Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják egy nem kielégít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják egy nem kielégítő kapcsolatban szenvedő embernek gyakran mások, hogy "hagyd ott, majd megtalálod azt, aki a tenyerén hordoz stb."?

Figyelt kérdés
Honnan veszik a tanácsadók? Nem vitatom, mindenki hagyja ott, aki nem tesz meg érte mindent, aki nem hordozza a tenyerén, akinek nem ő a világ közepe, aki nem imádja, hát persze. De önmagában az, hogy kilépünk egy kapcsolatból, nem garantálja, hogy valóban ránktalál a tökéletes kapcsolat. Írjatok történeteket, arra is lehet, hogy de igen, jön az, vagy arra is, hogy valaki ki is lépett, meg is érdemelte, jöhetett is volna, mégse jött, azóta is egyedül van. Pont ettől félek, hogy nekem ahogy eddig nem jött senki, úgy ezután se fog.
máj. 6. 13:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ooo itt a legtöbb ember rögtön rávágja a szakítást. Vagy megtalálod vagy nem, vagy holnap vagy 20 év múlva. Próbálkozni kell, nyitott szemmel járni. Viszont olyan hogy tökéletes kapcsolat nincs. Persze van aki sokkal többet tenne érted, de nem mindig az kell az embernek
máj. 6. 13:29
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Erre nem lehet választ adni, semmi nem garantálja, hogy lesz jobb kapcsolatod ezután.

Mérlegelj és akkor lépj ki egy kapcsolatból ha azt érzed egyedül is jobb lenne mint vele.

máj. 6. 13:41
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Jó. Te meg azt mondd meg, hogy mi értelme egy rossz kapcsolatban maradni.
máj. 6. 13:43
 4/19 anonim ***** válasza:
47%

Sablon biztatás. Van benne segíteni akarás, csak nem igazán kalkulál a valósággal. Mert az meg ez, amit leírtál, hogy közel sem biztos, hogy jön, megtalálod. Lehet, hogy ugyanolyan vagy más módon és/vagy mértékben rossz lesz a következő, vagy nem lesz, csak tartós egyedüllét. Különösen nagy a valószínűsége ennek, ha előtte sem nagyon alakultak (jól) a dolgaid ilyen téren.

Akik ezt tanácsolják, azok azzal is indokolják, hogy mert akkor legalább az esélyt megadod, de ez sem valami helytálló. Nem attól függ, hogy belép-e az életedbe az, akinek "kell", hogy te épp egyedülálló vagy vagy sem. Attól sem, hogy vársz rá, aktívan teszel érte vagy teljes mértékben elengeded a témát. Igazából ez szerencse kérdése, az meg befolyásolhatatlan. Pl. pont tegnap volt itt egy kérdés, hogy kinek hogy sikerült kilépnie egy se veled-se nélküled kapcsolatból, írta az egyik hozzászóló, hogy csak az segített, hogy jött valaki más, aki AZONNAL elsöpört mindent. És mennyi ilyen meg hasonló van... Egyáltalán nem törvényszerű, hogy egyedülállónak "kell" lenned hozzá, lehetőleg huzamosabb ideig, tökéletesen lezárva, feldolgozva, elengedve az előzőt, magadat is tökéletesre fejlesztve stb.

máj. 6. 13:47
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy milyen az a rossz kapcsolat. Ha bántalmazás is van benne, akár lelki, akár testi még jó, hogy ott kell hagyni. Ez nem is kell, hogy kérdés legyen. Meg nem azért kell kilépni, mert azzal számolsz, hogy úgy is jön majd egy jobb, hanem mert egyedül is jobban érzed magad, mint a másikkal. Ha folyton veszekedtek, nincs szexuális élet, akkor mit ad az a kapcsolat? Inkább elvesz még az emberből is lelkileg...
máj. 6. 13:52
 6/19 A kérdező kommentje:
3: az elméletet tudom, lépj ki, többet érdemelsz, egyedül legyél boldog, ha nem szereted magad, akkor kapcsolatban sem tudsz boldog lenni, soha ne egy másik embertől várd, hogy boldoggá tegyen, legyél egyedül teljes ember (és majd pont akkor fog jönni), egy kapcsolat csak hozzátesz az életedhez, de soha ne attól függj, magadban találd meg stb. Kiléptem, nincs értelme egy rossz kapcsolatban maradni. De a szívem még soha nem tudta lekövetni ezeket az ésszel mondogatott mantrákat. Lehet, hogy valaki igazán boldog a maga egyedüllétében, én is elmegyek minden programra, de attól nekem még nagyon hiányzik, hogy szerelem legyen. Intimitás, beszélgetés, közös programok, összebújás, szeretgetés. Az életemet így is tudom élni. Megvagyok. Csodálkozom...ez minden?
máj. 6. 13:52
 7/19 A kérdező kommentje:
1: utolsó mondat, ugyanez. Volt is ilyen az életemben és nem kétlem, hogy most vagy valamikor majd biztos akad, akadna ilyen. De attól én még nem fogok beleszeretni automatikus, mert ő odavan értem és tényleg mindent megtenne. Vagy tudom én is szerelemmel szeretni azt az embert, vagy nem. Ha nem igazán szeretem, azt meg inkább hálának nevezném. Nem akarok ilyen kapcsolatot. Olyat akarok, ahol egyformán odavagyunk egymásért.
máj. 6. 13:54
 8/19 anonim ***** válasza:
6: Igen, ez ilyen. Én is mindig kilépek, bele sem megyek igazán, már az elején a baljós jeleknél kifarolok, lezárom. Hát ebből eddig még semmi nem lett, csak sok-sok-sok egyedüllét... Ami persze élhető, el lehet lenni, ki lehet tölteni az időt mindenfélével, ha igényli az ember, de én nem hiszek abban, hogy ez így van rendben, hogy így teljen el (le) az élet, mindig, örökké csak egyedül, illetve kizárólag más típusú emberi kapcsolatokkal, párkapcsolat, férfi-nő kapcsolódás meg soha...
máj. 6. 14:10
 9/19 anonim ***** válasza:
8%

"Honnan veszik a tanácsadók?"

Sehonnan. Ezt nem a tanácsadók szokták hajtogatni, csak az itteni hozzászólók, akiknek kellemesebb illúziókat dédelgetni, mint szembenézni a reális esélyeikkel. Kisebb részt pedig a nyalógépek, akik mindig olyan választ írnak, amit a kérdezőnek olvasni kellemes.

máj. 6. 14:11
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nos én inkább egyedül maradnék életem végéig mint olyan alany mellett aki ütne, csúnyán beszélne velem, állandó vitáink lennének, megcsalna, meglopna, hazudna és hasonlók. Egyáltalán nem érdekelne, hogy jönne-e újabb személy az életembe, azon járna az eszem, hogy végre vége és egyedülállóként találnám meg a helyem az életben.
máj. 6. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!