Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Betegség miatt képtelen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Betegség miatt képtelen vagyok ismerkedni. Lenne valami tanácsod?

Figyelt kérdés

2020 óta crohn-beteg (szivárgó bél szindróma) vagyok. Akkor volt kapcsolatom, de 1 év után elhagyott a barátom, és el is ismerte, hogy a betegségem is közrejátszott. Egyrészt lefogytam 59kgról 42kgra, ami nagyon kevés volt a magasságomhoz képest. Hónapokig csak tápszert ehettem, napi 10-15x ment a hasam. Szex kb.0 volt a betegség megjelenésétől kezdve. Miattam is persze, mert hát örültem, hogy élek és a szex volt nagyjából az utolsó, ami eszembe jutott, de aztán később azért is, mert egyáltalán nem kívánt. Sajnos ez hatással van az önbizalmamra is. Volt pár próbálkozásom azóta, de nem alakultak jól, mert a legkisebb stressztől is brutálisan megy a hasam pl.ha izgulok a randi előtt/közben. Ezt nagyon szégyellem, de tenni nem tudok ellene. A másik, ami problémát okozott már nem egyszer, hogy nem lehet gyerekem, és hiába mondják, hogy a legtöbb férfi nem is akar nekem nagyon nem ez a tapasztalatom, eddig kb.mindet zavarta. Mármint elvileg lehetne gyerekem, de a terhesség nagyon kockázatos lenne, biológia kezelést kapok majdnem folyamatosan, és így nem ajánlják. Ha később esetleg nem lenne a kezelés én akkor sem vállalnám be semmi pénzért, mert öröklődhet is a hajlam, és ezt a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom, nemhogy a gyerekemnek. Több, mint 2 éve nincs kapcsolatom, nagyon vágyok rá, de már ott tartok, hogy randizni sem megyek el, mert annyi csalódás ért. A vékonyságom úgy veszem észre elég sok pasinak tetszik, de nyílván mivel betegségből adódik, így nem olyan jó móka. A hasmenés a leglehetetlenebb helyzetekben jön rám, így olyan helyekre nem is tudok menni, ahol nincs mosdó a közelben, de ezt egy első randi előtt pl.elég kellemetlen szóba hozni. Kis dolognak tűnhet leírva, de nem egyszerű úgy élni, hogy pl.egy hosszabb autó utat sem tehetek meg, mert ha rám jön akkor azonnal mosdóba kell mennem. Sokan nem ismerik ezt a betegséget és először tök megértőek meg kb.legyintenek rá, aztán ahogy 1-2 hónap alatt belelátnak, és rájönnek, hogy ez nem csak nekem problémás, hanem a társamnak is (lelkileg főleg) egyből lelépnek. Járok pszichológushoz, mert miután kiderült a betegségem erősen depressziós lettem, de olyan sok haszna nincs. Kibeszélhetem magam neki, ami persze jól esik, de nem ad tanácsokat, hanem folyamatosan csak kérdez, aztán minden ülést úgy fejez be, hogy gondoljam át a válaszaimat, ennél jobb tanácsot nem tud adni. Nektek esetleg lenne valamilyen ötletetek hogyan lehetne legyőzni? Első sorban az önbizalomhiányom a probléma, de ott van az elönytelen külső (alultápláltság), betegségből adódó problémák, és hát apróságnak tűnhet, de a gyerektéma is. A kérdésemet nem ismerkedési céllal írom, úgyhogy privát üzenetekre nem reagálok! Tanácsokat szeretnék kérni hasonló helyzetben lévőktől, vagy aki átérzi, hogy mennyire nehéz így az ismerkedés.

Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!

2024. febr. 1. 20:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre azt írtam volna a kérdésre, hogy rejtsd/titkold el, de azt gondolom, hogy ezt így nem lehet.

Sokan fogják majd itt is előadni szent arccal, hogy ők mennyire megértik és átérzik, de ez csak mese. Nincs valami beteg csoportkör, ahol hasonló helyzetben lévő emberekkel találkozhatnál? Oké, ők mindig erre emlékeztetnek, de ők TÉNYLEG átérezhetik a helyzeted.

2024. febr. 1. 20:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Barátokat szereztem már, akik sorstársak, és 100%ban megértenek, de őszintén szólva ott egyikőnk sem kapcsolatot keres. Csúnya dolog, de mindenkinek elég a saját baja, senki sem akarja ezt duplán megélni. Van olyan páros a környezetemben, ahol mindkét fél IBD beteg, hát nem irigylem őket. Hol az egyik, hol a másik van kórházban, folyamatos stressz az életük. Nem lenne persze kizáróok nálam a crohn, ha tetszik az illető, de célirányosan nem tudnék direkt ilyen párt keresni.
2024. febr. 1. 20:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A fogalmazásod alapján értelmes és normális nőnek tűnsz. Biztosan létezik még normális és empatikus férfi aki ezzel együtt tudna élni. A gyerektémára pedig vagy keress olyat aki nem szeretne, vagy olyat akinek már van.
2024. febr. 1. 20:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
erre nincsen vmi kísérleti kezelés külföldön?
2024. febr. 1. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:
56%

A volt férjem chron beteg, 8évig voltunk hazasok, es nem ezert valtunk el. Allandoan ment a hasa.. Nem jelentett gondot a kapcsolatban.

Nem öröklődhet, van gyermekunk, az orvossal leultunk, es ő mondta, hogy nem oroklodik a betegseg. Igaza is lett.

2024. febr. 1. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:
67%

Az komoly.

Nekem is ez a bajom, 15 éve, csak nem vagyok crohn.

Egyszerűen a stressztől.

Lett egy empatikus férjem, de amúgy én nem részletezem neki, azt mondom pisilni kell és kész. Randizni meg lehet egy étteremben, moziban, egy bevásárlóközpontban, ahol van mosdó.

Én úgy gondolom hogy az emberek nagy százaléka szemét és kibeszélne az első adandó alkalommal..

Mosdóba mész és kész.

Nekem jobb ha szedek normaflor extrát. És ha figyelek az étrendemre.

Vagy hasonló emberrel randiznék mert akkor nincs min feszengeni.

2024. febr. 1. 21:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Egy erős kapcsolatban, ha kiderül akkor biztos sok esetben átvészelik a felek, sajnos az én kapcsolatom nem volt stabil, így nem meglepő, hogy emiatt vége is lett. Az új kapcsolatokkal pedig az a tapasztalatom, hogy az elején mindenki a szépet, a legjobb formáját akarja mutatni, de ezzel a betegséggel ez nagyon nehéz. Nem tud kialkulni a biztos alap, mert már az első pillanattól kezdve van egy kellemetlenség, ami miatt nem is igazán tudom önmagamat adni. Hiszek benne, hogy létezik olyan, aki ezt tudja a helyén kezelni, de még nem találkoztam vele sajnos. Az öröklődésről nekem azt mondta az orvosom, hogy még pontos infó nincs róla, hogy mennyire öröklődik, de a hajlam biztosan. Biológiai kezelés alatt egyáltalán nem ajánlott a teherbeesés, de utána is kockázatos. A terhesség alatt pedig szinte biztos, hogy fellángol a betegség, ami nehezen kezelhető, és következményekkel jár. Nekem a leghosszabb időszak míg jól voltam 5 hónap volt 4 év alatt, azt gondolom kevesen mernének így bevállalni egy terhességet.
2024. febr. 1. 21:28
 8/9 anonim ***** válasza:

#6-os: Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Egy sima normaflore nem állítja meg, sőt az se , ha csökkentem a stresszt…. Nekem egy egész életmódváltáson kellett keresztül mennem, miután beteg lettem. Sajnos,akik nincsenek benne, nem érthetik.

Hidd el kérdező, lesz olyan férfi, akit ez nem fog zavarni. Az a személy magadért fog szeretni, nem másért. Ezek a férfiak többnyire szexre mennek csak.

Kitartást, hidd el minden rendben lesz!

2024. febr. 1. 21:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Bírom ezt a katasztrófa egészségügyet, amikor képtelenek kideríteni, milyen emésztési problémája van valakinek, kitalálják, legyen a neve Chron betegség. Kb.mintha hasfájásra hasfájás diagnózist adnék.

Remélem legalább tejre ki vagy vizsgálva, laktóz, tejfehérje...

Nekem is van sok minden, emésztési baj, bőrtünetek, ami miatt már én se merek többé levetkőzni senki előtt.

Én már azon gondolkoztam, megkérdezem a Mesterséges Intelligenciát, hátha 5 perc alatt diagnosztizálja, ami 15 év alatt nem sikerült.

Ennyi idő alatt annyit kiderítettem, hogy laktózérzékeny vagyok és hisztaminra is, azért viszketek és részben/egészben azért vannak kiütéseim a testemen. Továbbá kizártam a cöliákiát vérvétellel magán úton és az autoimmun bőrbetegségeket szintén vérvétellel magán úton. Úgy-ahogy kizártam a cukorbetegséget, vizelet tesztcsíkkal és egy ismerősöm megszúrt. Továbbra is viszketek, a laktózt kerülöm. Már annyira megszoktam a szenvedést, hogy fel se tűnik. Néha, amikor levakarom a bőrömet és nem tudok aludni, kibírhatatlannak érzem ezt életem végéig, de aztán jónnek jobb napok, amikor kevésbé viszketek és jobban alszok. Most kivételesen egy vesét érintő felfázás miatt kaptam beutalót UH-ra, meg vérvételre. Vérvétel 1 hónap múlva, UH még nem sikerült rájönnöm, melyik számon adnak rá időpontot. De most legalább a vesém ki lesz vizsgálva. Van itthoni tesztem, fehérje van a vizeletemben. Most sok, de szerintem a felfázás előtt is volt, a viszketés miatt nézegetem egy ideje.

Részben az én hibám is, mert nincs idegrendszerem elveszni az egészségügyünk labirintusában.

2024. febr. 2. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!