Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoktad a házastársadat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szoktad a házastársadat párodként említeni,vagy ezt nem illik?

Figyelt kérdés
Megalázó a másiknak,ha az egyik házastárs "páromnak" említi a őt??
2023. jan. 13. 12:43
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ebben semmi rossz nincsen. Mi házasok vagyunk, imádom a férjem és páromnak nevezem legtöbbször. Nekem személyesebb, kedvesebb, mint az hogy a férjem. A párom, a másik felem ....
2023. febr. 13. 21:39
 32/42 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem az, hogy a menyasszonyom elég gáz. Olyan mintha így szólítom, mert az asszony rám parancsolta. Szerintem pont az lenne a fura.
2023. febr. 13. 21:40
 33/42 anonim ***** válasza:
77%
Szoktam, pedig 12. éve vagyunk házasok, nincs ebben semmi rossz. Megalázó meg pláne nem. Attól hogy a férjem, még ugyanúgy a párom is:)
2023. febr. 13. 22:47
 34/42 anonim ***** válasza:
55%

Én soha nem használom ezt a szót, hogy "párom", mindig szeretem konkrétan definiálni a párkapcsolat státuszát.

Barátnő-menyasszony-feleség, ezeket használtam eddig.

2023. febr. 13. 23:30
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom őszintén, én se szerettem soha a "párom" kifejezést. Se járáskor, se most, hogy jegyesek vagyunk. Mi a "kedvesem"-et vagy ritkább esetben a "szerelmem"-et használtuk mindig, most is, illetve a becenevünket. Jegyesként néha a "menyasszonyom/vőlegényem", de inkább a fentieket. Házasság után valószínű ritkább lesz a férjem/feleségem, tartjuk magunkat a korábbiakhoz, ill. engem az "asszony"-tól meg az "uram"-tól ver a víz, de nagyon.

Na de hogy válaszoljak is: megalázónak semmiképp nem megalázó! Merthogy az. A párod, a társad. Ennyire nem nagy cucc az a "feleségem/férjem" szó, hogy csak úgy lehessen nevezni :-)

2023. márc. 7. 10:16
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam és nincs olyan, hogy nem illik.
2023. márc. 7. 22:10
 37/42 anonim ***** válasza:
88%

Én elfogadom, hogy sokan használják a "párom", "kedvesem", "szerelmem" kifejezéseket a társukra, én ezeket a saját életemben elég nyálasnak tartottam, mert alapvetően nem vagyok az a rózsaszín ködben úszó fajta, inkább szarkazmus jellemez, amivel elég összeegyeztethetetlenek az ilyen szavak. Simán barátnőmként vagy röviden nőmként hivatkoztam azokra, akikkel együtt voltam. A párom eleve nevetséges lett volna, mert pár évnél ritkán tudtam egyvalaki mellett megmaradni.

F47

2023. ápr. 25. 16:25
 38/42 anonim ***** válasza:
A "párom" kifejezés használata elég új, szerintem max 20 éve használják, azelőtt senki se használta. Olyan, mint a "szép napot" azt se használta senki kb 25 évvel ezelőttig. Akkor valamelyik kereskedelmi tévé elterjesztette, amiben így köszöntek el az egyik műsor végén. A "párom" nem tudom, hogy terjedt el, de nekem olyan prolis kifejezésnek tűnik, én is utálom. Sose használom. A menyasszony-vőlegény kifejezés meg kicsit gyerekes. Szóval nehéz kérdés, a legjobb, ha férjhez mész, és már a feleségeként emlegethet.
2023. ápr. 25. 16:35
 39/42 anonim ***** válasza:
49%
Érdekes, mert én korábban mindig "barátomnak" hívtam a párjaimat. De a jelenlegit "páromnak" nevezem. Nem tudom, miért. Lehet, hogy korral jár. És ha házasok leszünk, akkor valószínűleg "páromnak" fogom hívni nagy általánosságban. Mert ez jön a nyelvemre. Egy esetben zavarna, ha majd úgy hívatkozna rám, mint "nej". Ez a szó valamiért degradáló számomra. Nem tudom ezt sem megmagyarázni.
2023. ápr. 25. 19:06
 40/42 anonim ***** válasza:
37%

10# te vagy a degenerált, férjhez sem kellett volna menned, minek is? Nem kell a neve, gyűrűje, pénzéről nem írtál...

Nem mentem még férjhez, de ha férjhez megyek, tuti, hogy sutbavágom a lánykori nevemet és Kiss Pistáné leszek.

Kedves Kérdező, nekem is bugyuta a párom kifejezés, volt mát, hogy szóltam érte, amikor vki a palimat páromnak hívta. Nekem az ovistársam jut az eszembe, akivel kézenfpgva mentünl ebédelni.

Viszont változnak az idők, el kell(ene) fogadni, túl kell lépni rajta. Ha nem tetszik, szólj érte! Nekem sem tetszik, de attól még létezik a jelenség.

10# nem értem, hogy ellenvélemény miatt miért kell lehordani a másikat.

2023. ápr. 25. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!