Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után érdemes arról beszélni hogy az ingatlan egy része az én nevemen legyen?
A párommal beköltöztünk a házába. Ráfért egy felújítás, hogy normális állapotba hozzuk. Én is ugyanúgy adtam bele mindenbe, habár jogilag semmi közöm nincs hozzá.
A jövőben is lesznek felújítandó dolgok, amibe szintén bele fogok szállni.
A kérdés, hogy érdemes e előhozakodnom a páromnál, hogy az ingatlan egyre része jó lenne ha a nevemre kerülne, mivel elég sok pénzt fektettem már bele!?
Úgy vagyok vele, az ördög sosem alszik, így bármikor történhet valami ami miatt a párom kidob engem, mivel ugye az övé a ház. Habár nincsenek komolyabb problémák köztünk, de szeretném valahogy bebiztosítani, hamár egyszer távozásra kér, ne a semmibe öntsem bele ezt a rengeteg pénzt, és akkor adott esetben vagy kifizet nekem egy összeget, vagy ha nem, akkor is meglesz a részem a házban.
Mit gondoltok? Túlgondolom?
Az általános kiadásainkat, rezsit mind közösen fizetjük. Nem fizetek lakbért. Úgymond ingyen lakok ott.
Szivesen segítek a házban, anyagilag is, nem esik nehezemre. Mindösszesen szeretnék bebiztosítva lenni, és megelégednék 5%-al.
Hogy mire megyek vele? A befektetett pénzem nem veszik el a semmibe, legalább lesz valami a nevemen.
Nekem meg olyan volt hogy barátomnak van lakása nekem meg olyan alberlet amit köteles vagyok felujitva visszaadni kulonben nem veszik vissza aztán mennek a végeláthatatlan perek.
Na és a párom eljegyzett ugy volt hogy teljesen hozzáköltözöm (nemcsak nála vagyunk hanem ott is élek), és elkezdtem felujitani az albit amibe gebedtem bele hogy mibol fogok kifestetni egyedul meg a repedt ajtóüveg is..stb.
A párom meg azt csinálta ahogy en tisztitgattam ujitgattam (nagyon apránként)az enyémet elkezdet az ÖVÉT ő is..
Az égadta világon segíteni se jutott eszébe de sem úgy hogy anyagilag sem úgy hogy odaáll mellém egy ecsettel.
Teljesen ledöbbentem azon hogy aki velem akar élni házasodni az teljesen magamra hagy a "sz.rban", és elnézi ahogy szerencsétlenül kapálózom hogy vissza tudjak adni egy albérletet ahhoz hogy együtt éljünk és KÖZÖS jövőnk legyen.
És ahogy elkezdtem nézni a bejárati ajtót es azon morfondíroztam hogy én mint nő egy ajtórepedést hogy az istenbe fogok megjavítani..és szetnéztem magam körül hogy tökegyedul vagyok az egész lakásra, mintha nem is lenne párom, akkor tettem le a "szerszámokat", hogy fene se fog bejárati ajtócserén többszázezres festésen, ajtóüvegeken, padlóhibákon logisztikázni.
Nem költözöm ilyen emberhez.
De aztán szépen lassan észrevétlen vége is lett ennek a mondhatni "mingli" kapcsolatnak.
Noshàt, max az értéknövekedés fele értéke lehetne a jogos.
De szerintem nyugodtan àllj elő a farbàval és kiderül, h mizu.
Üdvözöllek a klubban :))
6 évig voltam együtt a barátnőmmel.
Sokáig közösen fizettünk egy albérletet.
Aztán a "barátnőm" szülei vásároltak neki egy felújítandó házat.
A ház felújításába 3,5 milliót adtam bele.
3 évig laktam abban a házban vele együtt,
Abból a 3,5 millióból amit a házra költöttem 1 ft-ot nem láttam többet
Ez volt a tanuló pénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!