Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El tudnád képzelni, hogy vegyesházasságban élsz egy külföldivel, vagy abszolút csak magyar pár jöhet szóba?
"Az, hogy milyen országból való, az most mindegy."
Számomra nagyon nem mindegy. Afrikai, közel-keleti, de még az ázsiai is kizárt. Nagyon hasonló kultúrájú országból származóval (pl. horvát, lengyel, szlovén, szlovák) még talán, de ott is problémának érezném a nyelvi különbségeket. Az anyanyelv nagyon mélyen meghatározzaa gondolkodást. A fogalmak torzulnak, ha lefordítjuk egy másik nyelvre. És nekem fontos, hogy ne legyen akadály a kommunikációban, mert anélkül nem lehet hosszútávú kapcsolat.
Nem, nem tudnám, nem is volt ilyen kapcsolatom. A nyelvtudás "csak" egyik része, a kultúrájuk már meghatározóbb. És valóban, ahogy az egyik válaszoló is írta, én nem szeretnék külföldön élni, a külföldi páromat pedig akár ha nem az összeköltözéskor, de később bármikor elkaphatja a honvágy.
Van egy ismerős "vegyes" kapcsolatú baráti család. 30 évet éltek együtt, gyerek nélkül. Vándoroltak egyik hazából a másikba, ami még izgalmas is volt. Megöregedtek, és egyikük se mozdul a saját hazájából. Most döbbentek rá mennyire nem tudják ezt kezelni, és mennyire nehéz helyzet ez.
Az se férne bele az életembe,hogy ide-oda utazgassunk azért,hogy a nagyszülő lássa az unokát, vagy egy-egy ünnepet együtt töltsünk.
Nekem fontos hogy a családommal szorosabb kapcsolatot tartsak, és ez a pároméra is vonatkozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!