Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mik az intelligens férfi/nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik az intelligens férfi/nő jellemzői egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
2024. márc. 30. 14:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
#5, #6, #7, #8, sőt #10: érzelmi intelligencia tekintetében rendkívül alacsonyan van nálatok a léc.
2024. márc. 30. 15:49
 12/21 anonim ***** válasza:
#11 figyi, én régebben ez a “elnyomom magamban/nem generálok konfliktust/békesség híve vagyok/beszéljük meg szép nyugiban” stb típus voltam. Volt, hogy napokig ültem egy dolgon, ami zavart, de nem akartam beszélni róla, kerültem a konfliktusokat, mint a tüzet. És tudod mit, baromi szar volt :D Olyan dolgokon agyaltam napokig hetekig, amit akkor egyből is megbeszélhettem volna - lehet akkor kicsit idegesebb hangnemben, de nem csesztem volna el hosszú időket az életemből emiatt. Most már tudatosan változtam abba az irányba, hogy ha valami bánt, zavar, nem tetszik, azt ilyen “ami a szívemen, az a számon” alapon mondjam is ki. Nem ordibálva meg káromkodva, mert az proli dolog, de nem is a szőnyeg alá seperve, állandó lelki békét megjátszva. Sokkal jobban tud így működni egy kapcsolat, mint a “drágám mi a baj? Jaj semmi…” alapú konfliktuskerülő üzemmódban. Attól, hogy te ezzel nem értesz egyet, még nekem és a többi válaszolónak is jogunk van ahhoz, hogy ezen a véleményen legyünk. Nekünk ez működik jól, neked meg más.
2024. márc. 30. 16:03
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

#12: sajnos még mindig csak végletekben tudsz gondolkodni. Ezt azért mondom, mert én amúgy békés, csendet és nyugalmat kedvelő ember vagyok, viszont SOSEM voltam konfliktuskerülő, mert pontosan tisztában voltam vele (szülői mintákból kiindulva), hogy arra mindig, de mindig ráfizet az ember. És még valami:

"Nem ordibálva meg káromkodva, mert az proli dolog,"

Egy érzelmi intelligenciát tekintve igényes embernél ez a lehetőség (vagy az, hogy olyasvalakivel kerül össze, akire ez jellemző) egyáltalán fel sem merült volna soha, semmilyen körülmények között. Ez bányászbéka hátsója alatti szint.

2024. márc. 30. 16:11
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#13 de már bocs, te teljesen irreális dolgokat állítasz. Nem létezik olyan, hogy mindig, minden konfliktust teljes csendben, békességben, hideg fejjel lehessen megbeszélni. Én ilyen párokat még se többdiplomás értelmiségi körökben, se máshol nem láttam soha :D De te nyilván 3 szinttel az emberek felett vagy és neked a lehetetlen is működik. Mi, pórnép (aka teljes emberiség), a nyomodba sem érhetünk.
2024. márc. 30. 16:16
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

#14: "Nem létezik olyan, hogy mindig, minden konfliktust teljes csendben, békességben, hideg fejjel lehessen megbeszélni."

Én ilyen nem is állítottam, ezt te adod a számba. Az emelt hang még belefér. Viszont az ordibálás ÉS A KÁROMKODÁS az mindennek a legalja, putrisor színvonal.

2024. márc. 30. 16:31
 16/21 anonim ***** válasza:

#15 szó szerint ezt írtam: “Nem ordibálva meg káromkodva, mert az proli dolog, de nem is a szőnyeg alá seperve, állandó lelki békét megjátszva.”

Akkor minek kötöttél bele abba, amit írtam, ha utána meg egyetértesz vele?🤣

2024. márc. 30. 16:33
 17/21 anonim ***** válasza:
#16: akkor most olvasd el azt, hogy pontosan mit is írtam az általam idézett szövegre reakcióként, ez alkalommal lehetőleg nem szelektíven, és nem csak annyit levonva a szövegből, hogy beléd kötöttem, mert ezen már tényleg csak röhögni lehet.
2024. márc. 30. 16:36
 18/21 anonim ***** válasza:

#15 én a 7 vagyok és egyértelműen le van írva, hogy a káromkodás, a szidás nem fér bele, de a felemelt hang, az, hogy kifejezi vele miszerint elege van valamiből, belőlem nálam belefér.

Itt meg úgy van beállítva a válaszok és a pontok alapján, hogy hidegvérrel, nyugodt hangon lehet csakis vitatkozni és ne próbálja főleg a férfi azt mondani a nőnek, hogy ezt nem így kellett volna, nem értesz hozzá, vagy akár még az se csúszhat ki a száján, hogy a krva életbe, vagy te "okoska"/ buta lény mert akkor tiszteletlen, bunkó, agresszív állat. De a nő is inkább qssoljon, ne próbálja elmondani inkább az érzéseit mert akkor hisztis kislány, esetleg állandóan valami baja van, ne mondja ő se ezek alapján, hogy a férfi lusta, vagy tehetetlen mert akkor már nem intelligens.

Aszertívan kell kommunikálni mert az sokkal "hasznosabb" még akkor is ha csak a kapcsolatfüggőség tartja egymás mellett a két félt.

Komolyan "mondom", hogy nevetséges némely "elit gyakoris" mennyire kétszínű, mennyire játssza az agyát, naiv, vagy érzéketlen robot és úgy élnek együtt éveket.

Tudod mit? Sajnálatra méltó, hogy ördögtől valónak tartják a vitát, veszekedést OLYKOR és arra utal, hogy nem is tudnak/mernek, alulmaradnának mindig benne. :)))

2024. márc. 30. 17:14
 19/21 anonim ***** válasza:
57%

“ és ne próbálja főleg a férfi azt mondani a nőnek, hogy ezt nem így kellett volna, nem értesz hozzá, vagy akár még az se csúszhat ki a száján, hogy a krva életbe, vagy te "okoska"/ buta lény mert akkor tiszteletlen, bunkó, agresszív állat. ”

Hát mondjuk ha ilyeneket mondana nekem valaki, akkor ki is dobnám a fszba😂Velem ilyen lekezelően ne merjen beszélni senki. Egy vitatkozásnál oké a felemelt hangnem, de a lenéző, sértegető megjegyzések kicsit sem. Ez a lelki bántalmazás, megalázás egy formája.

2024. márc. 30. 22:41
 20/21 anonim ***** válasza:

5-ösnek totál igaza van. Nálam pont a magas IQ-EQ páros okoz olyat, hogy például régebben kis hülyeséget csinált párom és robbantam rá. Ő meg nem értette és azért robbant. Azóta megtanulta a helyzetet. Exemmel pedig talán idő előtt ráéreztem emiatt, hogy ő képtelen változni közös élethez.

35/F

2024. ápr. 2. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!