Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallás mennyire befolyásolja a párkeresést ?
Akkor nehéz, ha az illető rád erőlteti. Azt mondom, a vallásos emberek keressenek maguknak szintén vallásost.
Főleg olyan vallásúak, ahol a nő még mindig egy kutyával egyenértékű.
Ha két, amúgy más vallási kultúrkörbe tartozó, de egyébként nem vallásos ember akar összejönni, akkor szerintem náluk minimális problémát jelenthet csak a különbség, amit akarattal és lelkesedéssel simán átvészelhetnek.
Na de ha valaki őszintén vallásos, tényleg keresztély, tényleg muszlim, tényleg mittudomén, buddhista, akkor annak elég komoly problémát jelenthet az eltérő vallás. Teljesen mást gondolnak akkor a világról, annak rendjéről, a párkapcsolatokról, a férfi-női szerepekről, szóval nem igazán tudom elképzelni, hogy valaki tényleg a másik felét találja meg így, szóval nem erőltetném a helyükben.
A magam részéről pedig esélye sincs senkinek, vallástól függetlenül, aki hívő. Túlságosan más a világlátásunk.
Vallása válogatja.
Muszlimmal nem érdemes, mert térítő vallás. Elvárja, hogy áttérj.
Zsidóknál elvileg nem lehetetlen, de az ortodoxok nem fognak más vallásúval házasodni.
Katolikusok, reformátusok, evangélikusok elfogadóbbak, ahogy a Buddhisták is. Velük nincs gond, legfeljebb nem lesz templomi esküvő.
Szektással esélytelen,legyen az keresztény, vagy nem.
Csőlátású egyház-rajongóval nem bírnék együtt lenni, de általában a sors nem okoz ilyen és inkább van nyitottság a másik féltől. Mind a két komolyabb párom katolikus volt. Jelenleg szintén egyház-látogató, viszont nyitott a spiritualitásomra és megtaláltuk a közös pontokat. Pontosan abban is hiszünk, hogy valójában mindenben van egy közös igazság és balhé nélkül meg lehet azt találni összehangolva. Én mélyebben gyakorlok ezt-azt, míg ő évente néhányszor vidéken elmegy misére. Tudja jól, hogy nem bírom az egyházat és hallani sem akarok róla. Tudjuk külön kezelni és nem zavarjuk ezekkel egymást. Közben úgyszólván a hitemmel húztam ki őt bajból, végül ezért is közelebb került hozzám vagy felém. Tehát ő alapvetően nem egy csőlátású "szektás". :-) De hiszek is abban, hogy a sors egyébként nem akarna vagy nem tudna úgy összehozni embereket. Csak így, ha van nyitottság közös ponthoz és mind a két ember tanul a másiktól.
35/F
Ezt a kérdést a "legjobb" helyen tette fel a kérdező, az itt lévők többsége ateista, sőt vallásellenes, és lenézi azokat, akik efféle dolgokra pazarolják az idejüket.
Ebből is lehet következtetéseket levonni, hogy kik járnak ide, és az elfogadás, vagy a nyitottság, az érdeklődés mennyire korlátolt, és felszines, vagy épp igénytelen.
Radikálisan.
Mikor híre ment az ismeretségemben, hogy kidobtam a feleségem, kB úgy éreztem magam mint vmi híresség.
A környék összes nője írogatott Messengeren, megszólítottak az utcán, ha játszón voltam a gyerekkel a nő hívott el fagyizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!