Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Baráti társaságom lenézi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baráti társaságom lenézi a barátnőmet, mit tegyek? 27/F

Figyelt kérdés

Van egy nagyon erős, összetartó baráti társaságom már középiskola óta, tehát majdnem 15 éve egy csapat vagyunk, mindenben számíthatunk egymásra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy 7 fő, + azóta már csatlakozott hozzánk még 3 feleség is. Tudni kell, hogy anno elég erős elitgimibe jártunk, így mindenki népszerűbb szakokon végzett végül (orvos, közgazdász, informatikus).

2Fél éve ismertem meg a párom, kezd egyre komolyabbra fordulni a kapcsolatunk. Viszont a barátaim mind azt mondják, hogy csak a fizetésem miatt van velem. A barátnőm tanár, és hát őszintén szólva viccnek is rossz a fizetése. Mi azért a baráraimmal nettó 600-800 közt keresünk, a párom meg kap nettó 260-at, ami tényleg felvet kérdéseket. Pl. nyaranta általában elutazunk egy hétre közösen, ilyenkor alsó hangon félmillió/fő elmegy. Egy tanár ezt tényleg nem engedheti meg magának. És ezt már a többiek a szememre vetették, hogy én akarom-e eltartani...

Nem tudom mit tegyek. Szerintem nem a pénzem miatt van velem, de ott motoszkál bennem, hogy mi van, ha mégis.

2023. ápr. 9. 15:17
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
20%
Nőként mondom, hogy baromi kíváncsi lennék, ha ellenkező nemekkel lett volna feltéve a kérdés. :D
2023. ápr. 9. 20:08
 42/53 anonim ***** válasza:
90%

Emlékszem ismerkedem egy pasival. Akkor minden szar összejött, Én is 260at kerestem csak. Meg "tudta" hogy "rosszul" állok, mert lakásra gyűjtök és a következő egy évbe nem megyek nyaralni (de ha akartam volna tudtam volna menni) nem kötöttem az orrára, hogy van tartalékom is. Csak akkor volt autócsere is meg motort is vettem. Else merültünk abba, hogy mik az anyagiakra nézve a terveim.

Aztán mondta hogy hagyjuk. Egy haverjától tudtam meg (nekem jó barátom), hogy keveselte a fizetésem, mert ő keres 600at. Megy nyaralni, ode oda...mondjuk 5. már várta a fizetést 😅.

Rá 2 hónapra megkeresett, hogy hát újra próbálná...én képen röhögtem, hogy nem allok le ilyen szarul kereső pasival. Vissza mentem dolgozni az előző helyemre és akkor kiis költöztem. A lakást amit vettem hitelre kiadtam, 2800 eurót keresek, délelőtt dolgozom és a hétvége szabad.

Akkori párom is 500 körül keresett mégse érdekelt, volt olyan hogy én fizettem a nyaralást Kubába (meglepetés volt, mert bőven megérdemelte). Sose volt téma a pénz ki mennyit keres. Ő sajnos meghallt. Jelenlegi párom osztrák és soha többé nem is ismerkednék magyarral. (A lakás a lányomé lesz).

Anno is kerestem itt magyarba 500at, lányom apja 270 körül.

A barátaid mind elvannak szólva maguktól, ha igazi barátok lennének nem mondanánk ilyet a nődről.

Nekem ilyen surmo barátok nem is kellenének.

A csajt meg hagyd...

Egyébként igen, jól teszik a nők hogy nézik a fizetést. Lassan a külön meg az anyagiakon kívül nincsen sok pasinak más értéke.

2023. ápr. 9. 20:57
 43/53 anonim ***** válasza:
75%

Ha ez nem kamu sztori, akkor...ti úgy nyilatkoztok erről a tanárról, mintha nem egy diplomás, szellemi munkát végző emberről lenne szó, hanem egy 8 általános végzettségű segédmunkásról.

Tudod mit?Legközelebb mikor találkozol a nővel, akkor mondd meg neki, hogy a barátaiddal úgy döntöttetek, hogy túl keveset keres szerintetek, ezért szakítasz vele, mert neked gazdag nő kell, aki eltart.

2023. ápr. 9. 20:57
 44/53 anonim ***** válasza:
84%
külsőn*
2023. ápr. 9. 20:59
 45/53 anonim ***** válasza:
86%

Ellenkező nemekkel ugyanez a válaszom. Milyen felnőtt ember az, akármilyen nemű, akinek a barátai ekkora surmók, és ennyire egymás pénztárcájába másznak?

Ha a szegényebb azért keres rosszul, mert munka helyett inkább otthon döglik, azt megérteném. De így?

2023. ápr. 9. 21:03
 46/53 anonim válasza:
22%

Egy párkapcsolat leginkább akkor működőképes, ha azonos társadalmi és anyagi státuszú felek vesznek benne részt. Ellenkező esetben kódolva van a feszültség. Ahogy neked nehéz elfogadni hogy az eddig megszokott életforma tartásához bizony támogatni kell a párodat, úgy normális esetben előbb-utóbb őt is zavarni fogja a becsületes munkájáért kapott, tiédnél sokkal kevesebb kereset.

Barátaid valószínűleg már találkoztak azzal a női pedagógusoknál nem ritka és elfogadott hozzáállással, hogy egy anyagi biztonságot nyújtó gazdag férjet keresnek, közös jövőt, gyerekeket és családot vállalva. Nincs olyan iskola, amelynek tanárai között ne lenne néhány ilyen.

Megértem a dilemmádat, de ezen már jóval korábban el kellett volna gondolkodni. Viszont jobb későn, mint soha.

2023. ápr. 10. 08:14
 47/53 bercy1998 válasza:
32%

Kedves Kérdező!

Akkor én mint fiatal pályakezdő tanár is válaszolnék. Jómagam is a béka feneke alatt fogok keresni, de büszke vagyok arra, hogy lediplomáztam annak ellenére, hogy nem keresek 600 körül. Annyit mondanék ehhez, hogy valóban én is figyelembe veszem azt, hogy mennyit keres a párom, de felteszem ki nem teszi a mai világban? Sőt ez egy olyan kérdés szerintem ami évezredek óta foglalkoztatja őket. Mert bizony bizony amíg én itthon vagyok gyerek mellett valamiből élni is kell. Igen ám de itt jön egy DE! Nekem az a legfontosabb csóró tanárként, hogy a párom szeressen, megbecsülje azt aki vagyok és velem legyen ne pedig a banki számlámmal. Igen valóban ő többet keres és akkor mivan?! Megteremtek számára egy szerető otthont. Megteszem mindazt amire egy ember vágyhat. Lehet hogy anyagilag nem tudok hozzájárulni nagy mértékben a költségekhez, de kihozom magamból a legtöbbet, és éreztetem vele, hogy szeretem. Baj, hogy el kell tartani egy nőt? Akkor most megsúgok neked egy, olyan bölcsességet, melyet még nagyanyáink mondtak. Mindig lesz egy eltartott és egy eltartó. De nem mindegy hogy milyen mértékben. Mert lehet, hogy az urad eltart, de te ezt szeretettel és gondoskodással pótolod. Kér tőled a barátnőd drága ajándékokat, kéri tőled, hogy te fizess elsőnek midnehol és mindenért? Kihasználja az anyagi helyzetét lenullázza a bankszámlád költőpénz címen? Ha igen akkor hagyd el, mert valóban ez érdekli, de ha nem inkább te hagyd el. Mert amennyiben te tehernek éled, meg azt hogy a másik kevesebbet keres, akkor adj esélyt a lánynak, hogy találjon jobbat. Az én párom egy egyszerű szakmunkás, de ő lesz a legbüszkébb rám, ha elvégzem a tanári pályát. Nem azért, mert el tud tartani, hanem azért, mert elértem egy olyan célt ami sokaknak nem adathatozt meg...tanulhattam.

2023. ápr. 10. 11:19
 48/53 anonim ***** válasza:
84%

#46 Női pedagógusoknál?Anyád! Én ismerek férfi tanár-orvos nő párost is.Biztos ott is csak a pénz miatt szeretik egymást, igaz?

Meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nem a pénz a fontos nekik és nem ez alapján keresnek párt??

2023. ápr. 10. 12:24
 49/53 anonim ***** válasza:
94%
Na ezért nincs nekem baráti köröm.
2023. ápr. 10. 16:11
 50/53 anonim ***** válasza:
100%
49 normális ember a barátait is megválogatja. A kérdezőnél beüt valami szar, neki se lesznek barátai.
2023. ápr. 10. 16:35
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!