Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem lenne teljesen normális, ha így töltjük a karácsonyt?
Január óta vagyunk egy pár a barátnőmmel, és május óta élünk együtt (az én házamban, szülők nélkül)
Ő dolgozna 24.-én is, de kivette szabadnapnak, nagy nehezen kiadták neki, hogy együtt lehessünk.
Egész pontosan nálunk "hagyomány", (5-6 éve) hogy a szüleim, és a testvéreim illetve az ő gyerekeik/párjaikkal a legidősebb bátyánknál összegyűlünk, és akkor ott van 3-4 óra körül "ebéd/vacsora" aztán este 7-8 magasságában mindenki hazaindul.
Ezt nagyon szeretem, nekem ez adja meg igazán a karácsony hangulatát, mondtam a barátnőmnek hogy ezt sosem fogom kihagyni.
Természetesen őt is szívesen látjuk, mindenki kedveli a családomból, és mondta hogy szívesen jön mert náluk is van ilyen családi összejövetel, de tavaly is dolgozott és akkor őt nem várták meg az ebéddel, de az azt megelőző karácsonynál este 7ig nem ettek mert az unokatestvére akkor végzett a munkában és őt megvárták, meg ott folyamatos áskálódás megy szóval nem szeret annyira oda járni.
Ezen kívül engem nem kedvel a családja, bár azt mondja hogy ez nem igaz, de én akkor is úgy érzem, és érteleszerűen nem szeretnék sem "idegenekkel" sem olyan emberekkel együtt lenni ezekben a meghitt pillanatokban ahol nem szeretnek.
Most viszont azt kérdezi, hogy hogy tudna rávenni, hogy mégis az ő családjához menjünk?Mert hogy most mégis ott szeretne lenni mert öregek a nagyszülei stb, és nem tudja még hány karácsonya lehet velük.
Mondtam, hogy sehogy, de nagyon egyszerű, én 7-8kor eljövök a bátyáméktól, és érte megyek majd oda.
Szétszakadni nem tudunk, egyszerre csak egy helyen lehetünk, én tökéletesen megértem ha ott akar lenni, én is a saját családommal szeretnék lenni a fent leírt okok miatt.
Nekünk még sok közös karácsonyunk lehet, akár saját családdal is.
Ezen viszont megsértődött, hogy de ő miattam vett ki szabadnapot, és velem akar lenni.
Mondtam hogy sehogy nem tud rávenni hogy oda menjek, és csak úgy leehtünk együtt ha velem jön.
De szerintem teljesen egészséges lenne ha a 24.-én külön töltjük arra a pár órára, főleg hogy friss a kapcsolatunk.
Bár őt érzem az igazinak, de ennél jobb kompromisszum nekem nem jut az eszembe.
Sajnos nagyjából ugyan az a mentrend a két családnál, szóval az sem opció, hogy itt 1-2 órát, ott 1-2 órát.
Ha a párom miatt veszem ki a szabadnapot akkor vele szeretnék lenni, egyik család se jöhet szóba.
Ha nem akarsz ne menj oda.
Megértelek. Én csak akkor tudtam elengedni a szüleimnél töltött szentestét, amikor gyerekem lett. Akkor viszont már ő a fontos, nem én. Őt nem rangatom 24-én, hadd kapja meg az ajándekait és jatszhasson egy nagyot otthon, aztán 25-én majd megyünk a csaladhoz. Nehéz volt, de már évek óta így csináljuk.
Viszont ez a második hazasságom, az elsőben nem volt gyerek, es vegig amíg házasok voltunk, mindegyikünk a saját szüleinél volt 24-én. Aztán 25-én egyiküknél találkoztunk és onnantól együtt mentünk. Teljesen jó volt mindenkinek. A gyerek születéséig a második férjemmel is így csináltuk.
Neked normális, neki pedig nem. Sok embernek teljesen megfelelne így, dehát ez nem releváns.
Mi az első karácsonyunkon együtt mentünk mindkét családhoz. Nem akartunk szétválni, hiszen együtt éltünk, egy család voltunk, ez utólag is rendjén van szerintem. Viszont a mászkálás nagyon nem volt jó, ezt be is szünettük 24-25-én.
Ha nem juttok kompromisszumra, akkor elég keserves ünnepeitek lesznek, és ez csak fokozódik, ha gyerek lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!