Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szoktad a házastársadat párodként említeni,vagy ezt nem illik?
Én soha nem használom ezt a szót, hogy "párom", mindig szeretem konkrétan definiálni a párkapcsolat státuszát.
Barátnő-menyasszony-feleség, ezeket használtam eddig.
Megmondom őszintén, én se szerettem soha a "párom" kifejezést. Se járáskor, se most, hogy jegyesek vagyunk. Mi a "kedvesem"-et vagy ritkább esetben a "szerelmem"-et használtuk mindig, most is, illetve a becenevünket. Jegyesként néha a "menyasszonyom/vőlegényem", de inkább a fentieket. Házasság után valószínű ritkább lesz a férjem/feleségem, tartjuk magunkat a korábbiakhoz, ill. engem az "asszony"-tól meg az "uram"-tól ver a víz, de nagyon.
Na de hogy válaszoljak is: megalázónak semmiképp nem megalázó! Merthogy az. A párod, a társad. Ennyire nem nagy cucc az a "feleségem/férjem" szó, hogy csak úgy lehessen nevezni :-)
Én elfogadom, hogy sokan használják a "párom", "kedvesem", "szerelmem" kifejezéseket a társukra, én ezeket a saját életemben elég nyálasnak tartottam, mert alapvetően nem vagyok az a rózsaszín ködben úszó fajta, inkább szarkazmus jellemez, amivel elég összeegyeztethetetlenek az ilyen szavak. Simán barátnőmként vagy röviden nőmként hivatkoztam azokra, akikkel együtt voltam. A párom eleve nevetséges lett volna, mert pár évnél ritkán tudtam egyvalaki mellett megmaradni.
F47
10# te vagy a degenerált, férjhez sem kellett volna menned, minek is? Nem kell a neve, gyűrűje, pénzéről nem írtál...
Nem mentem még férjhez, de ha férjhez megyek, tuti, hogy sutbavágom a lánykori nevemet és Kiss Pistáné leszek.
Kedves Kérdező, nekem is bugyuta a párom kifejezés, volt mát, hogy szóltam érte, amikor vki a palimat páromnak hívta. Nekem az ovistársam jut az eszembe, akivel kézenfpgva mentünl ebédelni.
Viszont változnak az idők, el kell(ene) fogadni, túl kell lépni rajta. Ha nem tetszik, szólj érte! Nekem sem tetszik, de attól még létezik a jelenség.
10# nem értem, hogy ellenvélemény miatt miért kell lehordani a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!