Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet az hogy másoknak egy fél év alatt, vagy még hamarabb komolyabb kapcsolat alakul ki, és megkérik a kezüket, nekem meg a párom még 1 és fél év után sem? Mit csinálhatok én rosszul, a párom miért nem szeret eléggé?
Annyi ilyen kapcsolatot látok az ismerőseim között, hogy valakit 2 hónap után, valakit 6 hónap járás után már meg is kérnek.
A barátom meg 1 és fél év után sem, bár nem élünk még együtt. Beszéltem erről a barátommal, azt mondja akarja, de még nem most.
Szerintem igaza van a párodnak, 1 év eléggé kevés idő, ahhoz, hogy komolyabb szintre lepjetek.
3,4 év után ragodj ezen inkább, most csak élvezd, ami van. :)
Egy év nagyon rövid idő ahhoz, hogy megkérjen; azzal ne foglalkozz, hogy mások pár hónap után már esküvőre készülnek, ők nagyobb eséllyel is fognak pont ilyen gyorsan elválni.
Az együttélés egy nagyon fontos mérföldkő, sok minden derül ki alatta. Mondhatni ez a házasság egyik előfeltétele, próbája.
Mi négy év után (idén, pontosabban október közepén) házasodtunk össze, egyrészt mert nem siettünk (minek?), másrészt kellően szerettük volna megismerni egymást, harmadrészt szerettünk volna előtte egy stabil, közös életet kialakítani magunknak.
26/N
"Annyi ilyen kapcsolatot látok az ismerőseim között, hogy valakit 2 hónap után, valakit 6 hónap járás után már meg is kérnek."
Én azt mondom neked, hogy ne másokhoz hasonlítgasd a te kapcsolatod. Nem tudhatod, hogy ezeknek az embereknek valójában milyen a kapcsolatuk, nem látsz bele. Az nem jelent semmit, hogy 2 hónap után megkér valaki valakit. Semmire semmi garancia.
"A barátom meg 1 és fél év után sem, bár nem élünk még együtt. Beszéltem erről a barátommal, azt mondja akarja, de még nem most."
A fejlődést nem lehet "kierőszakolni". Akkor jön el, ha mindketten úgy döntenek akarják. Legyen szó összeköltözés, vagy eljegyzés.
Azért nem kér meg, mert nem elég jó a kapcsolat. Még össze se költöztetek. Ennek mi az oka? Szerinted mi a házasság lényege? Milyen változásokat hoz az életedbe?
Valószínűleg teljesen tévesen látod a házasság intézményét, ezért erőlteted ész nélkül. El fog vele üldözni a pasidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!