Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az igaz, hogy az emberek többsége tudat alatt a saját szülei mintáját másolja a párkapcsolatában?
Figyelt kérdés
2023. aug. 26. 12:04
11/19 anonim válasza:
Egyszer apu meg a férjem együtt csináltak valamit az udvaron. Kinéztem az ablakon, és megállapítottam, hogy még az alkalomhoz választott ruhájuk is ugyanaz. Nagyon hasonlítanak külsőre is, személyiségre is, ránk igaz.
12/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk én nem arra gondoltam, hogy szólókhoz hasonló párt válaszotokat, hanem arra, hogy a kapcsolat dinamikája hasonlít a szülők kapcsolatára.
2023. aug. 26. 15:16
13/19 anonim válasza:
Mit csináltak ugyanolyan ruhában az udvaron?
14/19 anonim válasza:
Én nem hiszem, hogy pont a szülei mintáit másolja, de mindenképp a szülei által megteremtett családi légkör fogja eldönteni, hogy milyen párkapcsolatot keres, leginkább tudattalanul.
15/19 anonim válasza:
Azok alapján a minták alapján választ hozzá kompatibilis mintát, amit otthonról hoz.
16/19 anonim válasza:
Igen, alapvetően az ember a szüleitől/családjától vett mintákat hozza magával. De ebből két dolog is lehetséges, az egyik az, hogy ahogy te is írtad, lemásolja a látott példát, akár tudat alatt is, akár tudatosan. De a másik lehetőség, hogy szögegyenesen az ellentétét teszi, szerintem ehhez viszont tudatosan ezt az utat kell választani.
Ugye nem véletlenül mondják, hogy a szülő példát mutat a gyereknek. De milyen példát? Mert van jó és rossz is. Én nagyon sok rossz példát látok a szüleimtől. Nem kritizálni akarom őket, de minél kevesebb téren szeretnék rájuk hasonlítani, azt pedig egyáltalán nem szeretném, hogy a majdani házasságom is úgy működjön, mint az övék.
18/19 anonim válasza:
Normális esetben a "gyerek" próbálja meghaladni a szülei életét. Próbál több lenni náluk.
19/19 A kérdező kommentje:
18-gondolom abban az esetben, ha a szüleit nem tartja elég jónak. De mi van, ha pont olyan életet szeretne élni, mint ők, mert példaképnek tartja őket?
2023. szept. 3. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!