Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Reménytelen vonzódás ellen mit lehet tenni?
Megismertem par honapja valakit aki a gyerekkori semakat amiben reszesultem azokat tokeletesen hozza. Emiatt olyan katartikusan vonzodtam hozza, mint ahogy soha senkihez meg. Sajnos tobb randi utan o azt mondta hagyjuk egymast, mert megerezte o is, hogy valoszinuleg egeszsegtelen kapcsolat lenne ebbol, o bantana es tonkretenne.
De olyan elemi a vonzodasom iranta, hogy keptelen vagyok masra gondolni. Hiaba lennenek itt egeszseges emberek, keptelen vagyok kapcsolodni csakis ot akarom. Mennyire vonzodtam, mennyire sokat tanulhatnek tole, mennyire szerelmes lehetnek, akarom es akarom ot..
Mi a fenet tehetnek ez ellen? Eleinte teljesen bele voltam betegedve, azutan meg abba, hogy rajottem sosem lesz egeszseges kapcsolatom, mert csak ilyen embereket tudok szeretni.
Miért vágysz arra, ami nem jó neked? Miért nem arra vágysz, hogy fejlődhess valaki mellett és jól érezd magad? Miért akarsz a rabja lenni ahelyett, hogy szabadon tudnál szeretni önmagad adva? Félsz, hogy ha elveszíted a szenvedő részed, akkor nincs is más belül és kiürül a személyiséged?
Vagy igazából ez az egész maszlag és nem is őt szeretnéd, hanem csak az egódat bántja, hogy pattintott? :)
"Az miert jobb, ha olyannal vagyok akit nem szeretek? Akitol majd undorodok vagy majd en verem at? Rajottem annyira melyek ezek a sebek, hogy csakis olyat tudok szerelemmel szeretni aki olyasmi mint apam. Tudatosan hiaba valasztottam mar aranyszivut, ha az lett a vege mindig, hogy en voltam a szemet, mert egy ido utan megundorodtam toluk hiaba voltak helyesek, rendesek."
"Sajnos ez ilyen vagy szerelmes vagyok vagy pedig nem. Azt mondom inkabb legyek szerelmes mintsem legyek olyannal akit csak eltruok."
Ezt már olvastam itt másik kérdésnél.
Mintha ugyanaz az ember írkálná ezt újra és újra.
Úgy mondod, mintha csak kétféle ember lenne a világon.
Ez nagyon szürreális...
Attól, hogy valaki rendes és pont nem illetettek össze, az nem azzal egyenlő, hogy akkor örök életre egy bántalmazó mellett kell élni, mert azzal majd aztán minden klappol.....
De amíg ragaszkodsz ehhez a képhez "ilyen mintát láttam" " csak a bántalmazók a jók" stb addig ezt is fogod tapasztalni.
Komoly önismereti munkát folytattál. Akkor az is megvan hogy hol a hiba (apád). Na ezeket a régi sérelmeket kellene meggyógyítanod, és mingyárt nem vágynál elnyomó kapcsolatra.
Miért lenne az jó neked ha csak teljes kussban kevergetheted a pörköltet, és akkor is megver ha valami nem jött össze, vagy otthagyta a szeretője?
Anyád boldog (volt) vele? Nem hinném.
Egyébként amiket írtál abban van sok jó is, de pl a kontrolláló meg az erőszakos az nagyon nem jó. A gátlástalan az akár jó is lehet, ha karrierről van szó, és ezzel nem tesz tönkre másokat.
Az elvárasai vannak, az se hangzik túl jól, de azért nem mindegy hogy mik.
Na ha ezeket kihagyod, akkor egy jó kapcsolatod lehet.
De inkább keress egy jó pszichológust, aki nem a jelenről osztja az észt, hanem visszanyúl a gyerekkorodig, és ott segít feldolgozni a traumáidat
#14 vagyok, én is írtam ki minap egy kérdést a "nyavalyámról":
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__megcs..
Az egyik fő tanulság, hogy ezt a legtöbben nem is értik. Lazán odavágják, hogy engedd el, akihez vonzódsz, és legyél mással. Mert nekik így megy. Tök könnyen. Nekünk meg ugye nem. Én akárkivel ismerkedek, ahogy írtam is, egy pohár víz megivása is jobban lázba hoz. Amikor meg épp képben van az a 10 évente 1, akkor kifejezetten undorodom is mástól és a gondolattól, hogy nekem ezt "kell" csinálnom, velük "kell" foglalkoznom, mert akire és amire vágyom, az nem lehet. Alternatíva: ahogy nagyon találóan megfogalmazta az egyik hozzászóló, pókhálósodás. Ezért írom, egyik opció szarabb, mint a másik. De ezt az egészet tényleg csak az értheti, aki ilyen helyzetben van. Ahogy én sem értem, ők hogyan tudnak olyan lazán "bezsongani" kb. bárkire, akire jó ránézni, intelligens, normális meg a többi. Nekem ez így semmi, egy vállrándításra elég max., annyira nem tud érdekelni.
12, “Miért vágysz arra, ami nem jó neked? Miért nem arra vágysz, hogy fejlődhess valaki mellett és jól érezd magad?”
Pont ezaz! En amellett tudok igazan fejlodni aki “rossz hozzam”. Narmjnt aki mellett teljesitenem kell, aki olyan mint amiket felsoroltam. Az annyira osztonoz a fejlodesre, hogy repulok. Aki meg csak cuki, elfogad, rendes, stb stb amellett csak letezem, semmire nem motival.
“ Miért akarsz a rabja lenni ahelyett, hogy szabadon tudnál szeretni önmagad adva?” Mellettuk tudok szabadon onmagam adva szeretni. Jo kerdes, hogy miert csak mellettuk, de szerintem ugyanaz a valasz, mert ugy erzem nekik kell bizonyitanom, azaz megmutatni onmagam es akar fejlodni.
“ Félsz, hogy ha elveszíted a szenvedő részed, akkor nincs is más belül és kiürül a személyiséged?” Nem ez nagyon nincs igy. Nem a szenvedesem a szemelyisegem. Rengeteg dolgot csinalok es bar reszem a mult, de ez csak egy szelet belolem.
“Vagy igazából ez az egész maszlag és nem is őt szeretnéd, hanem csak az egódat bántja, hogy pattintott? :)” na igen :)) ezaz amit meg csak ugyahogy vallottam be magamnak, hogy talan szeetni sem tudok senkit es ezek is igazanol mind az egomrol szolnak. Ezekben a pasikban az a kozos, hogy sosem erzem igazan a magamenak oket es az egom meg akarja szeretni oket, akkor persze meg arra jutok en is apam vagyok azaz szemelyisegzavaros :) ez sem jobb erzes, de eltalaltad ez is igaz
Engedd már el ezt a "apám így úgy" szrságot.
Te nem az apád vagy, különálló ember vagy.
Legnagyobb jószándékkal írom.
15, “ Attól, hogy valaki rendes és pont nem illetettek össze, az nem azzal egyenlő, hogy akkor örök életre egy bántalmazó mellett kell élni, mert azzal majd aztán minden klappol.....
De amíg ragaszkodsz ehhez a képhez "ilyen mintát láttam" " csak a bántalmazók a jók" stb addig ezt is fogod tapasztalni
Nem ragaszkodom en ilyen kepekhez. Erre csak az utobbi hetekben jottem ra, hogy ez a kozos a ferfiakban akik megmozgatnak. Nem szandekosan keresem az ilyet, pont irtam is, hogy szamdekosan a jo embereket keresgeltem azelott es azok sosem sultek el jol, mert en lettem a bentalmazo vegul akinek nem kell a masik.
16, hogyan lehetne meggyogyitani? Azt szoktak mondani vannak dolgok amiken nem lehet valtoztatni csak egyuttelni vele. Ugy erzem ez pontosan olyan. Tenyleg vannak dolgok amiken nem lehet valtoztatni, pl ha nem kaptal csecsmokent szeretet azt soha senki nem fogja tudni visszaadni, meggyogyitani.
Félreértetted nem kell, hogy verjen es teljes kussban legyek azert az nagyon szelsoseges. Az eroszakos azt jelenti, hogy ugy altalaban a viselkedese pl ha belekotnek siman verekedne, vagy a jardan setalva o lok felre masokat nem pedig ot lokik le. Az a baj aki gatlastalan az nem csak karrierben az amugy, ez is tapasztalat.. de igen nagyon vonzanak, mert igazabol ezek bennem is bennem vannak azaz igazsag.
17, igen, a legtobb ember ezt nem igazan erti meg, mert el sem jut odaig, hogy atgondolja a mierteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!