Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban hogyan működik jól a határok kijelölése?
Szerintem nekem szólt a kérdés, de szépen kifejtetted miért van szükség tudatosságra. 😀
Nem, hát ismerkedsz a másikkal, és megfigyeled, hogy milyen.
Amikor határt húzol, akkor nem a szemére olvasol, hogy ne így meg úgy csináld, hanem azt kommunikáld, hogy te mit akarsz és ahhoz is tartod magad.
Pl. "Állandóan csak este hívsz, hogy találkozzunk" ehelyett mondod azt, hogy "Szeretek előre tervezi a napjaimmal, elég elfoglalt vagyok" és ha ezek után is felhív hogy "nincs kedved ma találkozni, éppen erre járok" akkor megmondod neki, hogy "Más programom van, szívesen találkozok legközelebb, ha egy picit előbb szólsz majd".
ÉS ha ezek után se tartja magát ehhez, akkor ennyike. Nem egy nagy tudomány ez.
Eldöntöd, mit akarsz és ahhoz tartod magad. És ha valaki úgy viselkedik veled, akkor gondold el, hogy olyannak is elnéznéd-e azt a viselkedést, aki nem jön be, aki nem érdekel, aki csúnya,vagy mittudmén. Mert ha másnak nem néznéd el, akkor neki se kell.
Másrészt én azt nem javaslom, hogy a nyakába öntsd, hogy mit vársz el. Totál felesleges, bőven elég az, ha te tudod, hogymit akarsz egy partnerben. Így, ha ő nem felel meg annak, akkor az kiderül és zokszó nélkül lezárhatod az ismerkedést. Sok esetben, ha elmondod mit akarsz, akkor a másik eljátssza egy ideig, hogy ő olyan, aztán x hónap múlva lehull a lepel, csak addigra már mondjuk érzelmeid is vannak a másik iránt és akkor meg majd próbálod "visszaváltoztatni" vagy magad okolni, hogy már nem olyan, holott a valóság az, hogy sosem volt olyan, csak megjátszotta.
Másik tippem pedig az, bár nálad ez alán kevésbé játszik, de soha senkinek ne mondd el, hogy az exed mekkora sz-rul bánt veled, mert akár tetszik, akár nem, ez fogja megszabni számára azt, hogy mi az, amit eltűrsz egy kapcsolatban és ami felett szemet hunysz.
Ha kérdezi, akkor azt kell mondani, hogy az exet úgy bánt veled, mint a hímestojással, oszt kész :D Tessék azt überelni.
Jo is ilyen
"hímestojásos"
hazugságokkal fenntartani egy kapcsolatot xD.
Az előtte lévő elméleti EQ rész jó volt, kár hogy a végén a gyakorlati példa invalidálta az egészet.
Odaírtam, hogy ha kérdezik.
Alapvetően én exekről nem szoktam beszélni, max ilyen mit tanultál az előző kapcsolatból, vagy miért lett vége, vagy túltetted-e magad már rajta, de engem pl. nem érdekel, kivel hogy bánt az exe vagy hogy zsigerelte ki vagy tette tönkre a lelki békéjét, engem az érdekel, tanult-e belőle, feldolgozta-e már vagy mittudomén, szóval nekem eleve gáz, ha egy pasi ezt tőlem megkérdezi, mert egyből arra gondolok, hogy csak azért kérdezi, hogy kiderítse, mennyit vagyok hajlandó tolerálni.
Az hogy xy hogy bánt velem egyáltalán nem ad rólam semmilyen információt csak azt, hogy mennyit voltam/vagyok hajlandó eltűrni a másiktól - ennek firtatása nekem mindig hátsó szándékot sejtet. Szóval szerintem olyan nagy és hosszútávú kapcsolat nem lesz ebből ígyse úgyse, hogy most ezen bukjon a dolog :D.
Ja, ha kérdezi, akkor lehet hazudni.
Sztem intelligens férfi esetében pont fordítva sülhet el a hímestojás story. Mert, ha ennyire szuper volt az ex, valamiért megis vége lett, akkor veled lehetett a baj pl, ja vele nem volt. Több kérdés következhet, egyre szövevényesebb hazugsagokkal esetleg a valaszaidban. Ha meg bevallod, hogy füllentettél,akkor meg még rosszabb. Oda a bizalom (egy része min.)
Tehát nem javaslok egy kegyes hazugságot sem. A cél nem szentesíti az eszközt. Tiszteld meg a partnered es magadat is az őszinteséggel és az empátiával, ha képes vagy rá:)
Idióta az ember 🤣 ez nem egy másodfokú egyenlet. Tudni kell idomulni és rögtönözni, egymáshoz csiszolódni.
Az ilyen típusú emberek hozták be a képletbe az anyagias vonalat, írják jegyzetfüzetbe ki mit vett azt ne edd meg véletlenül se mert holnap veszel egyet a saját pénzeden. Olyan szívesen elbeszélgetnék egy ilyen típusú emberrel személyesen :D nem itt…
A kapcsoltaimban eddig csak egy esetben állítottam fel határokat, és ez az egy ami hosszútávú ès jól is működik.
Ahol nem tettem, nem is éreztem jól magam... Olyan dolgokat viseltem el és engedtem meg, amiket már milliószor megbántam. Jó lett volna már fiatalabb koromban megszabni a kereteket, sok undorító ès megaláztatás dologtól is megkíméltem volna magam.
Ezeket jó, ha tisztázzátok, de felesleges az első randikon, mad később, amikor 2-3 hónapja együtt vagytok és terveztek valamikor összeköltözni.
Amúgy határok kijelölése az majd úgyis a gyakorlatban történik meg, nem "egy megbeszélés során", ugyanis összeköltözés után mindketten idomultok kicsit egymáshoz, van, amiben lazábbak, vagy amiben "szigorúbbak" lesztek, pl pont a kutya-dolog lehet ilyen.
8 éve élek kapcsolatban, de ha a barátom első randikkor "elváráslistával" jött volna, nem lett volna tartós ismerkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!