2 válasz, annak, aki normálisan írt, köszönöm szépen!

Ne csináljatok már úgy, mintha ti soha az életben nem csináltatok volna figyelmetlenségből kárt!

Leírtam, én se cseréltem soha kereket, láttam szezonváltásnál, hogy csinálják a gumisok (csak ők géppel nyilván), a menetét tudtam (párom is volt velem már a gumisoknál, ő is végignézte párszor), de soha nem csináltam élesben. Ne tegyünk már úgy, mintha a jogosítvánnyal együtt járna a gyakorlottság is! Nem vagyok hobbi szerelő, nem cserélek rajta magam olajat, izzót. Alig bírom megemelni a pótkereket! Tudom, tudom, most rögtön adjam oda az autót valaki másnak, mert nem vagyok méltó rá, hogy birtokoljam, vezessem...

Mégis mit kellett volna tennem?! Heréljem ki a páromat azzal, hogy "Állj arrébb Szivi, én kocsim, nekem van jogsim, hiába nincs tapasztalatom nekem se, majd én meghúzom a hátam, meg letöröm az összes körmöm, próbálkozás közben, te meg csak álljál ott, és nézzed szépen! Sőt, menj inkább árnyékba, nehogy megsüssön a Nap!" Ki szerint életszerű, hogy ebben az esetben a nő áll neki szerelni, ha neki sincs tapasztalata??? Ha a párom széttárta volna a kezét, hogy én kocsim, én problémám, oldjam meg én, már nem lenne a párom.

Az eset szombaton késő délután történt egy idegen városban, nem volt segítség. De amúgy ez a rész halálosan felesleges, a kérdés nem erről szól. Megtörtént a baj, nem volt szándékos, nem haragszom rá, akár én is csinálhattam volna, még az is lehet, hogy én nagyobb kárt csináltam volna.

"Ez teljesen nemfüggetlen, aki nem ért hozzá ne nyúljon hozzá. "

Baszki, én se értek hozzá! Meddig kellett volna az autó mellett állnunk? Az első emelést leszámítva, amikor a horpadás történt, flottul kicserélte. Nem egy inkompetens barom, csak benézett valamit, amiről nem tudott.

2024. júl. 2. 10:47
 19/20 Senior Séf ***** válasza:
A párod, és külön kasszán vagytok?
2024. júl. 2. 18:47
 20/20 A kérdező kommentje:
#19: Igen. A közös dolgainkat (kaja, közös szórakozás, háztartási dolgok) együtt fizetjük, de ezen felül mindkettőnk a saját pénzét költi. Így szoktuk meg, nekünk ez így jó, egyikünk se akar ezen változtatni.
2024. júl. 3. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!