Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem gáz ez ismerkedő dumának? Nem érzi, hogy ennél önzőbb szöveg nem is létezik?
Tudod elég sok lány/nő nem meri önmagát adni egy bizonyos pasi mellett, mert fél hogy a valódi énjét nem szereti."aki én vagyok melletted"-ebben a részben van.
De nincs kedvem most ezen vitázni, tépték itt már elegen a szájukat, mégsem fogadod el senki véleményét, úgyhogy vedd úgy hogy azt írtam hogy:Nagyon ügyes vagy hogy felfedezted, hogy ez a lány milyen ostoba, önző és egoista, és csak magát képes szeretni.
Ez Gabriel García Márqueztől idézet tudtommal:
Te quiero no por quien eres, sino por quien soy cuando estoy contigo. (13 líneas para vivir, "13 jótanács az élethez")
A vitába nem szólok bele, nagyjából leírták, amit gondolok, a József Attila-vers szerintem is nagyon illik ide. Csak jelezni akartam, hogy a gondolat nemcsak eszmeileg nem saját az illetőtől, hanem egy az egyben idézet.
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért....."
Hát nem, soha elfogadni nem leszek képes ezt a mondatot, mert ez iszonyatos parasztság, tekerhetik a kedves válaszolók akár balra, vagy akár jobb, attól még az marad. Rőtparaszt duma. Természetesen az újabb költő sem ezt írta, érthető okból, általában a költőkben finom lélek lakozik.
Hali!
Ítélkezés nélkül:
Számomra ez azt jelenti, hogy amikor megszeretsz valakit (azért, amilyen ő), akkor Te is megváltozol, szerelmes leszel, valakié leszel, és Ő a tiéd lesz. Ezt igazán lehet szeretni.
Szerintem ez egy szép idézet, nekem ez a duma bejön. De! Ha Neked nem tetszik, hát ne kezdj vele! Máshogy látjátok és ez így van jól. Az emberek különbözők.
Tehát a konkrét kérdésedre a válasz: Nem, nem gáz ez ismerkedő szövegnek szerintem, és szerintem nem önző szövegnek szánta, tehát nem is érzi annak. Mint ahogy én sem.
Ady Endre: Vallomás a szerelemről
Hetedfél országban
Nem találtam mását,
Szeretem beteg, szép,
Csengő kacagását,
De nagyon szeretem.
Szeretem, hogy elbujt
Erős, nagy voltomban,
Szeretem hibáit
Jóságánál jobban,
De nagyon szeretem.
Szeretem fölséges
Voltomat e nászban
S fényes biztonságom
Valakiben, másban
De nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!