Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után érdemes arról beszélni hogy az ingatlan egy része az én nevemen legyen?
A párommal beköltöztünk a házába. Ráfért egy felújítás, hogy normális állapotba hozzuk. Én is ugyanúgy adtam bele mindenbe, habár jogilag semmi közöm nincs hozzá.
A jövőben is lesznek felújítandó dolgok, amibe szintén bele fogok szállni.
A kérdés, hogy érdemes e előhozakodnom a páromnál, hogy az ingatlan egyre része jó lenne ha a nevemre kerülne, mivel elég sok pénzt fektettem már bele!?
Úgy vagyok vele, az ördög sosem alszik, így bármikor történhet valami ami miatt a párom kidob engem, mivel ugye az övé a ház. Habár nincsenek komolyabb problémák köztünk, de szeretném valahogy bebiztosítani, hamár egyszer távozásra kér, ne a semmibe öntsem bele ezt a rengeteg pénzt, és akkor adott esetben vagy kifizet nekem egy összeget, vagy ha nem, akkor is meglesz a részem a házban.
Mit gondoltok? Túlgondolom?
Ha még csak nem is a párodé a ház, akkor szerintem kizárt dolog hogy bármit rád írassanak. Abban is van igazság, hogy évek óta ingyen laksz náluk, de abban is hogy nem akarsz majd pucér seggel utcára kerülni.
Én kb ugyanilyen helyzetben voltam. A megoldásom az lett, hogy elkezdtem külön magamnak is félre rakni, nem ment minden pénzem a közösbe. Aztán házasság lett a vége szóval már megoldódott a dolog, de engem is nagyon aggasztott, hogy ölöm bele a pénzt valamibe ami nem az enyém. De a párom családjától nem lett volna képem azt kérni hogy legyek én is tulajdonos.
Szerintem beszéld meg vele a kételyeidet. De én inkább félre raknám azt a saját pénzt ami az ingatlan felújításába menne. Aztán ha majd megörökli, meg ha majd estleg akartok házasodni, akkor lehet beszélni róla, hogy kérnél tulajdonrészt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!