Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam ezt a helyzetet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondjam ezt a helyzetet a páromnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátomnak én voltam az első kapcsolata akit hazavitt, eddig senkivel sem volt ennyire komoly - 27 éves.

Nem tudom, hogy ezért is, de van egy huga, aki 23 éves, és úgy érzem a kezdetek óta nem bír, nem igen nyit felém, kicsit még éretlen a korához képest a viselkedése, nem dolgozik, még sulizik, de van párkapcsolata amúgy - mégis csomószor azt érzem "féltékeny" rám, mert a bátyja több időt tölt velem, mintha elvettem volna a régi bátyját, mert tesz megjegyzéseket előttem is páromnak hogy jaj amióta becsajoztál nem lehet veled úgy hülyülni, meg hasonlók, /vagy hogy azóta leszarsz stb.

Pedig én nem sajátítom ki a párom, beszéltem már vele erről hogy menjenek akkor báty-hugis programokra, éreztesse hogy nem hanyagolja el, beszéljenek többet, de mi ketten is felajánljuk sokszor hogy menjünk 4-en moziba, stb.

Tehát én próbálok nyitni a huga felé - van amikor tök kedves , és pozitiv velem azon megis lepődöm, de máskor meg jönnek a beszólások. Elköltöztünk egy fél éve, ez se tetszett neki, szerintem azt hiszik én vettem rá a páromat pedig már csak magánéletet akartunk ennyi idősen..

Ha bármikor hazamegyünk páromékhoz egy ebédre vagy ilyenek egyből beszól hogy mit keresünk itt , mi nem itt lakunk , megesszük a kaját előle és egyéb kellemetlenkedő viselkedések.

Persze én mindezt lenyelem a párom miatt mert szereti és a testvére és nem akarom ellene fordítani, de egyszer már ezzel jött előttem a huga hogy az ő pasiját a párom anyja sokkal jobban szereti (wtf?) és akkor mondtam a páromnak hogy szerintem beszéljen vele, hogy valami gondja van-e neki velünk, de a párom nem beszél mintha tartana a hugától mert hogy a huga hevesen reagálna, támadásnak venné, nem szoktak lelkizni, és fogja hinni hogy én adtam ezeket a szavakat a szájába stb..

persze így könnyebb hogy elköltöztünk, de azért alkalom adtán találkozunk.

Legutóbb az fájt nagyon hogy a páromnak 1 hét múlva lesz a szülinapja, és tematikus tortát és lufit kap ilyenkor (mindenki a családban), ehhez tavaly kértek tőlem is ötleteket aminek nagy sikere lett - még 1 hónapja kerestem fel a testvérét hogy ha idén is lesz akkor segítek ötletekkel meg anyagiakban is szívesen beszállok mert akkor én külön nem sütök stb ha úgyis egy helyen ünneplünk. Annyit írt rá hogy persze akkor megbeszéljük együtt. Erre a napokban érdeklődtem és közölte hogy ja hát ő meg a barátja kitaláltak egy témát a tortára és lufira és nem kell beleadnom mert ők ezt ketten fogják adni a páromnak.

Néztem hogy oké.. korrekt :DD

Olyan rosszul esett hogy kiült rajtam, párom meg faggatott mi bajom de nem akartam elmondani, mert hogy néz ez ki hogy a huga ellen beszélek negatívan... vagy hogy a hugára panaszkodom?

Szerintem egyértelmű hogy jó ötleteim lettek volna, csak "verseng" velem, hogy az ő ötlete nyerjen, engem kizárva..

ráadásul karácsonykor is átjöttek arra is beszólt hogy a gömb amit tőlem kapott a párom tök elöl van, amit meg ő adott neki hátrébb van a fán meg ilyenek.. de most ez normális?

Ti elmondanátok a helyemben a páromnak ezt az egészet? Nagyon nyomaszt :((

25L

2023. jan. 12. 16:49
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
azért is lettem ideges, mert míg én inspirálódtam témák kapcsán, kiderült hogy ők rég megrendeltek mást, csak nem szóltak. Vagy akkor nekem lett volna időm bármit kitalálni.. persze még van egy hetem csak szűkös mert sokat is dolgozom.
2023. jan. 12. 16:52
 2/13 A kérdező kommentje:
egyébként számomra is felfoghatatlan ez meg éretlennek gondolom mert egy tizenéves embertől még megérteném. viszont ez nem normális. alapjáraton ahhoz képest későn is sikerült elköltöznünk, és így egészséges hogy külön életet kezdünk. nyilván lehet nem könnyű elfogadni de szerintem ez a dolgok rendje és én nem is tiltom őt senkitől.. szerintem ez is szomorú hogy nem hogy örülne hogy a bátyjának jó kapcsolata van ahol a barátnő szereti és nyitott rá , a családra is.
2023. jan. 12. 16:56
 3/13 anonim ***** válasza:
59%

Már elmondtad neki egyszer és ő nem akar vitázni a testvérével.

Annyit tehetsz, hogy elviseled, de szerintem fölösleges "benyalni" vagy közös programot szervezni 4esben, mert nem bír téged és nem is fog talán soha.

Párod helyében rászólnék, hogy vegyen vissza, de a te esetedben, mármint ha én te volnék meg nem próbálnám ravilagitani a párom, hogy ez így sehogyse jó, mert ez egy veszett ügy, ő szerinte lehet nem olyan komoly a helyzet vagy egész egyszerűen nem érdekli.

Őszintén szólva ha történne valami nagy balhé és akkor sem szólna még egy kukkot sem érdekemben otthagynám, mert nincs szükségem ilyesmire.

2023. jan. 12. 16:58
 4/13 A kérdező kommentje:
erről a szülinaposról szóljak? Egyébként ezért nem fog bírni sose a huga mert van barátnője? Szerintem nem a személyem a baja, hanema tény hogy egy másik nő is van a bátyja életében (pedig már 20 feletti mindenki, szerintem ez nem normális )
2023. jan. 12. 17:01
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Nem szólnék a szülinapiról sem, mert úgymond lesülyednék az ő szintjére.

Mit érsz el vele, ha elkezdesz reagálni, játszani az ő hülye játékait? Felhergeled magad fölöslegesen.

Amúgy nem tudom pontosan az indokot miért viselkedik így, de persze valószínűleg igazad, azon kívül az is lehetőség, hogy a múltban a pasid beleavatkozott az életébe, kivel jöjjön össze és most visszafizeti a kölcsönt.

Természetesen ezt nekik kellene megbeszélni, te mondhatod a kedveskednek, hogy ez téged bánt, csakhogy már volt szó róla és mégsem tette meg a szükséges lépéseket, sőt érdekes, hogy ha beszol akkor a többiek is qssolnak, pedig nagyon udvariatlan, gyerekes dolog, amit művel.

2023. jan. 12. 17:10
 6/13 anonim ***** válasza:
Amúgy nyugodtan lehet valami mentális betegsége viccen kívül és ezért hallgat mindenki mint a sír...
2023. jan. 12. 17:13
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Párod húga nem százas, már bocsi! Ne foglalkozz vele és természetesen ne fordítsd a párod ellene. Kerüld ahogy és amikor lehet. Én bizonyára ezt csinálnám.
2023. jan. 12. 19:54
 8/13 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező, te mindent megtettél, ami tőled telik, de a hugica nem vevő rád, így a helyedben inkább hűvösen, tartózkodóan viselkednék vele, csak a legminimálisabb kontaktra szorítkoznék. A többiekkel lehet normálisan viselkedni ez csak tüntetőleg a huginak szólna.

Ugyanakkor a párod viselkedése engem zavarna, mi az, hogy nem áll ki a saját barátnője mellett és nem szól a tesójának, hogy emberelje meg magát, mert ezzel a viselkedéssel igazából őt hozza nagyon nehéz helyzetbe? A párod minden helyzetben ilyen konfliktuskerülő vagy csak a hugival ilyen elnéző?

Amúgy ha idővel nem javulna a helyzet én ultimátumot adnék, üljünk le hármasban és mindenki mondja el, hogy mi bántja, ha meg lehet beszélni, akkor minden rendben, de ha tovább megy ez az idegőrlő helyzet én lelépnék. A francnak sem hiányzik ez az állandó feszkó, ráadásul teljesen indokolatlanul.

2023. jan. 12. 20:36
 9/13 anonim ***** válasza:
A nők jönnek mennek de a család megmarad
2023. jan. 13. 05:08
 10/13 A kérdező kommentje:
utolsó.. és akik összeházasodnak és gyerekük lesz? tulajdonképpen az az egészséges hogy létrehozod a "saját családodat" persze nem elhanyagolva a szülőket, testvéreket, de valahol ez a természet rendje. nem tinik vagyunk amikor esélyesebb a jöttmentség kapcsolatokban :D az lenne az ő részéről is egészséges ha előbb utóbb elmenne dolgozni, és összeköltözne ő is a barátjával. mi sem szólunk bele...
2023. jan. 13. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!