Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » El tudnád képzelni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El tudnád képzelni, hogy vegyesházasságban élsz egy külföldivel, vagy abszolút csak magyar pár jöhet szóba?

Figyelt kérdés
Az, hogy milyen országból való, az most mindegy.

2022. nov. 21. 04:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
59%
Kb. mindent leírtak már a többiek. Bizonyos esetekben valóban lehet túl nagy a kulturális különbség, ha ez nincs is, akkor a nyelv. Nagyon kevés ember van, aki anyanyelvi szinten, és fejben fordítás nélkül tud bármilyen idegen nyelven beszélni, és engem nagyon zavarna, hogy nem tudom magam úgy kifejezni, mint az anyanyelvemen. Azt az esetet tartom csak elképzelhetőnek, ha itt született, magyarul is tökéletesen beszélő, a saját és a magyar kultúrát is elsajátító személyről lenne szó, mert amúgy bőrszínnel, származással stb. nincs előítéletem.
2022. nov. 21. 08:49
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
El tudom képzelni.
2022. nov. 21. 09:19
 13/30 anonim ***** válasza:
88%

"Az, hogy milyen országból való, az most mindegy."

Számomra nagyon nem mindegy. Afrikai, közel-keleti, de még az ázsiai is kizárt. Nagyon hasonló kultúrájú országból származóval (pl. horvát, lengyel, szlovén, szlovák) még talán, de ott is problémának érezném a nyelvi különbségeket. Az anyanyelv nagyon mélyen meghatározzaa gondolkodást. A fogalmak torzulnak, ha lefordítjuk egy másik nyelvre. És nekem fontos, hogy ne legyen akadály a kommunikációban, mert anélkül nem lehet hosszútávú kapcsolat.

2022. nov. 21. 09:23
 14/30 anonim ***** válasza:
54%
#14 én is beszélek 4 nyelven, de totál egyetértek veled. Voltam már külföldivel, de egyszerűen nem olyan. Nem tudok velük olyan mély kapcsolatot kialakítani, mint magyar anyanyelvűvel. Bár nem is mindenkinek van igénye mély kapcsolatra.
2022. nov. 21. 09:43
 15/30 anonim ***** válasza:
65%
Csak magyar. Nem jó az angolom, más nyelven meg nem tudok. Plusz látom, hogy a barátnőm a külföldi férjével mennyit szenvedett össze, amikor házasodni akartak. Bonyolult minden... Illetve én nem tervezek elköltözni Budapestről, lehet, hogy a külföldi párom meg azt várná el.
2022. nov. 21. 09:51
 16/30 anonim ***** válasza:
81%
Fehér európaival igen. Ha nem muzulmán.
2022. nov. 21. 10:01
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Vegyes házasságban születtem, életem első külföldi párjával vegyes házasságban kötöttem ki - mondjuk külföldön élek 10+ éve, így nem volt nehéz.
2022. nov. 21. 10:23
 18/30 anonim ***** válasza:
69%

Nem, nem tudnám, nem is volt ilyen kapcsolatom. A nyelvtudás "csak" egyik része, a kultúrájuk már meghatározóbb. És valóban, ahogy az egyik válaszoló is írta, én nem szeretnék külföldön élni, a külföldi páromat pedig akár ha nem az összeköltözéskor, de később bármikor elkaphatja a honvágy.

Van egy ismerős "vegyes" kapcsolatú baráti család. 30 évet éltek együtt, gyerek nélkül. Vándoroltak egyik hazából a másikba, ami még izgalmas is volt. Megöregedtek, és egyikük se mozdul a saját hazájából. Most döbbentek rá mennyire nem tudják ezt kezelni, és mennyire nehéz helyzet ez.

Az se férne bele az életembe,hogy ide-oda utazgassunk azért,hogy a nagyszülő lássa az unokát, vagy egy-egy ünnepet együtt töltsünk.

Nekem fontos hogy a családommal szorosabb kapcsolatot tartsak, és ez a pároméra is vonatkozik.

2022. nov. 21. 11:20
 19/30 FoxtrotLidérc ***** válasza:
73%
Elsősorban itthon keresek párt. Beszélgettem külföldi nőkkel, nagyon nem egy az értékrendünk. Amerikai nővel meg egyenesen KIZÁRT dolog, hogy hajlandó legyek együttélni.
2022. nov. 21. 12:24
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Külföldi férjem van, az ő országában élünk. Soha nem okozott ez semmilyen problémát közöttünk, mivel beszélünk közös nyelvet. A családjaink már kevésbé tudnak egymással kommunikálni, de ez kezelhető helyzet. Európai országról beszélünk az esetemben, tehát egetverő kulturális különbségek sincsenek.
2022. nov. 21. 16:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!