Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párod műveltségéről van szó, elvárod tőle, hogy tisztában legyen a geometriai alapfogalmakkal?
9
Ok. Múltkor meséltem egy barátnőmnek, hogy erasmus alatt nagyon magányos voltam, mert 200 kilóméter sugarú körben konkrétan 3 embert ismertem. Tessék. De tudnék még ezret mondani.
Ha valaki nem tudja, mi az a sugár, akkor nem fogja érteni. És bocsika, de pont a párommal való beszélgetésben nem szeretném aktívan leegyszerűsítgetni a mondandómat, mintha egy ötéves hülyegyerekhez beszélnék.
13
A geometriai fogalmak előfordulnak a mindennapi beszédben. Ha valaki nem tudja, mi az az átmérő az sem matematikai, sem köznapi értelemben nem fogja tudni. Ha nem tudja, mi az az átlag és miben különbözik a mediántól, az hétköznapi értelemben is rosszul fogja használni ezzeket a szavakat. Ettől pedig a falra mászom.
"A geometriai fogalmak előfordulnak a mindennapi beszédben. Ha valaki nem tudja, mi az az átmérő az sem matematikai, sem köznapi értelemben nem fogja tudni. Ha nem tudja, mi az az átlag és miben különbözik a mediántól, az hétköznapi értelemben is rosszul fogja használni ezzeket a szavakat. Ettől pedig a falra mászom."
Ezt megértem. Én arra gondoltam, hogy matematikáról beszéltek, és mellékesen megkérdezed, hogy hogyan kell kiszámolni a csonkagúla térfogatát.
Ja neeem, nem ilyesmire gondoltam. De ugye szinte egyik sulis tantárgyról sem úgy beszélgetünk, hogyakkormost felkérdezlek földrajzból, csak gáz ha egy beszélgetés során kiderül, hogy valaki az Amazonast Kelet-Ázsiába pozicionálja. És töriből sem feleltetek senkit, de azért ne a XX. század derekára saccolja a gótikát. Számomra a matek is ilyen.
De akkor ezek szerint nagyjából egyetértünk-forma.
Mondjuk én bölcsész vagyok, de ezeket még én is tudtam...
Nem szoktam senkit vizsgáztatni, de azért ezeket a fogalmakat nem nagy kunszt jól használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!