Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felnőtt férfiaktól kérdem: Zavaró, ha egy felnőtt nő arcbőre csúnya? Ha minden más klappol, kizáró ok?
26 éves vagyok. Lassan 13 éve pattanásos. El lehet nekem hinni, hogy speckó kezelésektől, lézertől, mélyhámlasztótól, bőrmegújítótól kezdve a gyógyszeres kezelésen át (roaccutan, fogamzásgátlót is próbáltam már csak emiatt), a nálam profibbnál nem létező arcápolási rutinokat kifejlesztve is pattanásos vagyok. Már nem durván, de 2-3 mindig van az arcomon, és néhány folt/heg is mindig van az arcomon.
Természetesen ez zavar, úgyhogy sminkelek. Minden nap. Alapozó, korrektor, stb. Jobb napokon nem látszik, hogy vannak pattanásaim, de az igen, hogy nem a saját bőröm, ami szép.
(Nem a sminktől vagyok pattanásos. Ha ez lenne a helyzet, minden második nő az lenne, ezt orvos, kozmetikus is megerősítette. Hazaérve meg azonnal lemosom, ápolom az arcomat.)
Viszont, smink nélkül nem szép a bőröm. Nincs is nélküle önbizalmam. Nem is tudok szerezni, mert zavar a helyzetem. Sminkben viszont ki vagyok virulva, úgy szépnek érzem magamat. Mert… összképet tekintve nem is vagyok egy csúnya teremtés. 172cm/58kg vagyok, nőiesen öltözök, edzek heti 3x, ápolt vagyok, mindig figyelek a hajamra, egyebekre.
Csak az arcod ilyen vagy a hátadon is van?
(bocs ha már korábban írtad)
Egyébként, vannak akik itt ezért le fognak oltani de nem izgat :)
Nekem a hátam és arcom is ilyen volt, mindent kipróbáltam mindent, kozmetikus, orvos mindent kipróbáltam amit mondtak.
És végül a szolárium segített. Persze nem a leggagyibb. 2 hónap után a hátam teljesen letisztult és kb. 3 hónap után az arcom.
És még színem is lett.
Ezt férfiként írom.
#32-es vagyok.
Egyébként ezt a háziorvosom ajánlotta, mert egyik rokonának is ez segített. Csak a lényeg, hogy ne vidd túlzásba.
Ha csak nincs rajtad valami nagyon szélsőséges, hidd el, nem foglalkoznak vele. Az összképet nézik + a személyiséget. Senki nem tökéletes, de nem is kell annak lenni. Te nagyon erre fókuszálsz magadon, másnak lehet alig tűnik fel, rád néz, és eszébe sem jut.
Kívánom, hogy el tudd ezt a szorongást engedni, és persze, hogy megoldódjon a problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!