Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire tudja hátráltatni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire tudja hátráltatni egy férfit az önbizalomhiány?

Figyelt kérdés
Lehetséges az, hogy egy egészségesnek mondható kapcsolat alakuljon ki egy olyan férfival, aki önbizalomhiányos?
2024. jan. 14. 11:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

10

Én pedig folyamat egyetértek veled :D DE (!) azért tegyük hozzá, hogy a múltad igen is meghatároz, engem is, a harmadikat is, és mindenkit a világon.

Maximum csak szeretnénk, hogy ez ne így legyen, de sajnos igen, hiszen az is te voltál, az is a te életed volt, nem lehet meg nem történtté tenni.

Nem tagadhatja le senki... A múlt igenis közrejátszik sajnos, legfeljebb a tudat alattinkban marad, és nem szeretünk szembesülni vele, ezért "kizárjuk" az agyunkból, de az attól még ott van.

2024. jan. 14. 12:47
 12/28 anonim ***** válasza:
44%
#10 Na ilyenkor szokták mondani, ha csendben maradtál volna..
2024. jan. 14. 12:47
 13/28 A kérdező kommentje:

Várjunk csak...

Ha egy pszichologus tudna segiteni neki, akkor nagy valoszinuseggel az adot párja is tudna rajta segíteni, ha elég megértő.

2024. jan. 14. 12:56
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy a párja nem pszichológus. A megértéstől még nem lesz valaki magabiztos.
2024. jan. 14. 12:58
 15/28 A kérdező kommentje:
#14 igen, de gondolom egy pozitív ellenpélda sokat javíthat azon, ahogy a fejében elképzelné a dolgokat. Meg szerintem ha egy motiváló közeget találna, akkor sokat javítana
2024. jan. 14. 13:03
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
#15 Persze, ha ő is akar változtatni, mert amúgy nem fog. Nekem sem változott semmit amíg nem kezdtem el ténylegesen dolgozni magamon. Persze ha lenne támogató közeg, lehet nem lenne olyan rögös az út.
2024. jan. 14. 13:06
 17/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem, egy társ nem tud úgy segíteni ahogy egy pzichológus.

Illetve valamelyest feljebbtornázhatja magát, de annak a kapcsolat lesz az ára. A társ ugynais nem azért van, hogy a pszichés problémákat terápiázza.

És teljesen fölöslegs itt boncolni, hogy miért alakul ki önbizalomhiány, mert kismillió oka lehet, általános vagy gyakori esetekkel nem leszünk közelebb az egyén problémájához, az egyén problémáját meg nem ismerjük.

A párkapcsolat a tüneteket enyhítheti. De magát a problémát nem fogja megoldani Éppen ezért egy bráttól vagy társtól ostobaság elvárni, hgoy oldja ezt meg. Ezt egyedül maga az egyén tudj amegoldnai, leggyakrabban szakértői segítséggel. Azaz pzichológussal.

A pszichológus meg nem annyi, hogy meghallgat és aha. Kérdéseket tesz fel. Olyna kérdéseket amit a legtöbb közeli ember nem. És ezek nyomán akár olyan feszültség is létrejöhet ami egy nem szolgáltatói viszonyt képes lenne tönkretenni. A pszichológus viszont azért van ott, hogy feltegye, őrá haragudhatsz nyugodtan, nem fog rámenni a kapcsolatotok.

Szóval a válasz pszichológus, semmi egyéb.

és ne is próbálj azért barátkozni vagy társat keresni, hgoy ők majd kihoznak ebből, mert ez nettó energiavámpírkodás, a másik ember terhére leszel.

2024. jan. 14. 13:39
 18/28 A kérdező kommentje:
#17 szó sincs ilyenről mint amiket most leírtál...nem tudom valahol nagyon félreértelmezted az egészet. Nagyon is jól tudom mit csinál egy pszichológus, bár abban a szempontból lehet sok mindenen vitatkozni, hogy mennyire hasznos és mennyire nem ameddig maga az egyén nem képes saját magát fejleszteni...de most erről tekintsünk el. A kérdés itt az volt, hogy mennyire tudja hátráltatni itt egy férfit az önbizalomhiánya (mellesleg nem vagyok férfi), és hogy mennyire tudja segíteni őt a környezete?
2024. jan. 14. 13:46
 19/28 anonim ***** válasza:

"Ha egy pszichologus tudna segiteni neki, akkor nagy valoszinuseggel az adot párja is tudna rajta segíteni, ha elég megértő."

18, hát bocs, de ebből nemigazán az jött le amit most írtál.

Nyilvánvalóan egy pozitív környezett jobb, mitn egy negatív, toxikus környezet.

És nyilvánvalóan csak az tud fejlődni aki akar is, igen.

Mint írom: nyilvánvaló.

2024. jan. 14. 13:52
 20/28 anonim ***** válasza:
44%
10 esnek fogalma sincs arrol mi az a traomatikus gyerekkor. Mert az hogy nem volt penz kakos csigara,bicajra vagy nyaralasra az nem tartozik bele..
2024. jan. 14. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!