Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A "párom" kifejezés mióta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "párom" kifejezés mióta lett ilyen népszerű?

Figyelt kérdés

Nagymamám nagyon nem szereti ezt a kifejezést és azt mondja azért használják sokan, hogy elfedjék azt, hogy házasságban élnek vagy élettársi kapcsolatban. Azt mondja régen inkább csak a férjem, uram, feleségem, nejem, hitvesem, stb megnevezéseket használták vagy a paraszti kultúrában az asszony, ember.

Egy népművészettel foglalkozó ember mondta egyszer, hogy a népdalokban a "párom" az illető szerelmére vonatkozott, mert régen ugye elsősorban vagyoni alapon házasodtak és sok népdalban pont ez a tematika, hogy a vőlegény vagy menyasszony siratja azt, hogy nem ahhoz megy, akit szeret. Még lehet az is, hogy ez politikailag korrekt is, mert nem csak heterók mondhatják egymásra, hanem mások is.

2023. ápr. 16. 09:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha rákeresel népdalokra, egy csomó tele van a párom szóval.
2023. ápr. 16. 13:28
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Én sem nagyon használom, de nem zavar, ha más használja.

De mi van helyette?

2023. ápr. 16. 13:51
 23/28 anonim ***** válasza:
91%
Férjem/feleségem, élettársam, barátom/barátnőm (helyette esetleg: szerelmem, bár ez túlzó és modoros nekem). Vagy a neve, ha ismerősöknek beszélsz róla.
2023. ápr. 16. 14:39
 24/28 anonim ***** válasza:
82%

23-as!

Igen, ezek vannak, csak a férjem/feleségem kilőve (ha nem az az illető) Barátnőm/barátom is furcsán hangzik egyeseknek, főleg 40-50-es párok esetében, akik 10-20 éve együtt vannak, esetleg gyerekük is van. Élettársról meg nekem a bűnügyi magazin jut eszembe. (Élettársával, italozás közben szóváltásba keveredett...)

Szóval hülyeség az egész, mindenbe bele lehet kötni, de semmi értelme, mindenki használja azt, amit jónak tart. A párom kifejezés eléggé elterjedt, van páros masszázs, párterápia, párkapcsolat, stb.

2023. ápr. 16. 15:41
 25/28 anonim ***** válasza:
Nekem nincs különösebb gondom a kifejezéssel, összetartoznak ezt mindenképp kimondja vele.
2023. ápr. 17. 01:06
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ikonikus videóban is mondja a nő "Viszem a páromnak a sört mert szereti...." :D. Mikori az a videó 80-as évek eleje talán, nem most volt. A párom mindig is használva volt, igen a népmesék, népdalok is tanusítják.
2023. ápr. 17. 07:08
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Amióta egy nőnek nem az a legfőbb érdeme, hogy le tudott akasztani magának egy férjet, meg amióta nem mindenki olyan közegben él, ahol mindenki tudja azt is, hányat ásított reggel. Én pl. kifejezetten szeretem, mert szerintem egy vadidegennek semmi köze nincs ahhoz, hogy én mióta vagyok együtt a párommal és házas vagyok-e, ill. mert szerintem nagyon szép szó, szép a jelentése és mert nem félreérthető még akkor sem, ha még nem házasodtunk össze... úgy. hogy házasságpárti vagyok alapvetően, nem élettársi kapcsolatra hajtok (a "barátom" / "barátnőm" gyerekes és félreérthető, a "csajom/pasim/kanim" lealacsonyító... a "hitvesem" számomra már azt jelenti, gyűrű van, a "partnerem" nekem szexpartner/szabadidő-gyanús... a "kedvesem" nekem bizonyos szövegkörnyezetben kicsit nyálas és nem odaillő, de amúgy még egy jobb opció... a társam még egy olyan szó, amit használnék).
2023. ápr. 17. 21:32
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Én se használom a párom kifejezést. Párom az oviban volt, amikor mentünk ebédelni.
2023. jún. 25. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!