Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire hasonló a párod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire hasonló a párod családi helyzete a te családi helyzetedhez képest? Itt fontos a hasonlóság?

Figyelt kérdés
2024. febr. 27. 11:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%

A gyk ultra prolik gyűjtőhelye. Fura, de itt a felpontozott, leginkább nők 90%-a mind rossz családból jött, alkesz apa, rongy élet. Ja, a többségük túlsúlyos, tele van csalódottsággal, tüskével, frusztrációval. Itt a gyk-n felpontozzák egymást, ha más ember máshonnan jött, jobb élményekkel, jobb élettel, vékony mint nő stb. az egyből zsigeri feszültséget okoz nekik. Már eleve az hogy jó család, normális férfi, gyerekvállalás... Az ő keserű életük az alap, nehogy már fontos legyen az, hogy ha értelmes nő/férfi vagy, akkor olyat válassz akivel nincsenek nagy különbségek! Mennyire jó már ha neked egyetemi végzettséged van, akkor egy 8 általánossal rendelkező pasit keresel, mert hát a szerelem. Vagy te értesz a pénzhez, befektetsz, gazdálkodsz, a párod meg szórja. Te polgári, értelmes családból származol, a párod meg egy rogy, agresszív, nulla pozitív példával szolgálóból. Aztán lehet csodálkozni később hogy miért van ennyi válás. Legalább oltári baromságokkal ne csesszétek el mások életét, bár én azt mondom, hogy ha valakinek annyi az önbecsülése, az esze hogy összeáll egy nálánál sokkal gyengébb emberrel, az meg is érdemli a sorsát. Ugyanúgy, mint azok az öntelt, nagyképű a gyk-n élvezkedő nők, akik beleszaladtak egy rossz házasságba. Döntesz, majd vállald a felelősséget, vagy majd utána csatlakozz valami léleksimogató lájfkócs csoportba, ahol közösen megfejtitek az életet, miszerint mindenki h*lye, csak ti nem. Ti csak áldozatok vagytok, ti a teremtés csúcsai, a jóság és a bölcsesség netovábbjai.

Ellenben az a mondás is igaz, hogy ki mit látott. Aki meg a szüleit veti meg azért mert féltik egy rossz élettől, az meg menjen, majd bizonygassa hogy neki megtojt a tyúk. Főleg azt hogy neki van igaza!

Ha van egy 8-as csavar, arra a 8-as csavarra megfelelő anya való. A nagyobb lötyögni fog, a kisebb meg nem megy rá. Egyébként mindenkinek joga van ott és úgy elbacni az életét ahogyan csak akarja, a pszichológusok, önjelölt trénerek már várják a pénzüket! :)

2024. febr. 27. 14:18
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

Nálam sem cinikusság. Exférjeméknek csak egy 8keres lakasuk volt, nekünk nagy ház, 2 autó, meg 2 pesti lakás -ezek kiadva, egyik az én nevemen. Na a drágaságom állandóan azon szívozott hogy mi milyen gazdagok vagyunk, biztos sokkal több pénz van mint mondom, ne hazudjak mar, és állandoan azzal szekált hogy szüleim adjanak nekünk milliókat egy vállalkozáshoz. Persze nem igy kezdte a kapcsolatot mielőtt valaki ezzel jön.

Tőlem is mindig kért pénzt, mert nekem volt fix munkám, neki meg csak ilyen-olyan, néha egész kevés. Én marha meg adtam, végül milliós adóssággal váltam, és akkor is csak azt hallgattam; mert tuti szüleim elővették a millióikat egy jó ügyvédre csakhogy neki ártsunk.

Mostani férjem hasonlóan áll mint mi, nagy ház, autó, 2 kisebb ingatlan, es egy jó vállalkozás, anyjának meg szintén több ingatlan. Nincsenek is ilyen gondolatai mint exnek... Itt inkább nekem kellemetlen a kis fizetés, de legalább a háttér hasonló. Es most tanulok beszállni a vállalkozásába.

2024. febr. 27. 17:39
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

12. Én férfiként diplomás vagyok, diplomás nők jöhettek szóba, leginkább az intellektualitás miatt. Aztán az sem volt mindegy, hogy az addigi életünk valahol hasonló legyen. Én nem szórtam a pénzt, így fontos volt hogy hasonló legyen ezen a területen is a gondolkodása. A családi háttér úgy szintén, rendezett, odafigyelő, támogató. Én vallom hogy ahonnan jön az ember, azt is viszi tovább, eltekintve az elenyésző számú kivételektől. Én azt is megnéztem, hogy a szülei milyen viszonyban vannak egymással, ez is egyfajta minta volt. Milyen érdekes, sosem volt problémánk a marginális kérdésekben, a bizalomban, nem voltak féltékenységi jelenetek sem. Mindkettőnknek egészséges az önbizalma. Addig körülöttem össze-vissza kapcsolatok voltak, a legtöbbjük már nincs meg vagy elváltak, esetleg az egyik fél óriási kompromisszumokra kényszerül.

Nem vagyunk egymásra utalva. Számomra szégyenletes amikor egy férfi pénzt lejmol egy nőtől, de az is öhhhööööömmm... fura... ha egy nő jól érzi magát egy ilyen ember mellett.

Ettől függetlenül felőlem bárki bárkivel összejöhet, házasságot köthet, még mielőtt itt a fórumon sokaknak az egója fellázad! :)

2024. febr. 27. 19:00
 14/20 anonim ***** válasza:

10# Leírtad a lényeget.

Maximálisan egyetértek. Emiatt fontosak nagyon is, a különbségek hogy ki milyen családból jön.

2024. febr. 27. 19:26
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
Igen a 10-essel maximálisan egyetértek én is!
2024. febr. 27. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos fontos. Plusz, ha valamelyik családnak ellenvetése van, az mindig konfliktusokat szül az adott pár kapcsolatában is. Megmérgezi. Elobb-utobb.
2024. febr. 27. 23:11
 17/20 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy én sajnos csonkacsaládból jövök, mikor kisgyerek voltam apám öngyilkos lett, anyám fiatal koromban hunyt el egy betegségben, tehát sok rossz dolog ért már az életemben. Ráadásul anyám apám kapcsolata nagyon rossz volt ezért lett öngyilkos az apám és nem szeretném ezt a tragédiát másokban viszont látni. Engem ezért idegesít az ítélkezés és a cinizmus, mert az volt, abból kiindulni, hogy az ember alapvetően potenciális rossz az cinikus, mert a jó tulajdonságok lenézés és a rossz tulajdonságok nagyítása a cinizmus. Na de nem kioktatás miatt írom ezt csak legyünk tisztába a fogalmakkal.

Az az igazság, hogy engem nem vonz az, ha a másikban szinte a tükörképemet látom engem ez taszít és nem a hasonlóságot keresem. Természetesen nem gazdag nőt keresek akit lehúznék, hanem egy olyat aki nem hasonlít annyira rám. Én tisztességgel dolgozom nem alkalmi munkákból élek, nincs hitelem és nem is tervezek felvenni, nem szerencsejátékozom, eltartom magam, fizetem a számlákat, magamra főzök, takarítok és nem lehúzni szeretném a másikat. Ezért nem szeretem azt, ha valaki ítélkezik ahelyett, hogy megismerne rendesen. Nekem egy olyan nőre van szükségem aki együttérző, megérti azt, hogy miért keresek mást, mint én, nem ítélkezik, nincs beleragadva a rossz tapasztalataiba egy emberszerető nőt szeretnék találni, aki egyáltalán nem cinikus. Úgy érzem nem kérek ezzel sokat, próbáltam hozzám hasonló nőkkel ismerkedni, nem fogtak meg, semmilyen vonzalmat nem éreztem, ellenben akik különböztek tőlem éreztem vonzalmat. Én abban hiszek, hogy két ember kiegészíti egymást, kilépnek a komfortzónából, kapuk nyílhatnak meg, jobban változhat a személyiségük, ha két ember szinte tükörképe egymásnak nem érzem azt, hogy tudnának változni.

2024. febr. 28. 09:00
 18/20 anonim ***** válasza:
57%

Igen, ez tök jó, de mivel ilyen a múltad (nem tehetsz róla tudjuk), de akkor is kijönnek a különbségek mert mást kaptál otthon, mást hozol otthonról mint egy másik család.

Mondok egy példát.

Gyakran hallani olyat, hogy intézetben nevelkedett embert interjúztatnak. Nos ott is, kettő perc alatt lejön, hogy egy teljesen más közegből jött a másik. Nem mindenki tud ezzel mit kezdeni.

Látszik ha valakinél nem volt rendes családmodell, vasárnapi ebédek, közös nyaralások stb.

2024. febr. 28. 13:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Nagyon jól tudok adaptálódni. Legjobb barátom szerint évek alatt rengeteget változtam, egy kapcsolatban is eltudom ezt érni, képes vagyok erre csak szeretném, ha a másik fél hinne ebben.
2024. febr. 29. 06:46
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

11#-al egyetértek. Én elvettem egy nőt, akinek a családja három évente cserélgette a hiteles újautóját, minden szart megvettek, de nyaralni meg félretenni nem tettek.

A házasságunkba én hoztam vagyont, ő nem. A gyerekek mellett ahogy laposodott a testiség meg intimitás felszínre jöttek a különbségek. Intellektuálisan nem passzoltunk, ez látszott az elején, de hár a szerelem ezt leküzdötte, amíg tartott.

Elváltam, anyagilag rohadtul megszívtam, sőt a gyerekeim is szívnak az anyás család miatt, persze ők ezt nem látják, mert nekik az az alap.

Szóval vannak kivételek, de óriási a rizikó.

2024. febr. 29. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!