Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők akik egzisztenciát elvárjá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők akik egzisztenciát elvárják férfitól, akkor elhagyják a férfit amint az elveszíti azt?

Figyelt kérdés

Ugye egy élet során sok tragikus dolog történhet, ami lenulázza a férfi egzisztenciáját, pl. gazdasági válságok, háború vagy betegség, baleset stb.

Nők akiknek ez az egzisztencia kezdetben is kiemelten fontos, akkor logikus hogy hiába van később erős érzelmi kapcsolat, ha a férfi elveszíti az egzisztenciáját, akkor a nő el fogja hagyni?

jan. 4. 09:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10: Ilyenkor a másik félnek kell megértőbbnek, empatikusabbnak lennie, nem pedig azt vágni a lesérült fél fejéhez, hogy "ne sajnáltasd magad", ill. "azért nem gyógyulsz, mert nem is akarsz" (elég komoly sérülés volt, nem csak egy kis bokaficam). Azt lehet latolgatni, hogy mi volt előbb: az érzelmek kihűlése, amihez csak kapóra jött egy sérülés, ami után valóban depresszívebb az ember és akkor ezt is hozzá lehet írni a listához; vagy az, amit te írsz; de szerintem felesleges. Egy kapcsolat arról szól, hogy "jóban, rosszban". Ha valaki csak addig van veled, amíg boldog idők vannak, és lelép, amikor már nem, az igenis szimpla kihasználás. A többi, csak üres magyarázat. Én sosem hagytam volna el fordított helyzetben.
jan. 4. 11:50
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

Attól, hogy megértőbb, meg empatikusabb valaki (eleve kell....) még nem biztos, hogy képes valakit szeretni, aki hetekig, hónapokig csak elvesz, bánt, stresszel. Mert ez nagyon gyorsan leépíti a pozitív kötődést. És igen, lehet maradni ennek ellenére, hogy jó színben tetszeleghessen. De egy rossz kapcsolatban maradni mártírkodás és önsorsrontás.

Én úgy gondolom, addig "kell" maradni, amíg a másik teljes mértékben (vagy amennyire az állapota engedi maximálisan) önellátó képes lesz. Ha ez fél év, vagy egy év, akkor annyi, ha kettő, akkor annyi, de, ha láthatóan nem kell mellé nővérke, a párja meg már nem tudsz lenni, nyugodt szívvel el lehet búcsúzni. Beteges az a kapcsolat, amit az tart össze, hogy szemétség lenne elhagyni az illetőt.

A szeretetet és szerelmet meg nem lehet kierőszakolni, ellenben nagyon könnyű elveszíteni.

jan. 4. 12:02
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy csak ne rajtam élősködjön.
jan. 4. 12:04
 14/21 anonim ***** válasza:
12: Rendben, nem értünk egyet. Szerintem ha a szeretetet/szerelmet meg lehet és meg kell magyarázni, már rossz. Pont ez a lényege, hogy érdek nélküli. Amelyik szeretet feltételhez kötött, az nem szeretet. Nekem is volt párom, aki lerobbant, olyankor sokkal jobban szerettem. Persze a mai emberek nem így működnek, és a mai kapcsolatok sem. Hasznossági alapon mennek. Elfogadom, csak ne nevezzük ezt szeretetnek/szerelemnek. Nem az, hanem anyagiak, érdek és kihasználás.
jan. 4. 12:08
 15/21 anonim ***** válasza:
14, nem az anyagiakról volt szó, hanem arról, hogy, aki negatív érzelmeket kelt benned rendszeresen, aki szavakkal bánt, elzárkózik, azt nem lehet hosszútávon szeretni. Mert a szeretet egy oda-vissza kapcsolódás. Én adok, te adsz, mindenki boldog. Ha az egyik csak ad, a másik csak elutasít/elvesz, ott nem az a kretén, aki végül már nem akar adni. Akkor sem, ha a másiknak "oka van rá", hogy dühöngjön, beforduljon stb.
jan. 4. 12:13
 16/21 anonim ***** válasza:
#14 Érdekes, pedig kutatások szerint a férfiak szokták szinte kivétel nélkül otthagyni a súlyos beteg feleségüket, nem fordítva.Kivételek persze mindig vannak, de azért...na.Nem kell a férfiakat szentnek beállítani.
jan. 4. 12:15
 17/21 anonim ***** válasza:

15: A nők minden negatív attitűdöt elnéznek, amíg hozol a konyhára. Ha már nem, akkor a korábban elnézett dolgok hirtelen óriási problémák lesznek. Mondom, megmagyarázás innentől fogva az egész. A másik meg, hogy egyik kapcsolat sem olyan egyoldalú, hogy az "egyik fél csak bánt, a másik meg csak ad". Ez komplexebb, de az viszont nagyon is egyszerű és érthető, amit fentebb írtam. Amíg rentábilis a kapcsolat, addig el van nézve minden rossz tulajdonság. Amikor már nem, akkor utólag is baj lesz minden. A többi önbecsapás csak.

16: Nem érdekelnek a kutatások. Az én példámnál ez fordítva volt, és az ismerőseimnél is így tapasztaltam, nem úgy, ahogy te olvastad a kutatásokban. Én a saját életemből veszem a példákat, nem kutatásokból. Ki állította be a férfiakat szentnek? Ja, értem, a férfiutálatod miatt alapból már erre gondolsz.

jan. 4. 12:22
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 Nem utálom a férfiakat, csak leszarom a picsogást, mivel a te kivételes példád erősíti a szabályt.

Továbbá, ha egy görény vagy, amit a pénzért cserébe megtűr valaki, akkor legyél érte hálás.De ingyen mi a f*szért viselné ezt el bárki?Ezen nincs mit csodálkozzál.

jan. 4. 12:28
 19/21 anonim ***** válasza:
17, ha valaki önsajnálatba süllyed, az semmi pozitívat nem fog adni. Hiszen ő maga se érez, lát senmi pozitívat. Ez saját tapasztalat, de, a pszichológia is alátámasztja.
jan. 4. 12:50
 20/21 anonim ***** válasza:

Én eddig csak az impotens expasimat hagytam el. Sajnálatos, hogy ilyen helyzetbe került, de mivel nem volt hajlandó ezzel foglalkozni, egy idő után nem tudtam mellette maradni, mert nem ilyen kapcsolatra vágyom.

Más válsághelyzet esetén is ez a kérdés szerintem, hogy van-e szándéka, hogy kikerüljön belőle vagy benneragad az önsajnálatban?

jan. 4. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!