Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A Netflix sorozatokban miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Netflix sorozatokban miért mutatják mindig baleknak az apákat?

Figyelt kérdés
Vagyis a legtöbb sorozatban tényleg ez van. Mindig az anya az, aki ügyes, talpraesett, kézben tartja a családot, az apa meg jellemzően lúzer, bárminek neki fog csak elrontja és nem tiszteli senki. Szeretője is inkább az anyának van, karrierje is jobban halad. Ez elég szomorú azért, mert egy férfinek talán az volna a legfontosabb, hogy a családjában tiszteljék és ne éreztessék vele, hogy fölösleges. Szerintem nem ez a jó irány.

2024. jún. 21. 12:22
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
91%
Jaaaa, ha a tévéből tájékozódsz, az úgy mindjárt más. Nincs is több kérdésem. 😄
2024. jún. 22. 15:49
 42/51 anonim ***** válasza:
20%
37-es igazad van. A nőcik hergelik bele magukat a többi nővel való versengésbe, aztán meg mártírkodnak, hogy jajj, de sok házimunkájuk van.
2024. jún. 22. 21:15
 43/51 anonim ***** válasza:
10%

41-es. Nem arról volt szó, hogy ki honnan tájékozódik, hanem hogy mi megy a TV-ben. Ilyen sztereotípiák mennem a TV-ben. Értem?

És ha ezt látják azok, akiknek a világnézete befolyásolható még, akkor ezt fogadják el valóságnak, hogy a férfi akármit is csinál, csak egy hülye tud lenni. Ezzel én is torkig vagyok. 37-es voltam, megint.

2024. jún. 22. 22:42
 44/51 anonim ***** válasza:
90%

Nem csak ez megy a TV-ben, hanem ilyen IS.

És még mindig százször több nőket degradáló filmek mennek.

2024. jún. 22. 23:09
 45/51 anonim ***** válasza:
0%
44 ez a mártírkodás is a tv-ből vett viselkedésminta.
2024. jún. 23. 06:48
 46/51 anonim ***** válasza:
64%

Az woke mocsok, hogy egy random szerepet fekete játszik el, amikor korábban fehér? A könyvben nem volt leírva, hogy milyen bőrű Hermione, és JK. Rowling maga is benne volt a színpadi verzióban játszó fekete színésznő kiválasztásában... A SZERZŐ MAGA... akkor már nehogy egy pudvásseggű gyökér rasszista mondja meg, milyen legyen. A történelmi karakterek teljesen más tészta. Nem egy szinten van a kis hableány meg Mandela. Azt sem fogadnám el fordított esetben, hogy Erzsébet királynőt egy kínai játssza.

Amúgy meg

1) nem minden mai médiumban lúzer az apa... csomó filmben az önbíráskodó szuperapa menti meg a gyerekeit

2) ez sajnos a mai társadalomban jelenség... apuci elmegy, dolgozik, azt hiszi, azzal már mindent megtett... feleségére ráhagyja a gyerekkel való munkát, a házimunka nagy részét néha zsarolva, néha bénát játszva, a háztartás megszervezésére vonatkozó szellemi munkát (mental load)... és akkor probléma az, hogy ez a jelenség néha meg van mutatva egy Netflix-sorozatban vagy filmben is?

2024. jún. 23. 12:56
 47/51 anonim ***** válasza:

46

Nem gondolom rasszizmusnak, hogy random karakterek bőrszínének a megváltoztatása probléma valaki számára.

A feketék sem vernék a seggüket örömükben, ha egy zulu népmesében hirtelen kifehéredne a főszereplő. Ugye, jól sejtem? És ezt úgy mondom, hogy abszolút támogatom az összes kisebbség reprezentációját. Legyenek fekete karakterek, legyenek filmek melegekről (akár úgy is, hogy nem ez a központi szál). Szuper lenne jobban bemutatni az amerikai őslakosok szempontjait. Stb..

2024. jún. 23. 13:01
 48/51 anonim ***** válasza:
34%
A zulu népmese is más tészta. Az a mélyen gyökerező kultúra része. Az sem lenne oké, ha fekete lenne a magyar népmesei legkisebb királyfi. Nem egy random 21. századi sztori, ahol nincs jelentősége semmilyen téren a bőrszínnek, és le sem volt írva soha sehol. Az csak casting kérdése. Ráadásul nem a film az eredeti, hanem a könyv.
2024. jún. 23. 13:06
 49/51 anonim ***** válasza:

48

Gondoltam, hogy "azseugyanaz". :D

Akkor vegyünk egy 21. századi konkói regényt. (Példát nem tudok mondani, PEDIG baromi szívesen megnézném az adaptációját.)

Egy konkói személy megír egy könyvet. Nem emeli ki külön, hogy a szereplői feketék, de hát azért nem nehéz kitalálni. Erre jön egy rendező, és kifehéríti a főszereplőt? Fasza dolog? Nem hiszem.

2024. jún. 23. 13:11
 50/51 anonim ***** válasza:
Attól függ, a sztoriban fontos-e, hogy milyen a bőrszíne, van-e köze a kultúrának hozzá. Pl. egy Driving Miss Daisy-adaptációban elég hülyén venné ki magát, ha a sofőr fehér lenne, Miss Daisy meg arab. De ha, most a hasamra ütök, "A fiúknak, akiket valaha szerettem" típusú tinifilmnek az új adaptációjában fehér lenne a főszereplőnő, na bumm. Nem volt sosem téma sem a könyvben, sem a filmben, hogy miért kulturálisan fontos, hogy a csaj félig ázsiai.
2024. jún. 23. 13:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!