Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők, akik nem akarnak gyereket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, akik nem akarnak gyereket, miért nem akarnak? Kort is írjatok.

Figyelt kérdés
2023. jún. 7. 21:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
84%
Mert egyszerüen nem keresek annyit, hogy egyedul is el tudjam tartani.
2023. jún. 8. 06:33
 22/38 anonim ***** válasza:
86%

Folyt köv22*

Es mert nem vagyok szép, nem akarom, hogy ezek a gének tovabb oroklodjenek. Ugymint: apró szemek, hízékonyság, rövid lábak...nekem is pokoli volt gyerekkent. Most öregen már egesz elviselhető.

33

2023. jún. 8. 06:36
 23/38 anonim ***** válasza:
90%

Mert nem szeretem a gyerekeket

De ha akarnék se lenne kivel

2023. jún. 8. 06:45
 24/38 anonim ***** válasza:
92%

Mert rettegek a szüléstől, az azzal járó végleges változásoktól pl vmi hormonálisan elcsesződik. A hízástól, attól, hogy már nem fogom magam nőies, dekoratív nőnek érezni, hogy a férjem sem fog annak tartani.

Ami a legnagyobb félelmem, hogy szülök és megbánom.

Ha engem kérdezel, állatot sem adunk vissza vagy dobunk ki. Nemhogy a saját gyerekünket. A gondolattól is pánikrohamom lesz, hogy örökre megszűnik az “én”, a saját identitásom, örökös aggódás, onnantól mindig a gyerek lesz az első, a szabadságom, testi-lelki szükségleteim kuka, és ha esetleg nem bírom, akkor sem szállhatok ki, mert ez egy örök börtön.

Arról ne is beszéljünk, hogyha apuka elhagy, meghal, lerokkan, vagy csak simán szar apa, akkor minden rám marad. Sem anyagilag, sem sehogy nem vagyok kèpes ezt a terhet egyedül cipelni.

Most 35 vagyok, ráncom egy sincs, ősz hajszálam is csak néhàny. Ha gyereket vállalnék, ez drasztikusan változna szerintem.

K*rva ingerült tudok lenni a kialvatlanságtól és annyira gyűlölöm a gyereksírást meg a hisztit, hogy fel tudnám rúgni őket.

Szeretném azt érezni, hogy szeretnèk gyereket, de egyáltalán nem érzem rá alkalmasnak magam. Csak élni szeretnék boldogan és kényelmesen házasságban háziállatokkal.

2023. jún. 8. 06:53
 25/38 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy mennyire igaz hogy mekkora lutri egy gyereket vállalni.. egyrészt összeteheted a kezed ha egészséges lesz (késői gyerekvállalásnál lehetnek kockázatok, örökölt betegségek), másrészt teljesen lutri milyen lesz a személyisége, örökölhet simán rossz géneket. Akár lehet olyan is, hogy egy életre tönkre fogja tenni az életed, nem fogsz tudni hozzá kötődni, mert lehet már babakorában is csak egy tejgépnek fog nézni, aztán ellátórendszernek. Majd ahogy nő, azt veszed észre hogy a családodból a számodra legutáltabb ember természete kezd kirajzolódni benne, pl. egy testvér vagy anyós, vagy a saját anyád. Szóval egyáltalán nem garantált hogy mondjuk a férjed tündéri jelleme fog visszaköszönni, akibe mondjuk beleszerettél. Nem hármas szerelemben élhettek együtt boldogan, hanem mondjuk szétmegy a házasságotok miatta. Ami aztán automatikusan családilag okoz egy traumát. Jó lenne ha ezekre is gondolnának nők, mikor gyereket vállalnak.
2023. jún. 8. 07:10
 26/38 anonim ***** válasza:
83%
Tizenéves koromban szerettem volna gyereket és a terveim között is szerepelt, hogy fiatalon szeretnèk szülővé válni, amikor olyan helyzetbe kerülök. Nos, mára 24 éves vagyok és a környezeti tényezők is alkalmasak lennének a szülővé válásra, viszont jó pár éve úgy állok ehhez hozzá, hogy úgy gondolom nekem nem lesz gyerekem, talán soha. Hasonlóan állok ehhez a témához, mint a többi hozzászolók, számomra maga az élet nem egy olyan “pozitív” megélés, hogy mindenáron megosztanám ezt a születendő gyerekemmel, ez nem holmi negatív tapasztalatok összessége miatt alakult ki bennem, mert teljesen átlagos családban nőttem fel, nem bántottak, mégsem szeretném. Bennem nincs az az “ösztön” sem, hogy szeretném, sőt kifejezetten kiborulnék, hogyha megtudnám, hogy várandós vagyok. Azzal kapcsolatosan hogy mit szól hozzá a társadalom….a társadalom csak bírál, hogyha van gyereked “mikor lesz a következő? már ideje lenne”, ha nincs, “még várjatok és kiránduljatok, mert fiatalok vagytok”. Az meg el van felejtve, hogy senki nem kért kéretlen véleményt, és az embereknek ilyenre szükségük sincs, mert nem a bíráló fogja felnevelni a 2. gyereket és felkelni hozzá éjszaka, hanem a szülők, döntsék már el ők mit szeretnének bevállalni ha gyerek vagy anélkül döntenek.
2023. jún. 8. 07:37
 27/38 anonim ***** válasza:
86%
Már nem vagyok fiatal. Sosem akartam gyereket, irtóztam még a gondolatától is. Nem bántam meg, soha nem hiányzott. Ha igazolni szeretném a döntésemet (nem szeretném), elég lenne ránézni azokra az ismerősökre, akiknek van.
2023. jún. 8. 08:25
 28/38 anonim ***** válasza:
84%

Egyszerűen nem vágyom rá.

- vannak egészségügyi bajaim, nem szeretném még ezt megtetézni egy terhességgel és szüléssel

- ha kisgyerekes ismerőseimhez megyek látogatóba, mindig úgy jövök el, hogy milyen jó, hogy nekem nincs gyerekem. Egyáltalán nem vonzó ez az élet

- a nagyobb gyerekekkel (olyan 10 év fölött) és kamaszokkal már jól kijövök, de a kisgyerekekkel nem. Valahogy ők sem szeretnek. Sosem voltam az a típusú nő, aki meglátott egy kisgyereket és egyből elvolt vele. Bennem valahogy nincs ilyen ösztön.

2023. jún. 8. 08:45
 29/38 anonim ***** válasza:
80%
Ezt a világot én is nagyon meggyűlöltem. Nem fogok kárhoztatni egy lelket arra, hogy itt le kelljen élnie egy életet csak azért mert én meg akartam élni az anya szerepet, önzőség lenne.
2023. jún. 8. 08:59
 30/38 anonim ***** válasza:
80%

Nekem speciel megfordult a fejemben hiszen nyilván így azért kimaradsz valamibol, de nagyon durván pszichés beteg családból jövök és így nyilván nem lehet

Meg már most olyanokon agyalok hogyha lenne akkor beteg lenne, elrabolják, megerőszakolják, zaklatják, bántják a suliban(mint ahogy engem is bántottak) úgyhogy elfogadom hogy nem nekem való

2023. jún. 8. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!