Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent neked a jatszmazas ?
Azt jelenti, amire rendeltetett: a túlélést és a gének továbbadását. Nagyon romantikusan hangzik, hogy egyesek szerint egy igazi párkapcsolatban nincs játszma, csak azt felejtik el, hogy rengetegen vágynak arra, hogy igyanak az igazság kútjából, de mikor megízlelik annak vizét, kiköpik, mert édesnek képzelték. A játszma egyébként sokszor nem tudatos. A nő ösztönösen, tudat alatt tesztelhet, hogy megbizonyosodjon a férfi hitelességéről.
Az életben rossz stratégia a full őszinteség. Van úgy, hogy hallgatni, vagy hazudni kell.
Ajá
Mégsem tudtál semmit sem cáfolni abból, amit írtam.
Semmit.
1es az csak itt éli ki magát, nem kell vele foglalkozni.
A játszma szerintem az a fajta húzd meg-ereszd meg "játék", amiben nem érdemes sokáig maradni, mert felőrli az embert.
A húzd meg + ereszd el a PUA szlengben a push-pull technika. Ez nem maga a játszma, hanem a játszma része.
Aki ezzel azonosítja a játszmát, az elég szűken látja azt.
Nekem azt ha valaki nem egyenes, nem direkt, nem őszinte. Mond valamit, de nem annak megfelelően cselekszik.
Volt benne részem és bosszantott, mert én nő létemre képes voltam arra, hogy direkt és egyenes legyek és a pasi nem. Ez egyébként szerintem sokszor indirekte is megtörténik, nem feltétlen akar a másik szándékosan rosszat neked csak egyszerűen sokszor az ember nem tudja hogyan kezeljen egy helyzetet jól, örlődik, vívódik és csinál hülyeségeket ami a másiknak máshogy jön le, játszmaként jön le. De ilyenkor is azt gondolom hogy az lenne a megoldás, hogy ezt is őszintén elmondja a másiknak, hogy figyi nem tudtam hogyan kezeljem, hülye voltam ezért és ezért volt. És bumm. Máris nem ott tartunk.
3as, most szedjem darabokra?
oké.
"Azt jelenti, amire rendeltetett: a túlélést és a gének továbbadását. "
Erre rendeltetett? Játzmázás bármilyen kapcsolatban előfordulhat, legyen az baráti, munkahelyi, szülő-gyerek, de akár még két idegen között is, ha valamilyen ügy mentén érintkeznek. Feltéve, ha nem akarod mindenkiével keverni a génjeidet, az állításod hamis.
"Nagyon romantikusan hangzik, hogy egyesek szerint egy igazi párkapcsolatban nincs játszma, csak azt felejtik el, hogy rengetegen vágynak arra, hogy igyanak az igazság kútjából, de mikor megízlelik annak vizét, kiköpik, mert édesnek képzelték."
Szép sallang. Az mondjuk igaz, hogy mindne kapcsolatban előfordulnak jászmázk. De mint fent kifejtettem, nem csak párkacsolatban, hanem MINDEN kapcsolatban. Ez persze nem jelenti azt, hogy feltétlen gyakran stb..
" A játszma egyébként sokszor nem tudatos."
Ez igaz. Bár tegyük hozzá, hogy ha valaki ismeri önmagát, rá tud jönni, hogy ő most épp játszmázik még akkor is, ha nem szándékosan kezdte el.
"A nő ösztönösen, tudat alatt tesztelhet, hogy megbizonyosodjon a férfi hitelességéről."
Talán a férfi nem? Dehogynem. Kár volt hát kiemelni. A játszmázás nem nem vagy korspecifikus.
"Az életben rossz stratégia a full őszinteség. Van úgy, hogy hallgatni, vagy hazudni kell."
A teljes full őszinteség valóban lehet meggondolatlan stratégia.
Hallgatni vagy hazudni kell. Yep. De hogy jön ez a témához? Ez ugyanis nem egyenlő a játszmázással:D
A kérdéssel az a gond, hogy azt feltételezi, hogy egy definíció attól függ, hogy mit gndolunk róla. Pedig ez nincs így. Akármi is szerintem vagy szerinted a játszmázás, attól még az az marad, amit a pszichológia leírt, definiált.
Éppen ezért érdemes inkább olyan felületen megkeresni a definíciót, ahol egzakt, tudományos válasz található és nem kérdezgetni laikusok véleményét.
Mondok egy konkrét példát ami velem történt amire nem feltétlen mondom azt, hogy játszmázás, de NEM egy tiszta helyzet. Én vagyok a nő.
Adódott egyszer, hogy barátokon keresztül összeismerkedtem egy pasival. Nagyon bejöttünk egymásnak, nagyon megvolt a kémia, 20as éveink elején voltunk, én akkor kifejezetten kevés tapasztalattal. Nem volt szoros ismeretség. Nekem tetszett valaki más, aki iránt tápláltam is valós érzelmeket, de tudtam hogy nem fog összejönni. És akkor "jött" ez a srác aki nagyon bejött, akinek én is nagyon bejöttem és akitől megkaptam azt a figyelmet, amire egy nő vágyik. Tetszett, hogy ennyire vonzódik hozzám és tudtam, hogy kanos (buliban kissé ittasan), de nem zavart. Smároltunk ennyi.
Aztán később is egymásba gabalyodtunk és végül le is feküdtünk. Én sose játszottam meg magam, haverként kezeltem pedig még csak azok se voltunk, de elég egyértelműen jeleztem neki, hogy ÉN nem akarok többet. Nem volt vele semmi bajom, csak nem ismertem és mondom volt valaki aki komolyan megfogott. Eleinte úgy tűnt, ezt meg is dumáltuk (volt egy rövid beszélgetés, de azt hittem az annyi és elég).
Erre miután volt egy konkrét egyéjszakás kalandunk (szex) akkor is felhozta, hogy reméli nem akarok kapcsolatot. Én nem értettem minek hozza fel, de mondtam hogy nem, ugynazon az oldalon állunk. Ez ennyi.
Mint később kiderült neki is ez volt az első ilyene és nekem is.
Aztán később furán viselkedett, kérdezősködött rólam, bámult én meg totál abba voltam, hogy valamit mondani/kérdezni akar (nem tudtam mit), de gondoltam ha majd ténylegesen akarja akkor odajön és megteszi. Nem tette.
Majd miután egy idő után elvesztettem a türelmem és kérdőre vontam, hogy mi baja velem (long story short: fura volt velem) akkor meg olyanokat mondott, hogy ő megmondta, hogy nem akar semmit, hagyjam (úgy, hogy anno ÉN IS mondtam, hogy NEM akarok semmit). És nem értettem, hogy ha nincs velem semmi baja akkor miért fura, miért bámul, miért nem mondja amit akar.
Aztán még megcsókolt:D miután közölte hogy hagyjam békén.
És ennyi.
Később aztán beszélgettünk ezekről. Nem gondolnám, hogy mindent elmondott, de sok mindent és világossá vált, hogy a hülye viselkedés hátterében valszeg az (is?) állt, hogy nem tudta, hogyan kezelje csak ezt elmondhatta volna.
A másik: valszeg félt odajönni, vagy kérdezni vagy beszélni, amikor úgy tűnt, hogy akar amit én nem értettem, mert 1- ha nem akar semmit, akkor mitől parázik, 2-lefeküdni le mersz vele, de beszélni 5 percet nem? Na erre mondom azt, hogy nem egyenes. Nem feltétlen rosszindulatú játszma, de amíg az ember fél/őrlődik valamin/nem tudja hogyan kezeljen dolgokat, akaratlanul is belehajszolja magát és akár a másikat is ilyen szitukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!