Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tetszik egy skizofrén srác?
Új munkahelyemen dolgozik egy srác, aki nagyon szimpatikus. Első nap bemutatkozott, második nap érdeklődött, hogy vagyok. Pár mondatot beszéltünk, többek között, hogy mindketten extroveltáltak és társaságkerülők vagyunk. Kollegájával éppen egy alvási zavarról beszélgettek, én pedig odaszóltam, hogy nekem is volt olyan. Mondta, hogy frontinnal tud csak aludni, mert skizofrén.
Nem is tudom, ennyiből nyilván nehéz bármit is kiszűrni, mindig keresi szemkontaktust. Ami nekem furcsa, hogy nem bánom, ha véletlen megérint, míg ha más hozzámér véletlen, kiráz a hideg. Mindig mosolyogva beszél hozzám, de azt nem tudtam megfigyelni, másokkal hogyan viselkednik. Egy ilyen betegségben szenvedő embernél hogy működik az ismerkedés??? Nem tudom eldönteni ezek alapján, hogy tetszem e neki, de nyilván nem küldök jeleket, hiszen magam sem tudom, hogy hogyan kell, nem szeretnék beégni sem.
Sajnos nincs sok időnk beszélgetni.
Ha társaságkerülő vagy, akkor az "introvertáltra" gondoltál.
Amúgy, ha szedi a gyógyszereit és kezelik, akkor pont úgy funkcionál, mint bárki más (ismertem skizofrén srácot, meg nem mondtam volna, hogy bármi van vele).
"mindketten extroveltáltak és társaságkerülők vagyunk"
Ez a kettő hogy jött össze édesem? 🤨 Tudod egyáltalán mit jelent az extrovertált??? Nézz már utána, mielőtt baromságokat írsz.
#4 nem hiszem el, hogy a 21. században még mindig összekeverik a skizofréniát a disszociatív identitással(többszörös személyiségzavarral).
A skizofrénia nagyon jól tünetmentesíthető gyógyszerekkel.
előzőhöz, túl hamar küldtem el:
ráadásul amíg a srác csak frontint szed, nem is kell specifikus gyógyszert szednie, addig nagyon enyhe is nála a betegség.
Szerintem, ha érdekel a srác akkor ismerd meg jobban aztán majd eldöntöd mit szeretnél. Nem kell rögtön jeleket küldeni főleg ha te sem tudod mit akarsz. Ismerjétek meg egymást jobban azzal nem lehet gond.
Amúgy ha beleásnál a skizofrénia világába youtubeon is van sok érdekes videó meg interneten is tudsz olvasni persze itt is függ a mérték valaki mennyire az. De azért jobb ismerni az illetőt mielőtt bármibe is kezdenél. 21l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!