Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért ragaszkodnak még mindig a hagyományos szerepekhez? Abba nem gondolnak bele, hogy ez a szabadság korlátozása?
Gondolom már nektek is mondogatták azt, hogy nőként ilyen legyél, férfiként olyan, mert ez a vonzó és, ha nem leszel ilyen akkor nem vagy nőies, férfias és nem leszel vonzó. Ezt az egészet mindig leöntik azzal, hogy ez biza evolúció, biológia ez egyfajta ász, hogy ne vond kétségbe azt amit mondanak. Más tendenciákat látok nyugaton, főként északon ahol kezdik egyre jobban levetni magukról a hagyományos értelemben mondott szerepeket és milyen érdekes, hogy Finnország boldogság indexe világszínvonalú Magyarországé eléggé alacsony. Na persze a gazdaságuk, életszínvonaluk is jobb, de ha Magyarország társadalma levetkőztetné magárol a kelet európaiságot, balkánságot akkor talán tényleg előre tudnánk menni és nem hátra, lehet Orbánozni, de ő is ebből a társadalomból jött.
Látni lehet, hogy azok a társadalmak boldogabbak ahol kisebb a gazdasági egyenlőtlenség (ezért USA annyira nem is boldog ország, mint Finnország) és kisebb a nemi egyenlőtlenség. A hagyományos szerepek nagyon hozzájárulnak a nemi egyenlőtlenséghez az ember nem érzi azt, hogy valóban szabad lenne, hanem meg kell felelnie bizonyos normáknak amit mások mondanak meg neked, hogy milyen legyél ezt stresszt, depressziót okoz, nem csoda, hogy miért járnak sokan pszichológushoz, persze nem csak ezért, de ez amiről írok nagyon is hozzájárul.
Ha bizonyított tény az, hogy boldogabbak azok az emberek akik nem ragaszkodnak annyira a hagyományos szerepekhez, akkor a magyar társadalom miért ragaszkodik ehhez, miért nem akarnak nyugatiasabbak lenni?
Komolyan az a bajotok, hogy azt írtam, ne a férfi főzzön?
Jézusom..🤦🏻♀️
Azt jelenti, hogyha az a szíve vágya, hogy főzőcskézik néha ezt-azt, oké, de azért jobb szeretem én csinálni. Fát vágni viszont nem szeretnék.
Ha pedig az udvariasságról az a véleményetek, hogy baj van a toronyban, az nem engem minősít.
8
A finnek kevesebb alkoholt fogyasztanak, mint a magyarok.
"Ha bizonyított tény az, hogy boldogabbak azok az emberek akik nem ragaszkodnak annyira a hagyományos szerepekhez, akkor a magyar társadalom miért ragaszkodik ehhez, miért nem akarnak nyugatiasabbak lenni?"
Mert a társadalom egyénekből áll. De kérdező, te onnan a panel 7. emeletéről ezt nem értheted meg. Gyere le az emberek közé és beszélgess velük.
"mert ott még nőiesek a nők. Nem tudom most mi a neve ennek a jelenségnek pontosan, "
Ezt nevezik házasodás vizumért-nak, aztán majd lelép a nőci, ha megvetette a lábát és látja, hogy mekkora lúzer vagy a saját országodban.
EZ azt csinálja, aki nem kell a nőknek ésvagy házicselédret keres, aki ura és parancsolóját látja benne, de nagy pofára esés lesz, mert ők sem hülyék.
39F Incel sem tud egy keleti nőt sem összeszedni, pedig ott él.
12
Milyen udvariasság? Leszarom, hogy ki jut be kettő másodperccel hamarabb egy helyiségbe vagy ki nyújtja ki egy tizedmásodperccel hamarabb a kezét bemutatkozáskor. Kit érdekel?
Ennél milliószor fontosabb dolgok vannak. Inkább ne adjon ezekre az udvariassági formulákra, de tekintsen egyenrangú félnek...
"Abba nem gondolnak bele, hogy ez a szabadság korlátozása?"
A szabadság azt jelenti, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz. Amerikában jelenleg, amit a szabadság hazájának tartotok, büntetnek azért, ha egy semleges nemű LMBTQ akárkit nem az általa választott személyes névmással jelölsz, hanem férfinak vagy nőnek nevezed.
Akkor most mi is a szabadság? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!