Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól érzem, hogy kizárt, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól érzem, hogy kizárt, hogy egy rendes pasi így viselkedjen? Hogyan lehetne jobban szűrni?

Figyelt kérdés

Kell a kérdésemhez egy kis háttérsztori:

Több, mint egy éve léptem ki egy súlyosan bántalmazó kapcsolatból, amelynek a végén olyan szexuális dolgokig ment az exem, hogy inkább le sem írom. Tényleg leírhatatlanul gáz.

A szakítás után terápiára kezdtem járni, hogy segítsen feldolgozni.

Sokáig nem volt kedvem ismerkedni. De mégis megismerkedtem egy sráccal baráti társaságon keresztül, ez kb. 7-8 hónapja volt. Nagyon hamar megmondtam, hogy nem szeretnék újabb párkapcsolatot jelenleg, és szexet sem, amivel szemben tökéletesen megértő volt, és azt mondta, hogy nagyon értékes ember vagyok, és szeretne a barátom lenni. Tartotta is magát ehhez, közben ismerkedett más lánnyal elvileg, szóval teljesen elhittem, hogy csak baráti szinten kezel.

Olyan kapcsolatunk lett, hogy elmeséltük egymásnak mindent, az egész életünket. Tehát tud nagyjából mindent az előző kapcsolatomról.

És itt jön a bökkenő:

Az elmúlt hetekben belépett az életembe valaki, aki nagyon tetszik nekem, és voltam egy randin vele. Mostanra jutottam el arra a pontra, hogy erre késznek érzem magam, van hozzá kedvem.

Ennek az infonak a hatására ez a fiúbarátom teljesen elkattant.

Számon kérte rajtam, hogy neki miért mondtam, hogy nem akarok "úgy" ismerkedni, mikor mással meg igen. Erre mondtam, hogy azóta már változott a dolog, meg haladt a terápia is, sikerült feldolgoznom a dolgokat, stb. Erre képes volt olyat kérdezni, hogy akkor miért nem neki szóltam, hogy változtak a dolgok, mikor ő már sokkal korábban jelzett felém. Teljesen sarokba szorítva éreztem magam, hirtelen csak habogtam, mert nem akartam megsérteni, de amikor egyre erélyesebben kért számon, akkor már nem tudtam mit csinálni, megmondtam, hogy azért, mert ő nem tetszik úgy, őt barátnak tartom, nem többnek.

Ezen végleg elkattant, szerinte én hazudtam neki, felültettem. Ezt még le is nyelném, de... elhangzott egy olyan is, hogy miután az exem belőlem lábtörlőt csinált, és hagytam, hogy megtegyen velem X dolgot (és itt konkrétan nevesítette a legdurvább szexuális bántalmazását, amit megtett velem a végén), akkor nem kellene, hogy ekkora arcom legyen, hogy simán válogatok - pláne külsőségek és "menőség" alapján - és kamuzósan lekoptatok valakit, aki bizonyította, hogy tudott volna normálisan bánni velem (alias őt).

Ezek után durván elküldtem a francba, majd töröltem, tiltottam minden létező csatornán.

Bevallom, nagyon szívem ütött, sírtam is miattam, hiába tudom, hogy nincs igaza és egy görény. Hiába dolgoztam fel a traumáim, és tudom most már, hogy azonnal ki kell lépni a helyzetből, ha megaláznak, úgy érzem, hogy még mindig nem tudok szűrni. Mivel ugyanolyan erőszakos, megalázó jellem ez a srác is. Én pedig nem láttam előre és bíztam benne, még ha csak barátilag is.

Hogyan vehetném észre, hogy ki a valóban rendes pasi? Ő végig nyugodt hangon, kedvesen beszélt velem, meghallgatott, szidta, elítélte az exem, tanácsokat adott, kifejezetten lágy személyiségnek tűnt (jó értelemben véve). Nem tudom, mi volt az a pont, amikor észre kellett volna vennem, hogy ő is legbelül az a tipikus rohadék, aki az első pillanatban visszaél a bizalmammal, és valójában szán, megvet, és úgy gondolja, hogy az, hogy engem bántottak a múltban, úgy kellene, hogy formáljon engem, hogy az első nyájasabbnak tűnő, számomra nem vonzó ember mellett kellene kikötnöm.

2023. aug. 23. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Hm, ha tudod, hogy többet szeretne mint barátság valaki, akkor ne barátkozz vele.

Nem létezik, hogy nem voltak rá utaló jelek, hogy tovább szeretne lépni. Természetesen o is hibás, mert tartotta veled a kapcsolatot, de valahol te is.

A többi amit összehordott szörnyű dolog, viszont nem kéne valakiben olyannyira megbízni, hogy később vissza tudjon élni a titkaiddal.

Úgyhogy önismereti könyvek, emberi tulajdonságok/kapcsolatokról olvasmányok nem lenne rossz ötlet.

2023. aug. 23. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Jól érzed, ez egy görény volt. Én onnan szoktam szűrni a dolgokat, hogy azt figyelem meg, hogy mások más témákról hogyan nyilvánulnak meg. Mert érintettek előtt nyilván nem lesz ennyire nyílt, tehát ha más kontextusban feljön a bántalmazás téma, akkor figyelek oda, hogy mit mond. Más kérdésekkel is így van. Nem hiszem el, hogy más fronton nem villant meg a személyisége, mikor képes volt ezzel az undorító szöveggel jönni, hogy "mekkora arcod van"...

A másik dolog. Terápiában voltál, éppen az elején. Frissek voltak a sebek. Ilyen időszakban egy vadidegen előtt nem szabad megnyílni ilyen mélységben, nem szabad kiadni magad. Vagyis kiadhatod magad, de nagy a kockázat. A harmadik. Ha valaki nem tetszik, akkor ne azt mondd, hogy még nem vagy készen egy kapcsolatra, mert ez valóban félreérthető. Akkor mondd azt, hogy úgy érzed, nem illetek össze.

Én azt is megértem ebben az esetben, hogy miért érzi magát megvezetve, bár azt olvasom ki a soraidból, hogy ez nem volt egyáltalán szándékos, mégis, a kommunikációd nem egyértelmű.

2023. aug. 23. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Yup, első vagyok, nem akartam 🐒 lenni, de tényleg félrevezető volt amit mondtál neki.

Azt kellett volna mondani már az elején, hogy nem jön be mint pasi és lehet már akkor kiakadt volna, ha köcsög, vagy többet nem taliztatok volna.

Szerintem ő reménykedett, hogy tetszik ő neked, csak idő kell neked és ha bizonyít, hogy milyen türelmes, kedves, akkor adsz neki esélyt, mert hát azt mondtad, hogy:

"Nagyon hamar megmondtam, hogy nem szeretnék újabb párkapcsolatot jelenleg, és szexet sem..."

Ott a jelenleg szó,ami bizony félreértéseket szült.

Aztán oda vágtad neki, hogy nem jön be mint férfi míg ő abban volt végig, hogy bejön neked.

"Persze" hogy fájdalmában, sértettségében ő is akart neked fájdalmat okozni.

Ott volt melletted végig, te meg igazából soha nem gondoltál rá mint potenciális partner.

Valahol tényleg fel lett ültetve és hát visszaadta a kölcsönt.

Válogasd meg a szavaid, légy érthető, világos és ne áruld el az összes titkod senkinek!!!

2023. aug. 23. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Bocs, de nem értek egyet azzal, hogy a lány a hibás. Attól, hogy egyébként nem jött be neki a fickó, meg az is igaz volt, amit mondott neki. Tök érthető, hogy egy ilyen érzékeny élethelyzetben nem akarta magát konfliktusba keverni, hanem a kedvesebb verziót választotta az elutasítához. A srác viszont hazudott, amikor azt mondta, hogy barátkozni akar vele, a lány ebbe ment bele, nem ígért se többet, se mást. Szerintem kevés undoritóbb dolog van annál, mint amikor egy srác a barátomnak tetteti magát csak azért, hogy meghúzhasson.
2023. aug. 24. 05:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Azért mondtam azt, mint fő indokot, mert az volt az igazság! SENKIVEL nem akartam akkor kapcsolatot. Arra a pasira is nemet mondtam volna, akivel most ismerkedem.

Annyira szét voltam akkoriban, a szakítás után esve fejben is, meg a szexualitásom is halott volt, nem is tudtam felmérni, hogy egyáltalán vonzódom-e az adott pasihoz, gondolni sem tudtam ilyenekre.

Ráadásul folyton mondogatta később, hogy épp ki tetszik neki, kivel ismerkedik vagy akar ismerkedni, ő is teljesen haverként bánt velem, szóval elhittem, hogy túllépett a dolgon, és már tényleg barátság van köztünk.

Abban viszont igazatok van, hogy nagyon észnél kell lenni, kinek nyílok így meg a továbbiakban...

2023. aug. 24. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!