Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi idő után érdemes arról...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő után érdemes arról beszélni hogy az ingatlan egy része az én nevemen legyen?

Figyelt kérdés

A párommal beköltöztünk a házába. Ráfért egy felújítás, hogy normális állapotba hozzuk. Én is ugyanúgy adtam bele mindenbe, habár jogilag semmi közöm nincs hozzá.

A jövőben is lesznek felújítandó dolgok, amibe szintén bele fogok szállni.

A kérdés, hogy érdemes e előhozakodnom a páromnál, hogy az ingatlan egyre része jó lenne ha a nevemre kerülne, mivel elég sok pénzt fektettem már bele!?

Úgy vagyok vele, az ördög sosem alszik, így bármikor történhet valami ami miatt a párom kidob engem, mivel ugye az övé a ház. Habár nincsenek komolyabb problémák köztünk, de szeretném valahogy bebiztosítani, hamár egyszer távozásra kér, ne a semmibe öntsem bele ezt a rengeteg pénzt, és akkor adott esetben vagy kifizet nekem egy összeget, vagy ha nem, akkor is meglesz a részem a házban.

Mit gondoltok? Túlgondolom?

2024. máj. 4. 12:17
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Igen, előtte kellett volna erre gondolni, de nem gondolkodtam.
2024. máj. 4. 12:19
 2/21 anonim ***** válasza:
51%

Lehet ő ugy van vele ha már lakbért nem fizetsz neki legalább ennyit beleadsz.

Ezeket a pénzbeleölés ELŐTT kéne tisztázni.

2024. máj. 4. 12:27
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Azt gondolom, hogy elkéstél. Előbb kellett volna erre gondolni. Mostmár eső után köpönyeg szitu.
2024. máj. 4. 12:30
 4/21 anonim ***** válasza:
94%
Ezt tényleg az elején kellett volna megbeszélni, hogy mit és hogyan gondol, nem kellett volna belefizetned a munkálatokba addig. Szerintem, ha ezt most felhozod, majd kimagyarázza, mért nem fog belemenni, hogy te is kapj részt a házból. Amúgy mióta éltek együtt, ha nem titok?
2024. máj. 4. 12:37
 5/21 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nonszensz dolog lakbért fizetni a párodnak...

Viszont ha te beleadsz a felújításba, akkor ELŐTTE kell elmondani, hogy az a szándékod, hogy megkapod az ingatlan egy részét.Ha ő ezt nem akarja, akkor ne költs rá és kész.

Mondjuk nem tudom mégis mire mész egy ingatlan negyedével, akkor már érdemesebb lepapírozni, hogy külön válás esetén ennyi és ennyi pénzt ad vissza neked.

2024. máj. 4. 12:38
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, gondolj bele, mit érsz az ingatlan negyedével, ha kirak, ő meg nem akarja eladni? Pereskedhetsz évekig, hogy fizessen ki. Ezt le kellett volna tisztázni időben, ha nem beszélitek meg, több fillért ne adj bele semmibe, csak a mindennapi költségekbe szállj be. Kiderül akkor, hogy mennyire is szeretnek, tapasztalat.
2024. máj. 4. 12:42
 7/21 anonim ***** válasza:
13%
5 szerintem meg a másiknál ingyenélni a nonszensz
2024. máj. 4. 12:42
 8/21 anonim ***** válasza:
77%
Eszembe nem jutna pénzt elfogadni az esetleges páromtól arra, hogy beleforgassam a ház felújításába. Még ha akarná sem, akkor sem. Ez nagyon gáz helyzet szerintem.
2024. máj. 4. 12:44
 9/21 anonim ***** válasza:
95%

#7 Ez nem ingyen élés.Aki lakbért kér a párjától, az kössön vele közjegyzőnél hivatalos lakásbérleti szerződést és adózzon a bevételből.Így adunk ki albérletet, tudod.

Aztán elmondhatod magadról, hogy lakótársak vagytok.Normális emberek nem így gondolkodnak.

2024. máj. 4. 13:02
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Elmesélem, én egyszer, hogy jártam. Összeköltözés előtt voltunk, azt mondta a férfi, jó lenne felújítani a fürdőt, kád és bojler csere, kifesteni a konyhát és előszobát, meg kitapétázni a szobákat, hogy szép legyen a kecó, ha már odamegyek. Természetesen álljam a felét, ha már úgy is együtt fogunk élni. Én erre nemet mondtam, hát nem kidobott?
2024. máj. 4. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!