Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki az exe jelenlétében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki az exe jelenlétében ridegen viselkedik a párjával, az azt jelenti, hogy nem tette még túl magát az exén?

Figyelt kérdés
3 hónapja vagyunk együtt. Volt egy exe (a legutolsó), aki miatt depressziós lett, megcsalta a párom egyik gyerekkori barátjával, emiatt a párom évekig rosszul volt, depresszióval is kezelték. 4 év telt el a szakítás óta. Úgy adódott, hogy az a csaj is ott volt az esküvőn, és eleinte nem is értettem, hogy miért húzódik el a párom tőlem, amint belépett az a lány, kihúzta magát a karjaim közül. Utána tudtam meg, hogy ő volt az a híres D. Szótlan volt utána, és össze is kaptunk, mert én túlgondolom a dolgokat.
2023. szept. 8. 14:19
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%
Hát, fura valóban.
2023. szept. 8. 14:27
 2/24 anonim ***** válasza:
96%
Húha... lehet, hogy ennyi év után még mindig nincs túl rajta? Mert nagyon úgy tűnik.
2023. szept. 8. 14:28
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

"túltenni magunkat valakin" - furcsa kifejezés. Olyan, mintha az lenne az elvárás, hogy az, aki iránt korábban az egyik létező legintenzívebb érzést éreztük - sőt, a történetedből sejthető, hogy a párod nem csak a pozitív irányba, hanem negatív irányba is megélte a legintenzívebb érzéseket - aziránt ne érezzünk semmit.

Szerintem ez irreális elvárás. Igenis van alapja annak a kifejezésnek, hogy valaki a szíve egy darabját otthagyja a másiknál.

Ugyanakkor nyilvánvalóan az valós elvárás, hogy le tudja tisztázni magában annyira a dolgot, hogy az aktuális párjához legyen hűséges (gondolatilag, tartásilag), nem pedig máshoz.

Viszont ha egy felkavaró exet csak elméletben tettél ide-oda, és aztán megjelenik húsvér valójában, az teljesen más, sokkal felkavaróbb, mint egy "hát volt ilyen is, de nincs vele kontaktus" kapcsolat.

Amit te tapasztaltál az szerintem nem más, mint szerepkonfliktus.

Valóban valószínű, hogy mindenféle érzése van még az exe kapcsán, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy még mindig szeretné.

Szerintem ez leginkább arra hasonlít, mintha egy PTSD-s veterán elvileg kigyógyult, eltelt 30 év, aztán egyszercsak elsütnek mellette egy puskát, és hirtelen minden karosszékben ülve felépített védvonal, mentális erő elillan és emberünk újra a fronton találja magát.

2023. szept. 8. 14:29
 4/24 anonim ***** válasza:
78%
Azért, ha 4 évvel a szakítás után valaki még mindig érzelmeket táplál az exe iránt, az patológikus.
2023. szept. 8. 14:31
 5/24 anonim ***** válasza:
93%

Nincs túl rajta. Értsd jól: a szerelmen már valszeg igen, csak a traumán nem.

Exet minek hívtok esküvőre? :O

2023. szept. 8. 14:31
 6/24 A kérdező kommentje:
Nem mi hívtuk, közös ismerősük esküvőjén voltunk.
2023. szept. 8. 14:36
 7/24 anonim ***** válasza:
85%
Túl nagy jelentőséget azért ne tulajdonits neki, ha amúgy jól megvagytok.
2023. szept. 8. 14:51
 8/24 anonim ***** válasza:
67%
Ez nálam is kiverte volna a biztosítékot.
2023. szept. 8. 14:56
 9/24 anonim ***** válasza:
85%

Mindenki írja, hogy á, biztos még nincs túl rajta.

Ez csak az én véleményem, de... nem tudom, ti mit tennétek abban a helyzetben, ha meglátnátok hirtelen valakit, akitől korábban nagyon komoly trauma ért. Még ha egyébként érzelmileg túl is tetted magad rajta, én inkább arra tennék, hogy VALAMIT kiváltana, ha mást nem, egy rossz érzést. Ez nem túl tevés vagy nem túl tevés kérdése. Egyszeűren az van, hogy az adott illető előidéz benned emlékeket, azt a rossz érzést, amit korábban éreztél és ezt szerintem senki nem tudja befolyásolni. Hacsak az ember nem demens, hogy ne emlékezzen rá, bizony elég kellemetlen tud lenni.

Szerintem se vádold ezért, kérdező. Próbáld inkább megérteni.

2023. szept. 8. 14:57
 10/24 A kérdező kommentje:

Rendben, és köszönöm a válaszokat. Viszont akkor sem velem kellett volna undorítóan viselkedni, és megalazott mindenki előtt, csak mert megkérdeztem, hogy miért húzódott el tőlem (akkor még nem tudtam, hogy emiatt a lány miatt). Így már én is másképpen látom a helyzetet, mondjuk én is idegesebb és feszültebb voltam akkor, amikor egy családi vita után anyámék kibékültek és meghívták a rosszindulatú nagyanyámat.

Köszönöm a válaszokat. Ma megbeszélem vele a dolgot még egyszer, hogy elmúljon a feszültség kettőnk között és próbálom lezárni magamban a dolgot.

2023. szept. 8. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!