Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az igaz, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az igaz, hogy az emberek többsége tudat alatt a saját szülei mintáját másolja a párkapcsolatában?

Figyelt kérdés

2023. aug. 26. 12:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer apu meg a férjem együtt csináltak valamit az udvaron. Kinéztem az ablakon, és megállapítottam, hogy még az alkalomhoz választott ruhájuk is ugyanaz. Nagyon hasonlítanak külsőre is, személyiségre is, ránk igaz.
2023. aug. 26. 15:14
 12/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk én nem arra gondoltam, hogy szólókhoz hasonló párt válaszotokat, hanem arra, hogy a kapcsolat dinamikája hasonlít a szülők kapcsolatára.
2023. aug. 26. 15:16
 13/19 anonim ***** válasza:
Mit csináltak ugyanolyan ruhában az udvaron?
2023. aug. 26. 15:17
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem, hogy pont a szülei mintáit másolja, de mindenképp a szülei által megteremtett családi légkör fogja eldönteni, hogy milyen párkapcsolatot keres, leginkább tudattalanul.
2023. aug. 26. 15:18
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Azok alapján a minták alapján választ hozzá kompatibilis mintát, amit otthonról hoz.
2023. aug. 26. 15:20
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen, alapvetően az ember a szüleitől/családjától vett mintákat hozza magával. De ebből két dolog is lehetséges, az egyik az, hogy ahogy te is írtad, lemásolja a látott példát, akár tudat alatt is, akár tudatosan. De a másik lehetőség, hogy szögegyenesen az ellentétét teszi, szerintem ehhez viszont tudatosan ezt az utat kell választani.

Ugye nem véletlenül mondják, hogy a szülő példát mutat a gyereknek. De milyen példát? Mert van jó és rossz is. Én nagyon sok rossz példát látok a szüleimtől. Nem kritizálni akarom őket, de minél kevesebb téren szeretnék rájuk hasonlítani, azt pedig egyáltalán nem szeretném, hogy a majdani házasságom is úgy működjön, mint az övék.

2023. aug. 26. 19:49
 17/19 az agy ***** válasza:
Nem igaz.
2023. szept. 2. 00:49
 18/19 anonim válasza:
Normális esetben a "gyerek" próbálja meghaladni a szülei életét. Próbál több lenni náluk.
2023. szept. 2. 09:18
 19/19 A kérdező kommentje:
18-gondolom abban az esetben, ha a szüleit nem tartja elég jónak. De mi van, ha pont olyan életet szeretne élni, mint ők, mert példaképnek tartja őket?
2023. szept. 3. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!